Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • Tika
    Sziasztok! - egy Thrustmaster/Microsoft !TEST!
    LEGENDA:
    MS = Microsoft
    TM = ThrustMaster
    Ma vettem egy Thrustmaster ForceFeed Back GT Racing Wheel kormanyt! Az elso benyomas:
    Szuper doboz, meg fule is van mint a taskaknak, ugyhogy apszolutt konyu futkosni vele. Azon gondolkoztam ereditleg, hogy fogom hazacipelni. De nagyon egyszeru, fogom mint a taskat es megyek!
    Hazahozom, kinyitom a dobozt - tetszik a csomagolas. A belseje nem olyan preciz csomagolas mint a microsoft. A MS-nek olyan formazott kemeny papir formakba kell belepaszintani a cucokat. A TM se rosz, ott csak olyan hullam papirokkal vannak elosztva a kormany, adapter, pedal reszek.
    Na jo, kiszedtem a dobozbol. Elso megpillantas - nagyon tuti!!! De maris a szemembe vagott hogy minden shoton es a dobozon is a kormany kozepe ezust metaliza (olyan mint a fem) es ennek olyan szurke csilogos muanyag. Eloszor csalodott voltam, de aztam rajottem, hogy ez megis jobb ha nem is szebb! Mert a metaliza festek csak ra van festve ugyanarra a muanyagra ami nekem van rajta a festek negyon szeret leperegni. Eleg egy-ket kocanas es maris ottvoltak rajta a foltok, csikok, lepergett festek. - Tapasztalatbol mondom (volt ithon kolcson olyan). Ez ennel nemeshet meg mert a muanyagon nincs semmi festek, eredeti szinu.
    Nagyon csucs maga a kormany. A MS elbujhat mellete. Total szuper gumis az egesz kerek, semmi muanyag nincs rajta mint a MS-en van fent meg lent. Ez vegig gumis az egesz, es egy csipetnyi esely sincs ra hogy megcsusson a kezed alatt.
    Konvecske nincs hozza, csak olyan Quick Install brozsura - de az boven eleg - minden lenyeg benne van nehany nyelven. A CD-n van 28 MB adat. Abol 27 a DirectX 8 es 1.4MB a driverek. Sajnos a ThrustMapper nincs rajta, de teljessen lenyegtelen, mert ugyis a legujabbat vettem le a netrol. A pedaloktol feltem, mert kepeken nemtetszett, de nagyon kellemessen meglepottem benne. Nagyon csucs es tuti. Szuper a kemenyeguk, jobb mint a MS. Az MS nagyon konyen megy es ugy nehezen tudtam pontos gazt, feket szabajozni. Ez pont jo kemenysegu, habar a gaz lehetne egy ici-picit puhabb a feknel, de ez apszolutt nemzavar, csak egy plusz lenne ha puhabb lenne. De nagyon tuti igy is. Nagyon jol tudok vele menni, erzem hogy fekezek, gazolok, nagyon finoman tudom szabajozni a pedalokat. Szobal a pedalok volt a legkellemesseb meglepetes, nemvartam ilyen jot. A kormanyon hatul a konektoroknal van ki-be kapcsolo ami nagyon jo es a MS-nek nincs. De mondjuk inkabb jobban elfogadnam a FORCE ki-be kapcsolot a kormany kozepen ami viszont hianzik rola es MS-nek van. Ez nagyon kar hogy a TM-nek nincs. Azzal akarminkor menet kozbe ki-be tudok kapcsolni a FORCET annekul hogy elkellene hagynod a jatekot es mast inditani, akar megakadas nelkul jchatod a gamet es ki-be kapcsolhatod a FORCEt. Ez lehetne a TM-nek is. Softwarilag lehet szabajozni a FORCET, sott meg ami a MS-nek nincs, meg a rugozast, csilapitast, kemenyseget is lehet szabajozni softwarilag ami a MS-nek nincs - ez viszont jo plus a TM-nek.
