Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
Ez volt az a totyik ahol írtam róla, hogy jobban lehet érezni hol tart a pedál lábbal (nem kell a füstre, kerékcsikorgásra, oldalmozgásra utólag reagállni), mert a keménységéből érezni. Ha meg a fékerő még állítható is a szimben, akkor fínomhangolni is jól lehet, nagyon frankón használható.
Csak annyi kell hozzá, hogy fel legyen fogatva a pedál, vagy nagyon-nagyon jól tapadjon a talajon. Mert különben eltávolodik a szék a pedálltól :D
Bemész kisállatkereskedésbe, nézel tömör gumilabdát (ilyen radírrra emlékeztető, középen körbe látszik az öntőforma), ha a kezedbeveszed, és megnyomorgatod, akkor érzed, hogy igen masszív labda, és a kutya is csak hosszú hetek kemény munkájával tudná felnyitni foggal. Ha 1 mm-ert betudod nyomni újbeggyel akkor jó erőben vagy :) , ablakot simán átlehet vele dobni érzés.
Szóval el nem tudod képzelni hogy ez lábbal nyomva össze fog menni.
Fogsz egy jó éles szikét (kézre vigyáz) vágsz egy 13*13*30(vagy 32-35mm) szeletet.
Nem baj ha nem tökéletes téglalap. A hossza azért változik mert mindenkinek más a fizikuma. Lehet amíg nekem jó keménynek tűnik, az másnak kín szenvedés, vagy fordítva.
Én magamnak 35mm-est akartam vágni mint azt nekem eredetileg ajánlották, Na most csak 32-re sikeredett (mert nem akartam nagy lasztit venni 1800-ér, kicsit vettem 790-ér(pláza ár))
Viszont azóta is kivállóan működik.
bzs barátomnak is vágtam egyszer X-Pit szimbe, neki 32mm-re sikeredett szintúgy. Na ő neki kemény volt, szétszedte újra, és 30mm-re levágta, úgy jó neki.
Ettől az újboli szétszereléstől akarlak megkímélni, mer annyi csavar..... :D
Amúgy itt a "hivatalos" oldal.
Így pl iRacingban ponnt jó kemény a pedál. rFactorban szinte mindig állítható a fékerő, ott lehet igazodni mindenhez...