Force Feedback kormányok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Solt,én csak a vásárláskor kapott blokkot vittem magammal.Gondolom akkor ha ez elég volt a boltban,akkor elég lehet 1 év elmúltával a Loginál is,ugye?Ha akkor már csak a gyártói gari él.
De jó amúgy hogy itt nincs semmi ami egyszerû és világos lenne <#szomoru2>#szomoru2>
Kíváncsi vagyok jön-e holnap szállítmány.Már nagyon szeretnék autókázni!
De ha nem jön...akkor eladom a cockpitet mérgemben,és tojok mindenre <#action>#action>
De jó amúgy hogy itt nincs semmi ami egyszerû és világos lenne <#szomoru2>#szomoru2>
Kíváncsi vagyok jön-e holnap szállítmány.Már nagyon szeretnék autókázni!
De ha nem jön...akkor eladom a cockpitet mérgemben,és tojok mindenre <#action>#action>
A honlapjukon egy magyar telefonszám van tudtommal.
www.smart-bus.hu
A leírtakból következtetve szerinted? 😊
www.smart-bus.hu
Az üzleti titok! 😊 Legyen elég annyi, hogy olcsóbban vettem meg, mint amennyiért a kisker árulta...
Igen van, a honlapjukon megtalálod.
Igen van, a honlapjukon megtalálod.
www.smart-bus.hu
Felhívod a logitech ügyfélszolgálatot, elmondod, hogy nem találtál olyan számodra szimpatikus kiskert, akinél van raktáron, ezért náluk szeretnéd megvenni, viszont náluk nagyon drága... ekkor elhallgatsz egy kicsit, ezt úgy hívják hatásszünet, majd, ha szerencséd van, akkor az operátor közbevág, hogy esetleg fel tud ajánlani egy X %-s kupont...
Nekik is jó, neked is jó... egy próbát megér, nekem már egyszer bejött. ( Így vettem a G940-t )
Nekik is jó, neked is jó... egy próbát megér, nekem már egyszer bejött. ( Így vettem a G940-t )
www.smart-bus.hu
Hát most adtam/adom el a gitárom, szóval a G27et is ki tudnám fizetni.(egyébként egyikre sem lenne pénzem) Megvenném mellé a netkar pro-t szóval sokat használnám😄 (utána meg jön az AC, más most nem érdekel, magasak az elvárásaim amióta a netkar pro demó verzióját kipróbáltam) Hol éri meg G27et venni? Mindenhol készlethiány van vagy drága és még a kiszállítás is sok:S Vagy esetleg nézzek használtat? Csak az meg lehet hogy nagyon szét van hajtva=/
Két év gyártói garancia, tehát elsõ évben a kisker intézi, ha gáz van, a másodikban pedig a logitech.
Én biztos a G27-t venném, de neked kell tudnod mit enged meg a pénztárcád, mennyit használod, stb...
Én biztos a G27-t venném, de neked kell tudnod mit enged meg a pénztárcád, mennyit használod, stb...
www.smart-bus.hu
Bocsi hogy már 3. hsz-t írom csak megint eszembe jutott valami...Miért van az, hogy minden kisker 1 év garit ad a G27re? Nem 2 év gari van rá?
Egyébként szerintetek ár-érték arányban a DFGT vagy a G27 a jobb?(vagy a korábban említett porsche 911 carrera wheel?) DFGT most 29k szállítással, G27 meg 60k.
Melyik boltról van szó?
Garancia papírt minden esetben kapnod kell! Akkor is, ha csere darabot kapsz! Ha nem akarnak adni, akkor kérd, hogy ezt írásban adják a tudtodra!
A gyártási szám akkor elég, ha a logitech oldaláról rendelted. Õk regisztrálják, hogy mikor vetted náluk, és a szám alapján ki tudják keresni... Viszont, ha kiskerben veszed, akkor MINDEN esetben kapnod kell garancia papírt!
Garancia papírt minden esetben kapnod kell! Akkor is, ha csere darabot kapsz! Ha nem akarnak adni, akkor kérd, hogy ezt írásban adják a tudtodra!
A gyártási szám akkor elég, ha a logitech oldaláról rendelted. Õk regisztrálják, hogy mikor vetted náluk, és a szám alapján ki tudják keresni... Viszont, ha kiskerben veszed, akkor MINDEN esetben kapnod kell garancia papírt!
www.smart-bus.hu
Köszönöm szépen,ez eszembe sem jutott <#worship>#worship>
Viszont van még egy dolog.Új kormányhoz adnak új papírokat is?Mert amikor kaptam a 2 cserekormányt,csak megkaptam a nagy dobozokat,és annyi.
