Szekeres Viktor

A Disney-nek már nem kell Jerry Bruckheimer

Jerry Bruckheimer többé már nem dolgozik a Disney stúdiónak, ugyanis a producer szerződése nem lett megújítva. Ennek eredményeképp a jövőben a tervek szerint Bruckheimer jóval felnőttesebb mozikat készíthet.

Az elmúlt évtizedek egyik leggyümölcsözőbb producer-stúdió együttműködése Hollywoodban Jerry Bruckheimeré volt a Disney-vel. Azonban egyszer minden jónak vége szakad - az érdekelt felek tegnap jelentették be, hogy nem újítják meg szerződésüket egymással, elválnak útjaik, ezentúl Bruckheimernek nem lesz kötelessége először a stúdiónak megmutatni filmterveit, akik a 90-es évek közepe óta többször is éltek elővételi jogukkal.

Bruckheimer és a Disney közös munkája révén olyan filmek láttak napvilágot, mint A Karib-tenger kalózai-széria vagy A nemzet aranya-sorozat. Ez lesz az a két franchise, melyek következő epizódjai a szakítás ellenére is még a Disney égisze alatt fognak elkészülni, hiszen a munkálataik már jóval korábban, még a felek szerződésének időtartama alatt elkezdődött. Ki tudja, talán azért is válnak el Bruckheimer és a Disney útjai, mert ha eltekintünk ettől a két franchise-tól, akkor megállapíthatjuk, hogy a 2001-es Pearl Harbor óta mindössze egyetlen Disney-s Bruckheimer-film ért el Amerikában több, mint 100 millió dolláros bevételt, de még az az egy film, a G-Force - Rágcsávók is bukásként lett elkönyvelve.

A The Walt Disney Studios a jövőben brandjeire, a Pixarra, a Marvelre és a Lucasfilmre akar koncentrálni, valamint a Disney Animationsre. A producer pedig végre megvalósíthatja korábbi terveit, miszerint idősebb célközönséget célozhat meg munkáival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Következetesen minden cikkben máshogy áll a Karib-tenger kalózai 5. részének sorsa. A két említett franchise-on kívül nem is volt ám olyan sok Disney filmje amúgy.