Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
most találtam
Re: Logitech G25
Idézet:
Eredeti szerző Honk Üzenet megjelenítése
Kíváncsian várjuk majd a tapasztalataidat a cuccról!
Ma megjott a kormany. Aki nem akar tovabb olvasni, akkor roviden osszefoglalom. Csalodas.
Eleg sok kormanyom volt mar. Gyakorlatilag az osszes Logitech verzio, Microsoft Sidewinder, Guillemot Ferrari stb. Igy van mihez viszonyitanom. Ebben a pillanatban egy regi piros Logitech Force kormannyal vezetek, amit atalakitottam fem csapagyas verziora. Ebben meg kabeles az ero. Nagyszeru kormany. Pedalnak a Momo Racing pedaljait hasznalom.
Az elso csalodas a kormany rogzitese volt. Hasonlit a regi fekete gumi Momo Racing rogzitesehez, de szerintem rosszabb. Sajnos az en asztalomra nem tudom felrogziteni rendesen, mivel az asztallap alatt van egy fem vaz, ami tul vastag ahhoz, hogy a bilincsek megszoritsak. Ideiglenesen sikerult felraknom, de valtot fel sem tudtam szerelni egyaltalan.
A kormany maga borboritasu, de nekem nem volt tul kenyelmes. A valtok a kormany mogott fembol vannak, de semmivel sem jobbak, mint a regi piros vagy a boros piros (nem emlekszem, hogy mi annak a neve) valtoja. Ezzel nem azt mondom, hogy rosszak. Teljesen korrektul mukodnek, semmi gondom veluk. A 900 fokos fordulat nagyon jo. Ez talan az egyetlen tulajdonsaga a kormanynak, amit szeretnek. Nem hiszem, hogy GTR2-ben ez kihasznalhato, azonban. Szamomra egy 360 fokos fordulat boven eleg lenne. Sajnos a regi piros csak 220 fokot tud, azt is csak modositasokkal.
A pedal sokkal nehezebb, mint a Momo Racing pedalok. Termeszetesen a kuplung egy extra, de szamomra az nem jelent tul sokat. A fek joval kemenyebb, mint a korabbi Logitech fekek, de szerintem egy "squash" labdaval modositott fek sokkal elthubb, mint ez az uj fek. Szoval nem rosszak a pedalok, de nem is estem hanyatt toluk. Tomoren a kormany es a pedal nagyon jo minosegu. Biztos, hogy rengeteg veztest kibir, azonboan, akinek mar van egy jo kormanya, annak nem hiszem, hogy megeri lecserelni.
A valto sajnos nem sikerult olyan jol, mint a tobbi resz. A valto maga nagyon "flimsy". Sajnos mivel fel sem tudtam rakni az asztalra, ezert nem tudtam kiprobalni. Csak kezzel valtogattam, de nehez volt eltalalni, hogy milyen sebessegben vagyok eppen. Gondolom ez a gyakorlattal majd javul, de az biztos, hogy ennek a komponensnek a minosege kozelebe sem jut a kormany vagy a pedal minosegehez.
Az FF persze akkorat rug, mint egy bika. Azzal sosem volt gond a Logitech kormanyoknal. En megszoktam a kabeles FF-et. Es a fem csapagyas-kabeles kormanynal finomabb dolgot meg nem talaltak ki. Ilyen szempontbol en elfogult vagyok es szamomra a fogaskerekes megoldas sosem lesz olyan jo. Mindezeket figyelembe veve biztos vagyok benne, hogy a FF-ben senki nem fog csalodni.
Csak 10 percet vezettem osszesen, igy nagyon melyre hatoan nem tudom elemezni a kormanyt.
Talan azzal tudom magyarazni a csalodottsagomat, hogy tul sokat bogarasztam a neten es tul sokat olvastam a G25-rol, igy az elvarasaim tul magasak voltak. Az igaz, hogy az egyik legjobb Logitech kormany a G25, azonban szamomra nem er meg 300 dollart, igy holnap kuldom is vissza az Amazonhoz.
Szerintem ennyi penzert sokkal jobb kormanyt lehetne osszerakni. En szeretnem ha tudnek venni egy bor boritasu piros MOMO-t. Esetleg ha lenne valakinek elado, en erdeklodnek. Ebbol a 300 dollarbol inkabb veszek egy A1 valtot.
Csaba