    A felfogatasa nagyon jo. Jobb mint a TM 360 modena-e. A FFB TM-nek nagyon hasonlo a MS-ehoz. A 360modenanak sokkal nagyobb hely kell, ennek a TM forcenak pedig eleg csak a hely fele es ugyan olyan jol tart. A felfogatassal megvagyok elegedve.
    Instalacio gond nelkul felment, es meg a upgrade is a ujabb verzio netrol. Netrol beraktam a ThrustMappert is. Siman ment minden (klop-klop-klop) :).
    De azert nagyon megy az idegeimre hogy ahanyszor ki-be dugom a TM USB-t, akkor anyiszor ujbol megtalalja a system a ZyXEL omni.net LCD USB ISDN adapert is. Es ugyan ezt csinalta a 360modenaval is. A MS-el nemcsinalta mert az gameportos volt. Amugy ez biztos nem a TM hibaja. Vagy ZyXEL hiba, vagy WIndows hiba. Ha ki-be rakom tizszer a TM-et akkor plusz 10 ZyXEL-t talal meg a Windows - szoval nagyon hulye. De nincs gond ha bekepcsolom es bedugom a TM-et meg mielot felfut a Windows - akkor nemtalal uj ZyXELt. Amugy meg tokenyletessen a ZyXEL is es a TM is egyszerre a USBn - a uzemeltetessel nincs gond, csak netalalna meg ujra mikor bedugom a TM-et. Nemprobaltam mas USB cucot (pl. fenykepezo, scanner, nyomda) lehethogy ugyan ezt csinalna.
    Na akkor install succesfully!
    Elsonek indul a LFS (foleg ezert vettem!) - Live for Speed. Options-config es start race. Nagyon tuti az egesz! Sott van a TM-en kulon sebvalto es meg a kormany mogott is ahogy a F1-nek. A 360 modenan ezek paralel voltak, de ezen kulon bealithatok kapcsolok - ez mar total dofi!!! Mert valthatsz ittis-ottis, de peldaul nagyon szuper a kezifenek bealitod a kulon sebvaltot es a kormany mogott valtasz - ez kiraly! Van rajta 8-POV button es egy 4-iranyu gomb. Szoval oszesen 10 kapcsolot lehet konfiguralni plusz a 8-POV button es a X/Y tengo. - Ez nagyon tuti!!! Csucs az egesz. A vezetes elmeny mar lesem tudom irni. Azt nemlehet se leirni se elmondani. Ezt csak kiprobalni lehet. Jelentossen mashogy viselkedik mind a MS. Aki evekig MS-en jatszik, hozza van szokva az ezen lehethogy nemfogtudni menni - ezt mondjug nemtudom mert MS csak 2-hetig volt kolcson, de forditva biztos ervenyes. Apszolutt igazi vezetes elmeny, sott meg a mellete levo kezifek vagy sebvalto. - Nagyon kiraly. Elvezetes az egez. Es akkor meg a FORCErol nemis irtam. Hat azis sokkal jobban tetszik ment a MS. A MS nekem nemadta meg a realisztikus vezetes elmenyt. Mindig a fejembe volt a gondolat hogy ez csak egy elektromotorral rangatott kerek. A hangja is olyan volt meg az erzes is. A TM-nek sokkal realisztikussab. Olyan puhabb az egesz. Nemerezni benne a fogaskerekeket. Egeszen megfeletkezek rola hogy ez egy FORCE kormany, es apszolutt beleelem magam a jatekba. Inkabb azt veszem ki belole hogy az aszfalthoz a gumik erintkeznek, es a kereket es a karoszeria kozott teleszkopok vagy rugok vannak es nem a fogaskerekes hatas - szoval nagyon realisztikus az egesz. Sott a FORCE olyan eros hogy nembirod megtartani. 