Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
Solt #13387 Anélkül, hogy védeném őket, a következő a helyzet! :) Van egy FixIT nevezetű szegedi (ha jól emlékszem) cég, ahova a kiskereskedők garanciális probléma esetén leküldik a terméket. Innentől kezdve náluk pattog a labda... Az, hogy te nem kapsz levelet az IPON-tól, az azért van, mert ez a cég nem jelez vissza nekik... Te reklamálsz, ők reklamálnak tovább... :)
A logitech shopból vásárolt termékeknél is már ez az eljárás. Eddig elmondtad mi a nyűgöd, és, ha olyan volt a baj, már kaptad is az újat. Na ez megszűnt... most regisztrálni kell ennek a FixIT-nek a honlapjára, ott kapsz egy RMA számot, kijönnek a cuccért, elviszik, ha javítható akkor javítják, ha nem, akkor kapod az újat.
Na most ez a FixIT nevű cég engem is megszívatott. Regisztráltam, vártam a futárt, semmi. Eltelt 5 nap ( másnap jönniük kellett volna ) semmi... én írtam nekik, hogy mégis mi van!? Jött az elnézést kérő válasz, megbeszéltünk egy időpontot, vártam a futárt, egész nap semmi... Na erre bedurrant az agyam, felhívtam a logitech központot, elmondtam mi a helyzet, elnézést kértek, és küldtek egy újat. Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy amikor te leadod, a kiskereskedő továbbadja, nem rajtuk múlik, hogyan tovább...
A másik ami nagyon fontos, hogy tisztában legyél a jogaiddal, kötelességeiddel, lehetőségeiddel. Velem, ha valaki flegma, vagy megpróbál hülyének nézni, akkor egyszer szólok udvariasan, majd, ha ez nem segít, akkor elkérem a vásárlók könyvét, leírom a nyűgöm, bevésem az illető nevét, majd odaírom a végére, hogy levélben kérek tájékoztatást az ügyem kivizsgálását és a meghozott lépéseket illetően.
Ha képben vagy, udvarias, de határozott vagy és az igényed is jogos, akkor minden a te oldaladon áll. A 30. napon én közöltem volna, hogy vagy kérek egy újat, vagy kérem vissza a vételárat... ha nem, akkor megint vásárlók könyve, eset leírás, majd feljelentés a fogyasztó védelemnél... mindezt higgadtan, udvariasan, stb...
Nekem eddig ez 100%-ban bevált. A fogyasztóvédelmi jogszabályok felolvasása általában elég szokott lenni, hogy a továbbiakban a rendes mederben haladjanak a dolgok. :)
Anélkül, hogy megakarnálak bántani: Az emberrel úgy viselkednek, ahogy hagyja... minél többet engedsz meg a másiknak, annál pofátlanabb lesz... főleg, ha látják, hogy nem vagy képben! Attól függetlenül, hogy ez a magatartás gusztustalan a másik fél részéről, sajnos a te hibád is, hogy így jártál.
Az IPON-nak elképesztő forgalma van... nem csodálom, ha az ott dolgozók egy-egy nap után nem fülig érő mosollyal és kedvesen fogadnak. Velem is volt már udvariatlan az egyik pénztáros hölgy, de odahajoltam közel hozzá, hogy más ne hallja, és közöltem vele, hogy, ha nem akarja, hogy most itt azonnal visszamondjam a rendelést arra hivatkozva, hogy milyen stílusban beszélt velem, majd ezt az egészet a nevével együtt belevéssem a vásárlók könyvébe, akkor elnézést kér, és nekifutunk még egyszer a történetnek, mintha mi sem történt volna... Elpirult, elnézést kért, ment minden a maga módján tovább. Ahol ilyen ipari mennyiségű ember fordul meg naponta, ott elkerülhetetlen sajnos, hogy egyes alkalmazottakból ne jöjjön elő a pokróc stílus néha...
A XIII.-kerületben velem mindig normálisak voltak eddig. :)