Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • Alexease
    LOGITECH G25 VELEMENY

En is a szerencsesek koze tartozom, akik mar csutortok ota nyuzhatjak a cuccost, igy van komoly ket nap tapasztalatom;)

Mar tobb helyen olvashattok bemutatokat, pl. Magyar nyelven Toya-tol (HSW) (http://www.pcdome.hu/hardware.php?id=1890&search=g25), vagyis ujdonsagokat nem nagyon tudok mondani;)

De egy jo tanacs a donteshez: csak az vegye meg, aki komolyan gondolja a szimulatorozast! Brutalisak a pedalok es sokkal komplexebb minden "mozdulat". Ezzel elsodlegesen es nagyreszt vezetesi elmenyt lehet nyerni, de sebesseget, koridot, jobb helyezest nem! Akinek fontos a jo helyzes online, az szamoljon vele, hogy szinte eselytelen lesz a ket pedalos, pillango valtos emberekkel szemben;) Persze csak akkor, ha korrekttul ki is hasznalja a kormanyt, vagyis mindig kuplungol, es mindig a H-Patter-t hasznalja (persze, versenysorozattol fugguen).
    Csak divatbol megvenni, es utana ugy hasznlani mint egy kissebb kategorias, sokkal olcsobb kormanyt, szerintem luxus. (Azok inkabb a Logitech DFP-t celozzak meg, tobb honapig hasznlatam, es szerintem tokeletes!) Persze, akinek van sok felesleges penze, arra ez nem ervenyes;))))

Es ez ervenyes azokra is, akik elsosorban nem szimulatorokhoz szeretnek hasznalni! Vagyis kulonfele kamion es arkad autos jatekok. Azok a jatekok egyszeruen nem fogjak felismerni, kihasznalni!

FELFOGATAS: minden egyseg felfogatasa, csuszasgatloja tokeletes, konnyen hasznalhato, korrektul "mukodik". Mindegyiken megtalalhatok alul a fembol keszult csavarhelyek, a komolyabb versenyvazra szereleshez! Ehez a kormanyhoz adott dokumentumok kozott megtalalhatok a reszletes leirasok, muszaki rajzok is!

KIALAKITAS: a hasznalatban levo alkatreszek mindenhol fembol vannak, "kemenyek es nehezek":) Elnyuhetetlennek tunik. A pedal resz nagy es nehez, a kormany atmeroje nagyobb az atlagnal (28 cm), borboritast es fem pillango valtokat kapott. A valto eleg masszivnak tunik, komplett acel kalitka egyseggel.

INSTALL, DRIVER: ugyanaz mint korabban, nalam hiba mentes.

HASZNALAT - KORMANY :az FFB "erzes" kicsit mas mint eddig, de sokkal reszletesebb, korrektebb, erosebb. A kormanykerek nagyobb, igy a hasznalat is jobb, pontosabb. Fogasra nekem nem tartozik a legjobbak koze, kicsit vekony es a "szarazabb" borboritas sem az a "tapados" komfort erzes;) Kesztyuben sokkal jobb, ami hosszabb versenyeken amugy is ajanlott. A pillango valto fembol van, kapcsolasa hatarozott, utkozovel ellatva, talan nem preselodik szet a kapcsolo;) De egy kicsit kozel erzem a kormanykerekhez...

HASZNALAT - PEDALOK: szep nagy alapokon nyugszik es bazi nehez;))) A csuszasgatlo resz (gumi es szonyegfogo) tokeletes, mar csak az onsulyanak koszonhetoen is;) Amire, szukseg is lesz:P A pedalok elhelyezese viszonylag jo, korrekt, logikus. Persze minden relativ, es mindenben van kompromisszum;) A pedalok ellenalasa is eleg durva, logikus felosztasban: gaz < kuplung < fek. A fekpadal mar olyan kemeny, hogy izombol kell nyomni:) Igy el lehet felejteni az edigi "jatek pedalos", labujhegyes pockolgetest, itt telitalpal, megkapaszkodva a kormanyba, bele kell preselni a talapzatba a pedalt:)

HASZNALAT - VALTO: formara, kiallakitasra, felfogatasra jonak mondhato. Ezen mar azert fellelhetok az olcsobb, egyszerubb alkatreszek, gagyinak tuno piros, muanyag gombok, stb.:) Persze, ezek is csak a kormany-pedalhoz viszonyitva, es ezek nem befolyasoljak a hasznalatot. A vatokar fem, a "gombocske" borboritasu, muanyag sapkas, de jopofa "borszoknyaval":) Hasznalata viszonylag pontos, hatarozott, bar nekem kicsit gyengecske az ellenalasa:) Szep nagyokat kattan, igy remelhetoleg tartos elemeket tartalmaz belul is;)

SOFTWARE: eddig csak ISI enginekkel (rFactor, GTR2, RACE), NR2003-al, netKar-ral, LFS-sel probaltam, mindenhol gond nelkul, korrekttul mukodott. A valto, a gombok es a pedalok felismeresevel, hasznalataval sehol sem volt gond. Egyeduli banatom, hogy a rossz kuplungolast egyelore egyikben sem "buntetik" kemenyen:( Trefas a dolog, de eddig csak a TRD3-ban volt (amit meg nem hasznaltam ezzel a kormannyal, es ami nem egy hardcore szim.), hogy ha rosszul kuplungoltam (azt is manual kuplunggal hasznaltam, csak akkor meg a baloldali pillangoval:P), akkor reccsent a valto, es be is doglott:))

Hiretelen ennyi, bar lehetne meg irkalni boseggel:)