Szekeres Viktor

A csodálatos pókember 2 rosszabb lett az előző résznél?

Egy fokkal rosszabbnak tűnik A csodálatos pókember folytatása az első résznél.

Magyarországon és Amerikában csak két hét múlva kerül bemutatásra A csodálatos Pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2), azonban 15 piacon már ezen a héten elkezdték játszani Marc Webb filmjét - többek között az ausztrál, a német, a mexikói, a spanyol és az angol képregény-rajongók örülhettek. A nemzetközi premiernek ráadásul számunkra is van pozitív hozadéka, hiszen nem embergósak a kritikák, így jóval a bemutatók előtt lehet olvasni a véleményeket. Például azt, hogy ez az epizód sem váltotta meg a világot, legalábbis az amerikai kritikusok nem borultak le áhítattal a földre.

A RottenTomatoes kritikaösszesítő oldal alapján eddig nagyjából 72%-os mutatóval rendelkezik az új Pókember-film - ez azt jelenti, hogy hírünk írása pillanatában 33 pozitív és 13 negatív kritikát kapott a film. Ebből egyrészt megállapíthatjuk, hogy a folytatás egy hajszállal az első A csodálatos pókember szintje alatt marad, tehát nagyjából ugyanazt hozza a két film, másrészt pedig láthatjuk a kritikákat olvasva, hogy hiába pozitív a vélemények zöme, inkább visszafogott lelkesedésről van szó - egy 6/10-es vélemény épp annyira pozitívnak számít a kétállású skálán, mint egy 10/10-es.

Azt pedig már mindenki egyénileg meg tudja állapítani, hogy számára mennyire pozitívum vagy negatívum, hogy a második részt az első epizód szintjét hozza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xyl #13
    Szerintem meg Nicholas Hammond volt az igazi Pókember. Mint ahogy az igazi Superman meg Cristopher Reeve. Tarzan - Johnny Weismüller.
  • WoodrowWilson #12
    Nagyon sokan vannak az ellenkező véleményen is, sőt többen. A régi első két rész jobban áll IMDb-n, Metacriticen és Rottenen mint az új széria kezdő része. A régi harmadik mondjuk már nem, arra én is azt mondom, hogy nem véletlen.
  • Etinger #11
    kalapos01
    Ettől még egy kalapszar volt az első trilógia, több szempontból is. Lehet ezt magyarázni sokféleképpen, de attól még nagyon sokan vannak ezen a véleményen - nem véletlen.
  • CairoJack #10
    Az új pókember film, bár nem hibátlan, mégis milliószor jobb, mint az előző trilógia. Már csak ha a főszereplő vesszük. Ez a Andrew Garfield, már mint karakter is milliárdszor jobb, mint az a szerencsétlen, szenvedős, nyűglődős, buktaképű Tobey Maguire. Mint ahogy Emma Stone is ezerszer jobb választás Gwen szerepére, mint Kirsten Dunst volt M.J. szerepére.
    Maquire és Dunst annyira nem illettek a karakterekhez, hogy ennyi erővel, Eddie Murphy és Queen Latifah is játszhatta volna a két főeszereplőt.

    Aztán persze jobb a szory is az új filmben, és szinte minden más is. Egyedül a látvány az, ahol már nem tudtak újat hozni. Nem is csoda, hisz a CGI az CGI mindenhol.
    A lényeg, hogy nagyon várom az új részt.
  • kalapos01 #9
    egyebkent a kepregenyek is a folyama tos megujulasrol szolnak. az ujitasoknak orulni kene. 62 ota eltelt 50 ev.
  • kalapos01 #8
    te komolyan azt hiszed, hogy stan lee nem imadta az elso pokembert?
  • Dewri #7
    Egy képregényfilm attól képregényfilm, hogy a képregény az alapja. Ha csak a nevek stimmelnek, de még alapvető karakterjellemzők sem, illetve a történetnek szintén semmi köze semmihez, akkor ne hívjuk képregényfilmnek... Nem is értem Stan Lee hogyan engedhette meg, hogy egy akkora szemetet csináljanak a képregényéből, mit amit csinált az első trilógia...
  • WoodrowWilson #6
    Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Az egyik legjobb újítása volt a filmnek, hogy nem a patronból jön a háló. Komolyan ez volt a legnagyobb problémád vele?
  • Ender Wiggin #5
    én már azt sem értettem, hogy miért egy nyeszlett gyerekfejű idióta lett a filmek parkere. az eredeti képregényekben (még mielőtt gimis vagy néger lett a pókember) egy felnőtt férfi volt parker.
  • Narxis #4
    Már az elsőre se emlékszem, gondolom ez is olyan csodálatos lesz.