Szekeres Viktor

Lehet, hogy mégis lesz Vasember 4?

Robert Downey Jr. lehet, hogy még bevállal egy önálló Vasember-filmet.

Miközben nyakunkon az új Bosszúállók, akarjuk mondani, Amerika kapitány-epizód, a Marvel-rajongók szívét Robert Downey Jr. szavai dobogtathatták meg, aki azt mondta az ABC News, a filmről szóló összeállításában egy, a Vasember 4 esélyeit firtató kérdésre, hogy úgy érzi, hogy még egyet be tudna vállalni. Természetesen minderről még nincs semmi hivatalos infó, új Vasember-film nem szerepel a Disney előzetes programtervébe, de minden bizonnyal, ha adottak hozzá a feltételek, a stúdió rugalmasan képes változtatni a menetrendjén.

Magát Vasembert minden bizonnyal nem fogják elfelejteni, maximum más színész fogja idővel alakítani Tony Starkot és alteregóját, de az szinte biztos, hogy egy esetleges új iteráció nem lesz olyan sikeres, mint a Robert Downey Jr.-os volt. Az első Vasember-mozifilm 2008-ban mindenkit megdöbbentve lett hatalmas siker (Amerikában 318, Amerikán kívül 267 millió dolláros bevétel), s indította be a szuperhősös képregényfilmek során. A 2010-es Vasember 2 is hozta magát, hiszen mind hazájában, mind nemzetközileg 312 millió dollárra volt jó, a 2013-as Vasember 3 pedig már a Bosszúállók sikerétől felpörgetve 409, illetve 806 millió dollár bevételt produkált, s így az egymilliárdosok klubjába került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #7
    Az első Iron Man szerintem a(z egyik) legjobb szuperhős film, a 2-3 viszont meglehetősen gyenge lett. Egy esetleges 4 jó lenne, már csak azért is, hogy egyensúly álljon be az erőben... :D Persze feltéve, hogy az elsőhöz hasonlóan jó lesz.
  • tibisan #6
    épp itt a baj hogy szerinted bukta , mert csak az anyagi oldalát nézed .
    pedig a nyitáskor elért rekord már elég hogy sikernek kikiáltsuk.
    csak a nyereséget állítják be egyesek sikernek , és nem számít a nézettség... a bat vs sm-nek ezért fogom a pártját .

    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.04.29. 15:54:14
  • tibisan #5
    szépen levezetted a gondolatot , most akkor nézzük az én szemszögemből :
    van egy film ami 166 milliós rekord márciusi startot produkál a világon egyedül , ami nem elég ahhoz , hogy kikiálthassuk döbbenetes sikernek az oldalon ..egyből jött a takarózás a hírekben , hogy a szar kritika majd lehúzza , nem mérvadó a jó start - menekülnek a nézők , mert visszaesett a nézettség - sokba került a film...
    ha visszanézünk évek múlva csak az fog számítani ami a toplistán a rekordoknál van , nem az hogy mennyi bevételt hozott ..nem kellene egyből kikiáltani minden filmet a röhejes " döbbenetes " siker jelzővel , ami nyitáskor 100 millió felett hoz .
    850 milliós bevételt hozó nézettsége lett a bat vs sm nek , a vasember az össz kb 600 milliójával sehol nincs akkora siker.
    ha egy film rekordot csinál a nézettséggel a nyitáskor az a döbbenetes siker , és siker a filmnek , nem az ha "csak" hoz 100milliót nyitáskor.

  • Zombee #4
    Ez már a Warner sara. Külföldön is hozott 534 milliót, azért abból is marad nekik, fölösleges volt még 100+ milliót eltapsolni reklámra egy Batman/Superman filmnél. A nyitóhétvégéből látszik, hogy érdeklődés van rá, egyébként nem is értem a nézettség ilyen arányú esését. Nem rosszabb a Deadpool-nál, és azt Amerikában még többen is látták.
  • Ender Wiggin #3
    tibisan, szerintem már kb. tízszer értem én is, mások is, nem a bevétel a siker/bukta egyetlen mércéje, hanem a kiadásokkal együtt kell nézni. Lehet egy film 500 milliós bevétellel bukta, ha annak csak harmada az amerikai piac, miközben 3-400-ba került. Érted? És lehet egy film kurva nagy siker 250 milliós bevétellel is, ha csak 30-40-be került. Érted?
    A SvsB 320 milliót hozott a hazájában, ami kevés, még mindig nem biztos, hogy anyagilag egálban van, mert minden idők legdrágább filmje lett, több, mint 400 millióba került.
  • kalapos01 #2
    Szerintem te csak direkt adod a hülyét, mert ennyire nem lehetsz sötét. Komolyan, ha valamit nem értesz, akkor vagy kérdezd meg, vagy ne elsőnek kérdezd, mert az valahol égő, ha mindenki ért valamit, csak te nem. De azért leírom.

    Nem 2016-ban járunk hanem 2008-ban, amikor a képregényfilmek kábé halottak, szinte csak Pókember van meg ritkán X-Men, mert a korábbiak zöme bukó volt, a Fantasztikus Négyessel az élükön. A vasember azért lett számít ritka nagy sikernek, mert a karakter relatíve ismeretlen volt, és nagyjából úgy kellett volna szerepelnie a filmnek, mint a sokkal ismertebb Amerika kapitány filmjének vagy Thor filmjének, amiket utána mutattak be. Vagy a Fantasztikus Négyesnek. Nehogy már meglepődj azon, hogy a két legnagyobb ikon, Batman és Superman filmje több pénzt hoz a nagy képregényláz kellős közepén.

    Mindkettő film sok pénzt hozott, a Batman többet, bár mivel sokkal többe került és sokkal többet vártak tőle (1 milliárdot minimum), ezért közel sem akkora siker. Nem hiszem, hogy a világon létezik valaki, aki buktának állítja be, ilyen marhaságot csak te írsz. Ha nem tetszett, még lehet siker.

    És a menekülés? Vesd össze, hogy alakultak a két film bevételei - szolid siker, jó fogadtatás kontra szabadesés, mínusz 60% fölötti exodus

    1 $98,618,668 - BvS 1 $166,007,347 -
    1 $51,190,629 -48.1% - BvS 1. $51,335,254 -69.1%
    2 $31,838,996 -37.8% - BvS 2. $23,363,079 -54.5%
    3 $20,447,253 -35.8% - BvS 4. $9,028,356 -61.4%
    4 $13,541,264 -33.8% - BvS 6. $5,502,033 -39.1%
  • tibisan #1
    fantasztikus ...az első vasember film 318milliós hazai bevétellel , és 267 milliós nemzetközivel mindenkit megdöbbentő hatalmas siker lett ( a bat vs sm még többet hozott a nemzetközivel , de hagyjuk is azt , menekültek róla az emberek , úgy volt szar ahogy , teljes buktának lett beállítva , igaz ?
    de mindegy , a témánál maradva nem nagyon értem mi értelme lenne és egyáltalán hova tennének történetben mégegy önálló vasember filmet, mikor a thor rangkorok után tudtommal egyböl jön a bosszuállók infity war , ami ráadásul 2 részes lesz , és vasemberre épül az egész cselekménye már annak is
    Utoljára szerkesztette: tibisan, 2016.04.28. 21:43:51