Semmi egyéb garipapír,vagy akármi.
Ezek szerint akkor elég lehet mondjuk a gyártási száma,vagy valami ilyesmi,hogy megtudják állapítani,mennyi gari van még rá?
Bár most lehet hogy mondtam egy jó nagy hülyeséget <#fejvakaras>#fejvakaras>
Viszont van még egy dolog.Új kormányhoz adnak új papírokat is?Mert amikor kaptam a 2 cserekormányt,csak megkaptam a nagy dobozokat,és annyi.
Semmi egyéb garipapír,vagy akármi.
Ezek szerint akkor elég lehet mondjuk a gyártási száma,vagy valami ilyesmi,hogy megtudják állapítani,mennyi gari van még rá?
Bár most lehet hogy mondtam egy jó nagy hülyeséget <#fejvakaras>#fejvakaras>
Dehogynem! A gyártói garanciád attól még él!
www.smart-bus.hu
De ha a bolt mégsem adná meg a 2 évet az új kormányra,akkor azzal gondolom a Logi sem tud mit csinálni,ugye?Mármint ha jelezném feléjük ,hogy lett egy zsírúj kormányom...
Kizártnak tartom, hogy a gyártó ilyenekkel foglalkozzon... egyszerûen nem éri meg.
www.smart-bus.hu
Egy helyi PC bolt, de nem õk cserélték😄 Elvileg ki kellett küldeni külföldre mert a helyi szerviz nem tudott vele mit kezdeni(Gainward ATI 4850, csíkozta a képernyõt), és azt mondták a boltban hogy a ram ment tönkre és kicserélték.
Kizártnak tartom, hogy vga-n ramot cseréljenek! Átvágtak sajnos... :S Melyik üzlet volt az?
www.smart-bus.hu
vga-n ramot szvsz nem cseréltek, az hazugság... talán pont azért, hogy a garit ne kelljen meghosszabbítani 😞
Forza.
Értem, köszi, csak hát mi alapján lehet megítélni hogy mi számít jelentõs résznek egy adott terméknél? (pl. nekem VGA-m memóriáját cserélték ki, de nem kaptam plusz garit, elég jelentõs rész mivel nélküle egyáltalán nem használható)
_Mindenhol_ így kellene lennie, ez a törvény, ha veled szemben nem így jártak el, akkor átvertek.
"308. §
(3) Nem számít bele az elévülési idõbe a kijavítási idõnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerûen használni. A szavatossági jog érvényesíthetõségének határideje a dolognak vagy jelentõsebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkezõ hiba tekintetében újból kezdõdik."
Tehát Peetfire, ha kap egy új g27-et, arra a 2 év garancia újra kell induljon.
"308. §
(3) Nem számít bele az elévülési idõbe a kijavítási idõnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerûen használni. A szavatossági jog érvényesíthetõségének határideje a dolognak vagy jelentõsebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkezõ hiba tekintetében újból kezdõdik."
Tehát Peetfire, ha kap egy új g27-et, arra a 2 év garancia újra kell induljon.
Forza.
Igen de nem a terméken van a hangsúly, hanem azon, hogy te 2 évig tudd használni mindenképpen. Én még ilyennel soha nem találkoztam, hogy újraindulna a gari, persze lehet hogy van ahol így van...
mert az egy MÁSIK termék, amit ugyan ugy garantálniuk kell, hogy megy 2 évet
az alant emlitett bolt 2x cserélt nekem 640g-s samu winyot, mindig ujraindult a 3 év - harmadszorra ráfizettem egy nem-hibás szériára, arra is 3 év indult...
az alant emlitett bolt 2x cserélt nekem 640g-s samu winyot, mindig ujraindult a 3 év - harmadszorra ráfizettem egy nem-hibás szériára, arra is 3 év indult...
Forza.
Ha veszel valamit, 2 évig garantálják hogy tudod használni, miért kapnál plusz 2 évet ha elromlik?
Tehát ha a 2 év garis cuccod a jótállási idõ utolsó napján megy tönkre, akkor a cseredarabra már nem kapsz garanciát ? 😊
Nem, újraindul. Ha fõalkatrészt cserélnek, akkor pedig a fõalkatrészre is ujraindul a 2 év.
