15099

Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • pointer4
    Jaa, de addig mi a bánatot csinál ? :D
  • mila69en
    tulajdonképpen ez is lehetett a logi gondolat menete:) bár szerintem aki vesz egy ilyen kormányt előbb utóbb valami home cockpitet úgyis fabrikál hozzá:D
  • pointer4
    Igazából meg is válaszoltad a kérdésem (amit ráadásul én is írtam, csak nem gondooltam eléggé bele), padlószőnyegen, parkettán nem lehetne fékezni... már pedig az százalékban biztos magasabb felhasználási területük a fogyasztók között....
    A váltót azt hadjuk... bár arra is van házilag mod.
  • mila69en
    mielőtt nekiálltam szétszedni, bennem is felmerült ez a kérdés! lehet nagyon le voltak gyengülve a logi mérnökei:D mert azt sem lehet mondani, hogy azért mert eltolnád a pedált, mikor a rögzítési lehetőség ott van.
    váltót sem érem miért nem lett egy kicsit masszívabb! és 7 fokozatos! bár ha jobban belegondolunk valami fejlesztési lehetőséget hagyni kell az esetleges "G29"-nek is:)
  • pointer4
    Nekem az a kérdésem a Logitech mér nem csinálta meg ? illetve megfogja-e a G29-ben (csak hasracsaptam, nemtom jön-e,milesz-e) :D
  • mila69en
    na most hosszabb rfactor teszt után azt kell mondjam, hogy ez fenomenális:D nem is gondoltam volna, hogy ennyire jó! csak azt nem értem eddig miért nem csináltam meg!:D már csak a váltót kéne megrendelnem és teljes lesz az öröm:D
  • pointer4
    Kiszáradt a nyáladtól :D
  • mila69en
    na teljes siker! ez így nagyon jó! végül 32-es lett belőle most tesztelgetem.. eddig nagyon korrekt:D bár lekellet mennem egy másik fajta lasztiért, kicsit puhábbért...mert amit először hoztam bár jónak tűnt rágtam nyomkodtam...de mikor szétvágtam csináltam belőle egy szeletet háát beraktam rugóközé lenyomtam a féket azt darabokra tört a laszti:XD
  • mila69en
    na kaptam lent lasztit háát kézzel nem igazán tudom benyomni... foggal igen:DD de szétrágni én szerintem nem tudnám:XD ez vajon jó lesz?:D elég masszívnak tűnik, lehet túlságosan is;)
  • CamelX
    Nekem most lesz lassan 1 éves a Formula Force Ex kormányom. Tökéletesen megfelel nekem, úgyis főleg TDU-zok meg GRID-ezek vele, kis GTR Evo-val fűszerezve ha komolyabb témákra vágyom. 1 bajom van vele, hogy kezd zajossá válni, főleg a nyikorgásra gondolok kisebb fordulatoknál. Tud valaki tippet, vagy linket adni karbantartásra ha ez egyáltalán lehetséges? (nem, nem akarom lecserélni, nekem bejön) :)
  • mila69en
    ezer köszönet! neki is látok:D pont alattunk van egy állat kereskedés megnézem van e hozzá való!:) pedál le van fogatva:) az a baj, hogy sokszor tényleg azt veszem észre, a kerekek már blokkoltak én meg elkezdek kicsit korcsolyázni:D meg a gumik is jóval hamarabb kopnak el!
    első nekifutásnak vágok egy 33-ast aztán abból még mindig tudok levágni ha nem bírok vele:D
  • pointer4
    Ez volt az a totyik ahol írtam róla, hogy jobban lehet érezni hol tart a pedál lábbal (nem kell a füstre, kerékcsikorgásra, oldalmozgásra utólag reagállni), mert a keménységéből érezni. Ha meg a fékerő még állítható is a szimben, akkor fínomhangolni is jól lehet, nagyon frankón használható.
