Szekeres Viktor

Meg akarják csinálni a Fantasztikus Négyes 2-t

A stúdiónak nincs hozzá kedve, de a készítők megmutatnák, hogy kell F4-filmet készíteni.

Simon Kinberg, a legutóbbi Fantasztikus Négyes-film egyik producere a Den of Geeknek adott interjújában elmondta, hogy még nem tett le arról, hogy elkészítse a második részt - ugyanazzal a szereplőgárdával. Kinberg elismert, hogy nem sikerült jól az első rész, de azt is hozzátette, hogy tanultak belőle, s a folytatás sokkal inkább igazodnak a képregény szellemiségéhez, ami távolabb áll az X-Men-filmek hangulatától, annál poénosabb, könnyedebb, optimistább.

Mint ismeretes, az új F4 alig érte el az egyébként buktának számító régi filmek három nap alatt produkált teljesítményét. Ugyanis míg a Tim Story által rendezett első F4 2005-ben 56,06 millió dolláros nyitóhétvégével debütált Amerikában, a mostani rész hazájában csupán 56,12 millió dolláros bevételt szerzett teljes futása alatt. Így meg sem tudta közelíteni az ugyancsak buktának számító korábbi filmek 155 és 132 millió dolláros bevételét. Az új F4 nemzetközi viszonylatban egyébként egy fokkal jobban szerepelt, 112 milliós bevételt termelt, de persze ez is elmarad a 2005-ös film 176 milliójától.

A bukás pedig ezúttal együtt járt a negatív kritikák sorával is, de ezek érdekessége az volt, hogy bár igencsak egybecsengtek, nagyon kevés tartotta pocséknak a filmet (szemben az két régi epizóddal, amik botrányosak lettek), inkább csak abban értettek egyet, hogy nagy csalódás volt, a közepesnél gyengébb produkció. És persze a kritikáknak köszönhetően a célközönségből sokan nem is látták a filmet, így nem is lehet véleményük róla.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Ha egyszer a Fantasztikus Négyes nem egy darkos lélektani dráma, nincs mit tenni, könnyed filmet kell belőle készíteni. A régi sem volt jó, főleg a 2. része az Ultimate F4-ből átemelt felhős Galactus-al. Fátum ugyanennyire volt rossz az újban.
  • nkmedve #2
    "nagyon kevés tartotta pocséknak a filmet (szemben az két régi epizóddal, amik botrányosak lettek), inkább csak abban értettek egyet, hogy nagy csalódás volt, a közepesnél gyengébb produkció."

    öööö, nem, az új rész abszolút pocsék, mig a régiek valamilyen szinten élvezhetőek voltak, és a kritikusok véleménye is ezt tükrözi (RT-n új film 9%, régiek pedig 27% és 37%)
  • tibisan #1
    "a folytatás sokkal inkább igazodnak a képregény szellemiségéhez, ami távolabb áll az X-Men-filmek hangulatától, annál poénosabb, könnyedebb, optimistább. "
    ez így nyelvtanilag rendben van kedves cikkíró ?
    de mindegy is , ha azt mondta a ürge , amit ki lehet venni a mondat végéből már az is marhaság , az lenne a megoldás hogy vissza kell térni a poénvirágos másik két rész világához ? akkor folytathatták volna inkább azt a sztorit , nem kellett volna belekezdeni egy másikba , ezekkel a szereplőkkel amúgy is megeszi a fene az egészet