Nem, újraindul. Ha fõalkatrészt cserélnek, akkor pedig a fõalkatrészre is ujraindul a 2 év.
Forza.
OFF: Bocs hogy ilyen lavinát indítottam el,csak szerettem volna kicsit kimérgelõdni magam,és hátha már másnak is volt ilyen esete.
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy írtam már errõl itt korábban,mikor a hibát tapasztaltam.
Úgy néz ki van egy nagy széria,ami hibásan jött ki a gyárból.Visszavittem a boltba a kormányt,adtak egy másikat.Ezt még aznap visszavittem,mert ugyanazt a hibát produkálta(kormány jobbra tekerésénél õrültem kattog csattog zakatol).Mondtam is a boltnak,kint van egy hibás széria.Õk:-igen?Eddig nem is jelezte senki,hogy hibás darab lenne nála.
Hát nem tudom hogy a többi vásárló miért nem jelezte,de ez tuti rossz széria(errõl már írtak az árgépen is,hogy januárban találtak már hibás kormányokat ugyanezzel a hibajelenséggel).
Kipróbáltak egy polcról levett darabot,hát nézzenek oda,az is rossz!
Akkor majd várjam a telefont,értesíteni fognak!
Telt múlt az idõ,telóztam,még semmi.Eltelt pont 1 hónap,telefon.Azt mondják jött 5 db.
Kipróbálják,és ha jó,akkor adnak belõle.Utána megint telefon,mert nem értesítettek.
Én voltam már kellemetlen helyzetben,hogy megint telózok a kormány miatt(de hát ennyi idõ elmúltával már játszani akarok).
Szóltak,kipróbálták már 4 játékkal,még másnap ráküldik az F1 2011-et,aztán mindenképpen szólnak.Hát nem szóltak mi van az 5 új darabbal...
Szóltam ma ismerõsnek,hívja fel õket,van-e G27 kormányuk?(már kezdtem paranoiás lenni,hátha csak nekem nem akarják odaadni az újabb cseredarabot).
Azt mondták,pénteken jön újabb szállítmány,érdeklõdjön akkor.
Ha véletlenül tényleg jön szállítmány,és lesz már benne hibátlan darab,akkor kérhetek majd plusz 2 hónap garit?Vagy ez nonszensz?
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy írtam már errõl itt korábban,mikor a hibát tapasztaltam.
Úgy néz ki van egy nagy széria,ami hibásan jött ki a gyárból.Visszavittem a boltba a kormányt,adtak egy másikat.Ezt még aznap visszavittem,mert ugyanazt a hibát produkálta(kormány jobbra tekerésénél õrültem kattog csattog zakatol).Mondtam is a boltnak,kint van egy hibás széria.Õk:-igen?Eddig nem is jelezte senki,hogy hibás darab lenne nála.
Hát nem tudom hogy a többi vásárló miért nem jelezte,de ez tuti rossz széria(errõl már írtak az árgépen is,hogy januárban találtak már hibás kormányokat ugyanezzel a hibajelenséggel).
Kipróbáltak egy polcról levett darabot,hát nézzenek oda,az is rossz!
Akkor majd várjam a telefont,értesíteni fognak!
Telt múlt az idõ,telóztam,még semmi.Eltelt pont 1 hónap,telefon.Azt mondják jött 5 db.
Kipróbálják,és ha jó,akkor adnak belõle.Utána megint telefon,mert nem értesítettek.
Én voltam már kellemetlen helyzetben,hogy megint telózok a kormány miatt(de hát ennyi idõ elmúltával már játszani akarok).
Szóltak,kipróbálták már 4 játékkal,még másnap ráküldik az F1 2011-et,aztán mindenképpen szólnak.Hát nem szóltak mi van az 5 új darabbal...
Szóltam ma ismerõsnek,hívja fel õket,van-e G27 kormányuk?(már kezdtem paranoiás lenni,hátha csak nekem nem akarják odaadni az újabb cseredarabot).
Azt mondták,pénteken jön újabb szállítmány,érdeklõdjön akkor.
Ha véletlenül tényleg jön szállítmány,és lesz már benne hibátlan darab,akkor kérhetek majd plusz 2 hónap garit?Vagy ez nonszensz?