100%-rol 50%-ra alitottam, es igy untig eleg a FORCE - gorongyos uton szetrazna a kezeimet. :) A FORCE reakcioi is finomabbak es puhabbak mint a MS. Nem olyan vaskerek a betonon erzes hanem inkabb olyan gumi az aszfalton erzes. Ugy vezetek vele mint igaziba. A MS-el nemvolt meg ez az erzes. Nagyon tetszik a kialakitasa is. Nagy, masiv, eros, stabil - es nemtulzott semmi. Nagyon tetszik. Ami a pontossagot illeti az nemrosz. De ugy tunik mint ha a MS es a TM360modena nagyobb pontossag felbontasban dolgozott volna. Ez csak ugy vettem eszre hogy lattam a kormanyt a kepernyon. A MS es TM360modenaval apszolut folyamatossan pergett, es a FFB TM-el olyan aprodonkint ugral a kormat, pereg szinten de olyan milimeteres lepesekbe, nem folyamatossan. De ennek apszolutt nemvolt hatasa a vezetesre es a kerekekre - auto viselkedesere. Hiszen jobban tudtam vele menni mint a MS-el. Ezt a aprosagot csak azert vettem eszre mert most volt nalam tobb kormany es oszahasonlitottam mindet es brutalissan odafigyeltem mindre, alapossan szoroztem veluk. Minden detailt megfigyeltem. Ha nincs a tobbi kormany akkor ezt a aprosagot nemveszem eszre egyatalan. Lehethogy ez csak a FORCE miatt van. Nemtudom, majd minden kialakul idovel. Meg most nagyon uj az egesz. Legalabb egy hetig kell hasznalnom hogy tobb tapasztalatot is szerezzek vele.
    Meg a FORCEhoz annyi hogy ha a MS-t kikapcsoltam akkor szabador pergett mint a babakocsi kerek ha felemeled a kocsit es pergeted ide-oda. Apszolutt semmi ero vagy surlodas nemvolt benne es ez nagyon nemtetszet. FORCE nelkul olyan nagyon konyen es unalmassan pergett es akkor egyatalan nemvolt kozepe a kormanynak. A TM-nek ha levettem a FORCEt akkor ugy viselkedett mind a 360modena FORCE nelkul. Volt kozepe es mindig oda ugrott a elengettem. Nempereg olyan szabadon. Nagyon tetszenek a tesztek a driverekbe. Fantasztikus a startolas. Mikor meg maximumonn (100%) volt a FORCE es tettem startolas tesztet, akkor mikor bestartolt a motor az egesz kormany es asztal rezonalt a motor rezgeseitol az nagyon tetszett. Akkor van ott csuszas, gumi kidurranas, garambo/utkozes, soder/kavicsos ut, jeg/ho csuszas teszt. Nagyon szuperul viselkedik.
    A Live for Speed-et nyomtam a letobbet ma este, de majd kiprobalom es fogom hasznalni sok mas gameba is, foleg ahol jo a FORCE kidolgozas.
    Pontossag 90%
    Felfogatas 90%
    FORCE 95%
    Telepites 100%
    Kialakitas (gombok, sebvalto elhejezes) 90%
    Overall 92%
    Nekem nagyon bejott! Elegedett vagyok. Szuper! Hozzasolasokat szivesen fogadok, sott varom!

Meg egypar kerdes akinek mar tobb tapasztalata van:
    1. Hogy tudom bealitani hogy total paralelbe legyenek a sebvaltok (a kormanymogotti es a kulon valto) jatekkozbe, ha a jatekba nincs lehetoseg egy funkciora tobb alternate gombot tenni?
    2. A FORCE leggyorsab es legugyesseb kikapcsolasa? Nekellesen leszedni 0%-ra, vagy control panelba futkosni.
    3. A 8-POV buttont hogy tudom bekonfiguralni tekingelesre? A LFS negyiranyu gombnak veszi, egyanugy mint a masikat a kormanyon. Ez csak LFS hiba?
    4. Esetleg a ero teljes kikapcsolasa, mint a MSnel, hogy csak konyen uresbe tekeregjen?

Egyenlore tobb nincs is. Minden tobbi tuti. Kerlek valaszoljatok, hiszen egy komplet recenziot irtam nektek.