    Csak annyi kell hozzá, hogy fel legyen fogatva a pedál, vagy nagyon-nagyon jól tapadjon a talajon. Mert különben eltávolodik a szék a pedálltól :D
    Bemész kisállatkereskedésbe, nézel tömör gumilabdát (ilyen radírrra emlékeztető, középen körbe látszik az öntőforma), ha a kezedbeveszed, és megnyomorgatod, akkor érzed, hogy igen masszív labda, és a kutya is csak hosszú hetek kemény munkájával tudná felnyitni foggal. Ha 1 mm-ert betudod nyomni újbeggyel akkor jó erőben vagy :) , ablakot simán átlehet vele dobni érzés.
    Szóval el nem tudod képzelni hogy ez lábbal nyomva össze fog menni.
    Fogsz egy jó éles szikét (kézre vigyáz) vágsz egy 13*13*30(vagy 32-35mm) szeletet.
    Nem baj ha nem tökéletes téglalap. A hossza azért változik mert mindenkinek más a fizikuma. Lehet amíg nekem jó keménynek tűnik, az másnak kín szenvedés, vagy fordítva.
    Én magamnak 35mm-est akartam vágni mint azt nekem eredetileg ajánlották, Na most csak 32-re sikeredett (mert nem akartam nagy lasztit venni 1800-ér, kicsit vettem 790-ér(pláza ár))
    Viszont azóta is kivállóan működik.
    bzs barátomnak is vágtam egyszer X-Pit szimbe, neki 32mm-re sikeredett szintúgy. Na ő neki kemény volt, szétszedte újra, és 30mm-re levágta, úgy jó neki.
    Ettől az újboli szétszereléstől akarlak megkímélni, mer annyi csavar..... :D
    Amúgy itt a "hivatalos" oldal.
    Így pl iRacingban ponnt jó kemény a pedál. rFactorban szinte mindig állítható a fékerő, ott lehet igazodni mindenhez...
  • mila69en
    pointer4! egyszer valahol valamelyik topikban láttam, hogy megcsináltad (alghanem te voltál az) a g25 pedált, hogy a fék nyomásra olyan hatást váltson ki mintha keményedne!:) így jobban érezni mikor fog blokkolni a kerék! ehhez kéne nekem egy kis út mutató! köszi:D
  • pointer4
    Próbáld meg nem csak a játékban állítani, hanem a Logi Profilerben is. Ott vedd lejebb és úgy adagold a játékban.
  • Ombika
    LFS is!
  • batihu
    A Logitech kormányok általában negatív erővisszacsatolással működnek jól, legalábbis a GTR2, rFactor, Race, Gtr Evo., a többiről nem tudok nyilatkozni!
  • Mersant
    probald ki 1 szimulatorral ne ilyen arkad szarral. pl. GTR2, LFS, rFactor...
  • rototti
    Sziasztok!
    Nemrég vettem egy formula force ex-et. Eddig csak tdu-n próbáltam, de elég fura... Ha mindent leveszek 0ra akkor könnyen lehet kormányozni, de semi ffb hatás. Ha egy kicsit (10%) felteszem az overall-t akkor már elég nehezen lehet "rángatni" a kormányt, ez elég zavaró: gondolok itt szembejövő autók kikerülésére... Ha valaminek nekimegyek semmit sem érzek, akkor sem ha fel vannak húzva az értékek... Én igazából könnyen forgatható kormányt szeretnék egy kis ffbvel (pl: ha nekimegyek vminek, vagy ugratok stb. Nem tudjátok mi lehet a baj?
  • Ombika
    Most, akkor lfs alatt hasznaljuk, tobbinel meg ne vagy 50%on okes?! :) En eddig ugye 100%on hasznaltam lfs alatt pl,miota kivettem olyan konnyu lett a kormany, de vegulis bjeon igy is! :)
  • pointer4
    Idézek
    "Spring és damper elméletileg nem kéne modern simekben, ISI, LFS, vagy Iracing/GTL/Nascar az manapság mind1, need for speedhez kell az ilyesmi."
