Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
Szia Direwolf!
Ami nalam voltak kormanyok azok:
MS ForceFeed Back Racing (game port) - kolcson
TM 360 Modena Pro (USB) - kolcson
es most az enyem TM ForceFeed Back GT Racing Wheel (USB)
foleg "Live for Speed"-del probaltam mindent.
"rugózás, csillapítás" keménységét? : A MSnel csak egy slider volt a driverekbe es az a force ereje 0%-100%. A TMen ezek vannak: "Overal Device Gain" - ez ugyanaz mint a MSnel, ez a force ereje 0%-100%. Aztan meg ottvannak a "Spring Gain" 0%-100% es "Damper Gain" 0%-100% es "Default Spring" 0%-100% es a "Map Fore-Alt (Y-axis) forces to Right-Left (X-axis) forces" ki-be kapcs.
A középrehúzás ereje - igen azt lehet? Bocsika viszavonom akkor errol valahogy lemaradtam. Mert en a kormanyon gombal szoktam kikapcsolni. Es ha csak softverilag lehuzod 0%-ra es a kormanyon be hagyod kapcsolva akkor kozeprehuz force nelkul mint az egyszeru kormanyok?
"érzed a fogaskerekeket" - ugy ahogy mondom. Az amely nalam volt annal szoszoros ertelemben hasznalat kozben nemtudtam nemrafigyelni vagy nemregisztralni a force viselkedeset. En ezt a MS Forcet mar tobszor is hasznaltam (az unokatestvereme) es mindig ez a fogaskerekes erzes nemtetszet benne. Azert irtam a vaskerek a betonon hatast. Ez a TM olyan puhabban megy nemerzekelem azt a vaskerek a betonon erzest. Az igazi kormany is ha dobal akkor nem a vas a vashoz utodeseket erzed, hanem olyan puha vagy tomitett utesek azok, az autokerek a rosz uton es az meg a kezedbe jut a kormanyon keresztul az vegigmegy egy rakat attetelen es az mind tomit. Nem olyan mint ha az auto csak a rafokon gurulna gumik nelkul. Semmi roszat nemakarok en a MS-rol mondani (hat eredetileg azt akartam venni) tetszet nekem az csak eppen az a vas a vashoz utodo hatas tartot visza tole, es halla istennek a TM-nel ezek olyan realissab tomitett utesek.
A pontossagot apszolutt nemkifogasolom a MS-nel, az jo. A jatek ahogy mondom, a LFS volt mindegyik kormanynal, szoval minden ugyanaz (HW, SW) csak a kormanyokat csereltem.
Az F1-ek nem az en stilusom, de inkabb a sorozat autokkal furikazas vagy versenyzes - ez realissab a real elethoz es real lehetosegekhoz viszonyitva. F1-et soha nem vezettem, es biztos vagyok benne hogy soha nem is fogok, ha nemtortenik meg a vilag legnagyobb csodaja. De oszinten megmondva nemis huz a dolog. Ha lehetosegem lenne valasztani a real eletben akkor a OffRoad JEEP fajta vezetest es versenyt valasztanam vagy a tuningolt sorozat autos versenyt (Rally vagy olyasmi) - ezek erdekelnek a legjobban. Az INSANE nagyon tuti jatek megvan az elejetol fogva es ahogy van egy pici idom nagyon gyakran jatszom. Az INSANEnak minden tiszteletem es nemtudok ra semmi roszat mondani (ismerem az Invictust, szokunk levelezni) ok a kiralyok nalam, de ami a INSANE kormanyozast illeti, az nekem nemjott be. Gombokkal profi vagyok es nagyon szeretem a jatekot (real fizika, gyonyoruen kidolgozott kornyezet meg minden...), de kormanyal en nemtudok versenyezni. Kormanyal csak Free Roam, normalis gyorsasagok, mint ha realba a sajat autommal mennek. Nekem 2 jatekom van 1999 ota, amiket meg nemelozott meg semmi ujabb jatek. Hijaba szepek a grafikak, en a real fizikara harapok. Ugyhogy INSANE es DRIVER. A DRIVERrel egyanaz a helyzet, gombokkal profi vagyok, kormanyal mind ha bepijaltam volna. Azert eddig nemis kellet kormany mert nemvolt szomomra olyan jatek ami erdeke lett volna szamomra. Hijaba jo kormanyal ha apszolutt arkade es nem real a fizika, es hijaba jo a fizika ha nemtudok benne kormanyal menni. No de jon a LFS, ez mar alakul, remelem lesz belole valami (fizika is, kormanyozas is). A CMRbe se igazi a fizika, csak esetleg jo arcade. De lattam a CMR3 videot, ott mar eleg turhetoen nez ki a viselkedes, majd meglassuk mi lesz belole.
A nalam levo MS biztos nemvolt hibas, csak mar megvan egypar eves (de semmi baja), csak lehet hogy az ujabb verziokban mar valami mas vagy jobb, de azt csak akkor tudja meg az ember ha leteszteli. Erre meg eleg keves lehetoseg van az egyszeru eletben. Kulomben nemakarom hidegverrel alitani hogy kulombseg van a gameport es USB kozott, de a szemelyes tapasztalatom az hogy az USB-s kormanyokkat mindig jobban tudtam menni. Ha velemenyt kertel volna tolen meg a tapasztalat szerzes elott, akkor pedig azt montam volna hogy a gameportban jobban bizok, de pont forditva alakult a dolog.
Amugy nekem semmi bajom a MS-el, mar ami a HW-t illeti (a SW-rol megvan a velemenyem), en csak a szemelyes tapasztalat alapjan szerzet velemenyt, benyomast, erzest, kulombsegeket akartam kimutatni/leirni. A velemenyem szemelyes ami egeszen eltero lehet a masoketol. Ahany ember anyi izles. avagy "mindenki maskepp csinalja/mindenki maskepp szereti" :) Lehet ami nekem jo masnak nemjo. Ebben pedig lesz valami, mert ha a homersegletrol vagy evszakrol van szo akkor sohasem egyeznek a velemenyeink, en a kissebseg koze tartozok, legalabbis itt a kornyezetemben. En nagyon szeretem a telet, jeget, FOLEG HAVAT, hideget - foleg ha minus 5-nel alacsonyabb, lehet minusz 15 is ha sut a nap. Semmi problemat nemcsinalnak belole ha az ev 365 napjaban 1 meter ho lenne es -3 fole nemmene a homerseglet. Ezert akarnak sokan az eszakisarkra kuldeni :) Es meg van egypar dolog amivel igy alok. Peldaul vannak hetek hogy naponta 2-3-4 orat alszok, de kavet kb hatot ittam az eletemben (28 vagyok) aztis csak azert mert ha kinaltak nemekertam elutasitani. Masok hat orat nembirnak ki kave nelkul.
Varom a kormany velemenyeket, tapasztalatokat. A TM FFB tulajdonosoknak hallas lennek a valaszokert a lejebbi kerdesekre.