Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • neilszab
    Itt egy videó sztem remekül látszik rajta minden...

Alapból gyakorlatilag minden kanyarban elfordítja a kormányt legalább 90°-ot, de sokszor megesik, hogy van az 130-140° is, aztán persze a húzósabb kanyrokban ennél is tovább megy és ez még nem is Monaco.. .
    A Logitech Ex és a Momo már itt kiestek a játékból, mert nem lehet őket a valóságnak megfelelően beállítani, csalni kell a steering lockal és idegsebbre venni a kormányzást, hogy egyáltalán körbe lehessen menni velük a pályán.

Aztán a videóban 1.24-nél kicsit kerseztbecsúszik a verda és a fazon egy pillanat alatt ellenránt vagy 180°-ot, hogy megfogja a gépet és ez még nem is volt akkora vészhelyzet. (Ahhoz hogy a Momo-val ezt meg tud tenni, már (240/360=2/3) 33%-kal "feszesebbre" kell állítani a kormányzást a realitásokhoz képest)

DE! 2 x 180°-kal még mindig nem tudsz beállni a garázsba, vagy manőverezni a boxutcában, szóval az össesen 360° a valóságban még mindig édes kevés, ezért a igazi versenyautók kormánya is elfordul legalább 500°-ot, különben használhatattlan lenne a dolog. (a játék a boxban ezt is "lecsalja", 90km/h alatt titokban megnöveli a kormáynszöget, nehogy a falnak menj a garázsból kijövet )

Amúgy kérlek ne érts félre, egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy aki mégis 200°-on tolja, az sültbolond, természetesen mindenki úgy játszik, ahogy neki tetszik, hsizen az a alényeg, hogy mindeki élvezze a dologtot és jól ráverjen legalább 2-3 másodpercet Pointer-re a pályán, akár mit is hegeszt otthon magának a srác!
    Én csupán azt mondom, hogy nyilván a valóságban sem véletlnül vannak úgy a dolog, ahogy és én ezért igyekszem is mindig úgy beállítani a dolgokat itt magam körül, hogy az idomuljon a realitáshokhoz is, amennyerie lehet persze, ha már egyszer szimulátorozásra adtam a fejem.