    "Ezek is konzerv effektek, egy rendes progi ezeket maga számolja, adja hozzá az effekthez. ISI...khmm messze van a jó FFtől, LFS vagy Iracing után olyan mintha nem lenne FF csak valami fingiling, de rfactorban Real Feel pruginnel már egész jó."

Innen, ezek ilyen rugózás-lengéscsillapításhoz, beremegéshez kellenek. Ha patkára futsz, útegyenetlenségek, kocc jó esetben. Rosszabbikban lökés, robbanás, borulás, gépágyú a verda oldalán- miatt remeg a kasztni effekt :D
  • mila69en
    én úgy tudom, hogy az csak ilyen effekt erősítőnek van.... vagy mi:D
    én lfs meg rfactor+realfeel-el 0-ra szoktam rakni mind kettőt
  • Ombika
    Spring es Damper mit jelent, mert en evekig ugy nyomtam,h mind2 100%?!
  • FMassa
    ok köszi
  • pointer4
    Ha rossz irányba húz el, az amiatt lehet hogy a játékon belül a FORCEFB ereje rosz előjelre van állítva (pozitív-negatív). Változtasd meg, ha most 33% akkor -33% ra, vagy fordítva. Lehet ez a baj. Profilerbe meg kapcsold vissza a effekteket, lehet az hiányzik neked. Próbálkozz, próbálkozz. Képzeld akinek nem adnak ötleteket, az milyen lassan jön rá, nem megy egyik napról a másikra beállítani magadnak a dolgot, hosszú folyamat, több türelmet. Ráadásul ha most kezdted, akkor azt se tudod igazából hova akarod állítani, mert fél óránként meggondolod magad. Nekem három hónapomba került :D
  • FMassa
    Egyszerűen nem birom beállítani rendesen.Egyszer volt jó amikor az alapon volt de csinálta múj profilt és nem jön vissza olyanra.Ha jó az ellenállása akkor kihúz jobbra v balra.Vagy nagyon gyenge.A rezgés már nem érdekel.Ha vki tud segíteni h kell beállítani úgy, h Erősen ellenállás és ne húzzon ki jobbra és ha kanyarodok és elengedem akkor forduljon vissza magátol.Egyszerűen kigyorsítok és kipördül, mert instabil(nem használok kipörgésgátlót)
  • pointer4
    Húzd feljebb az erejét hogy legyen ellenállása, illetve a játékban az FFB effektet maximumra a "rezgések" végett.
  • FMassa
    Nekem ezzel csak két bajom van.Nem rezeg mikor elindul a motor meg nagyon könnyű kormányozni.nem nagy az ellenállása
  • pointer4
    Az jól is áll így, -22%, medium effekt.
    Ez olyan lehet kb hogy érzed a rázókövet, meg a koccanást, de 1 ujjal is megtartod a kormányt.
    Ja igen, még egy apróság, a profilerben vedd le a spring/damper effekteket ennél a játéknál, mert csak ilyen kamu dolgokat fogsz érezni az autóból. Az overall az mindennek az ereje.
    Illetve a kamu visszahúzást középre is érdemes kiszedni, ami pl egy álló autónál igen vicces, csúszva kanyarban meg végképp.
    Persze MOMO nál nem fogja a forgásszöget megkérdezni, de a többi az ottlesz.
    Így a -35% force az kb az a szint amit fennt említettem, ha a driverben az érték pl nem 100%.
  • pointer4
    Ohh nem, nem, remek befektetés volt. Nagyon nagyon masszív, félreváltani hálistennek nehéz vele, ütni vágni lehetne. Olyan jól kell húzni mint egy igazit, ha elindulok a karral berakni a fokozatba, szinte beszívja, ahogy beugrik helyére.
    Hangja az olyan mint a G25 váltónak, csak mélyebb frekvencián szól, mintha mikorkapcsolót is hallanék benne.
