Szekeres Viktor

Apokaliptikus sorozat csapott le a trónra

Az apokalipszis idején játszódó The Last Ship első része rabul ejtette Amerikát.

Első nekifutásra komoly sikernek bizonyult a The Last Ship című akciósorozat, amire akár az apokaliptikus jelzőt is rásüthetjük, hiszen egy kihalásra ítéltetett Földön játszódik, egy olyan világban, melyben egy vírusnak köszönhetően az emberiség 80%-a már kihalt, és a többiek sorsa is igencsak kérdéses. A történet egy hajó fedélzetén játszódik, egy olyan hajóén, mely hónapokat töltött sarkvidéki hadgyakorlaton, s a vírus pusztításának híréről sem értesült a legénység a rádiócsendnek köszönhetően.

A Michael Bay producerkedése mellett készült The Last Ship első része vasárnap majdnem 5,5 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, ami az idei év eddigi legnézettebb kábeltelevízós sorozatpremierjének számít. Az adatokról mindent elmond az, hogy a TNT csatorna másik vasárnapi sorozata, a The Last Shippel párban leadott Falling Skies (itthon: Éghasadás) 4. évados debütálása csak nagyjából 3,5 millió nézőt érdekelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #5
    Jelzem, jól folytatják!!! Szóval kalapot emelek előttük. Nem nevetséges hülyeségekről szól, hanem bemutatja a szituációban rejlő valódi drámákat és kihívásokat. Nem csak a hajón játszódik a történet, és tele van szép pillanatokkal is (meg megrázóakkal is, de nem ezen van a hangsúly, nagyon finoman adagolják).

    Ajánlom mindenkinek. Nagyon kritikus vagyok a sorozatokkal kapcsolatban, szóval ez nálam ritka.
    Utoljára szerkesztette: endrev, 2014.10.23. 15:27:13
  • god25 #4
    A pilot nagyon jó lett. Csak ne csesszék el, mint a tengeralattjárós sorozatot. A cg-s robbántások kicsit gagyik voltak, de a tartalom jó lett. Rhona Mitra mondjuk sokat emelt a filmen.
  • endrev #3
    Na, tényleg jó volt a pilot. :) Kérdés, hogyan folytatják. Ha tényleg csak egy hajón fog játszódni, és így a hajó legénységének gyengeségeiről, konfliktusairól fog szólni, hát akkor 1-2 évadnál tovább biztos nem húzza majd. A történeti keret sajnos nem sok mozgásteret ad a minőségi alkotói munkához, úgyhogy ha mégis kihoznak belőle valami jót, kalapot emelek előttük.
  • endrev #2
    Ha egy hajón játszódik, akkor borítékolható, hogy csak egy helyben fog totyorogni a történet, tehát az is borítékolható, hogy gyorsan fog a következő néhány hétben arról olvashatunk majd, hogy gyorsan a jó debütálás ellenére/után gyorsan csökkent a nézettség, a sorozat pedig nem fog sokáig tartani. ;)
  • BaliBoy #1
    "Az adatokról mindent elmond az, hogy a TNT csatorna másik vasárnapi sorozata, a The Last Shippel párban leadott Falling Skies (itthon: Éghasadás) 4. évados debütálása csak nagyjából 3,5 millió nézőt érdekelt. "

    Jah, csak ad 1, a Falling skies már nem új sorozat. Egy sorozat pilot-ját mindig sokan megnézik utána meg zuhan. Ad 2, a Falling Skies 4x01 egy héttel hamarabb már fent volt a neten, ergo mire leadták a tv-ben, már valszeg sokan látták.