    Bár ha jó időket kell menni, akkor pihen. Majd megpróblok valmmi videot összehozni csak nem éreztem igényét, mert az oldalon elég ami fenntvan róla sztem.
  • mila69en
    pointer4: nem csinálnál egy videjot a váltorol? amit vettél!:D

rendelnék egyet csak jó lenne látni előtte milyen a hangja mennyire tűnik strapabírónak stb.. tényleg hogy funkcionál megbántad-nembántad? meg megéri-neméri?:XD
  • FMassa
    Sajnos nem vagyok nagy szakértő.A Norbi képén kicsit lejebb arra a mintára tudsz mondani értéket mert így nem értem.bocs.
  • pointer4
    Minden rezgés ellenhúzás ki ki ki, mert csak összezavarja a pro playert ha a kormány ellen kell dolgozni, illetve ha 1 milimétert is elmozdul a kormány a tökéletes szögből és még azt ellenkormányozni kéne. (tisztelet a ritka kivételnek)
    Akkor érdemes bekapcsolni ha élvezni szeretnéd a vezetést, és nem ezred másodpercekkel hadakozni. Viszont az meg nem F1es auto lesz...
  • Streetwarrior
    Robotti ennek a kormánynak csak annyi hibája van, hogy egy hulladék a Trust márka ffb kormányaival együtt. Már újonnan sem lehet kalibrálni, mert rezeg, a pedéljai meg röhejesek. Ráadásul iszonyatosan kicsi. Vegyél használtan egy Logitechet. Mást nem érdemes. Hidd el, amit mondok mert ezzel a típussal már szívott haverom.

Vagy még inkább, várj és gyűjts egy újra...
  • FMassa
    Még vki aki F1RFT-vel játszik és FFB vagy esteleg Momo kormánya van lécci csak annyit segítsen h neki milyen értékekre van állítva az FFB.Mert akárhogy próbálkozok nem birom rendesen beállítani.Vagy túl rezeg meg nehéz kanyarodni vagy minden ok csak nem rezeg.Még lécci csak ennyit és utánna nem kérdzeek többet.köszi
  • rototti
    batihu
    Lehet hogy az jobb, de dupláját nem nagyon szeretném kifizetni, nem játszom annyi autós játékkal, most a TDUhoz gondoltam hogy veszek egy olcsó FFB-est. Csak azt akartam megérdeklődni, hogy a Trust mennyire megbízható márka, illetve hogy van-e ennek a típusnak ismert hibája.
    Köszi, hogy válaszoltál.
  • Norbi1990
    De szerintem lehet engedélyezi mivel én a kormányt is beállítottam az autóra és a motort meg egy joystickra. Úgyhogy sztem nem lehetetlen.
  • pointer4
    Az "options" amit írsz nem igazán konkrét megfogalmazás, hogy mi mit nem lát. A TDU? vagy a Game controllers? Ha egyszerűen a TDU-n belül a kalibrációnál nyomogatod a dolgokat az nincs meg?
  • koanla
    Ööö, izé. Támogatja a TDU a második vezérlőt? Arra tippelek, hogy nem és ha ez így van, akkor szerintem ilyen módon nem fogod tudni megoldani.
  • popzu
    sziasztok , van 2kormányom egy logitech és egy it az a lényeg hogy test driveban szeretném nyomni 2kormányal az egyik kormány(it tratalmaz kormény,fék,gáz,kézifék,válto) logi az csak kormány meg 2pedál és szeretnék egyszere 2kormányal jácani(logivsl vezetni és az itböl csak az egyik pedál kéne kuplungnak de ha bedugom a 2kormányt az optionsba egynek látja és nem müködik mit tegyek ötlet?
  • FMassa
    Pointer4/
    Mindenképpen megnézem még hasznos lehet csak még nem volt FFB kormányom és tapasztalatlan vagyok.És kérdezek.néha túl sokat.....és sok hülyeséget :D