No, hát így már azért más a leányzó fekvése... 😊
www.smart-bus.hu
Már meg ne haragudj, de hány ilyen ügyed volt neked életedben? Ha vitáig juttok, a boltos általában személyesen csak a pofádbaröhög... utána vesznek komolyan, miután megkapják a hivatalos leveledet, netán utána a fogyasztóvédelem információs levelét a vizsgálat megindításáról. Na, abban a szakaszban sokan valóban feladják, de ez a "meglengetem a fogyvédelem szót és máris minden megoldódik" urban legend.
Forza.
off: a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy máskor mindig a végletekig korrektek voltak garis ügyintézéskor, ám ezúttal egy elgörbült láb egy s1155ös foglalatban, egy alaplapon a problémás. ezért én nem vállaltam a felelõsséget, a kisker detto nem, sõt a nagyker sem foglalt az ügyben állást - azt találták ki, hogy visszaküldik a gyártónak (gigabyte) a lapot és majdmeglátjuk...
nem szó szerint küldtek el a 'csába, hanem elmondták, hogy ha nem tetszik az ügymenet, akkor õk készséggel visszaadják a lapot azzal, hogy én görbítettem el a lábat - ami ugye érdekes ügyet indítana el, hiszen nekik kell bizonyítani a helytelen használatot (képtelenség), viszont a bíróságon a döntés laikusok hozzák meg, ilyen olyan szakértõi vélemények alapján. aztán reménykedhetek, hogy nekem ítélnek ... nos, ennyire kétesélyes (miközben "filléres" tétel) helyzetben én nem állnék neki évekig pereskedni, mert a végén akár rá is fizethetek.
persze, tudom, hogy van sok pozitív kimenetelû ügy, de gondolom senki nem garntálja, hogy a polgárit én nyerem ezesetben 😉
(nem szoktam hagyni magam egyébként, nemrég kártérítést is fizetett nekem a fõgáz az elcseszett ügymenetük miatt (gáz-szolgáltatóváltás volt) 😛 sajna ott is már "békéltetésig" jutottunk és a rááldozott idõ kezdte nem megérni nekem - ezekszerint nekik se)
nem szó szerint küldtek el a 'csába, hanem elmondták, hogy ha nem tetszik az ügymenet, akkor õk készséggel visszaadják a lapot azzal, hogy én görbítettem el a lábat - ami ugye érdekes ügyet indítana el, hiszen nekik kell bizonyítani a helytelen használatot (képtelenség), viszont a bíróságon a döntés laikusok hozzák meg, ilyen olyan szakértõi vélemények alapján. aztán reménykedhetek, hogy nekem ítélnek ... nos, ennyire kétesélyes (miközben "filléres" tétel) helyzetben én nem állnék neki évekig pereskedni, mert a végén akár rá is fizethetek.
persze, tudom, hogy van sok pozitív kimenetelû ügy, de gondolom senki nem garntálja, hogy a polgárit én nyerem ezesetben 😉
(nem szoktam hagyni magam egyébként, nemrég kártérítést is fizetett nekem a fõgáz az elcseszett ügymenetük miatt (gáz-szolgáltatóváltás volt) 😛 sajna ott is már "békéltetésig" jutottunk és a rááldozott idõ kezdte nem megérni nekem - ezekszerint nekik se)
Forza.
Már meg ne haragudj, de ha így állsz hozzá, akkor úgy vernek át meg addig szívatnak amíg csak akarnak. De persze a te dolgod, várj türelemmel 😊)))))
Én nem foglak gyõzködni, ha neked így megfelel, a te dolgod. 😊 Ha nekem egy boltos nyíltan ilyet mondana, még a mentõautóban is ugrálnék a fején...
Jogilag nyeregben vagy... vagy élsz ezzel, vagy nem! A labda a te oldaladon pattog. Én fix, hogy rájuk uszítanám a fogyasztóvédelmet!
Jogilag nyeregben vagy... vagy élsz ezzel, vagy nem! A labda a te oldaladon pattog. Én fix, hogy rájuk uszítanám a fogyasztóvédelmet!
www.smart-bus.hu
persze-persze 😊))))))
Solt: megmondta a bolt, hogy belesz*rnak. biztos nagy eredménye lenne a békéltetésnek...
Solt: megmondta a bolt, hogy belesz*rnak. biztos nagy eredménye lenne a békéltetésnek...
Forza.
Szerintem elég csak megemlítened a fogyasztóvédelem szót és egybõl készségesen segíteni fognak neked, de ez itt eléggé off már.
Nem! A békéltetõ testület a következõ lépcsõ, de a bírói gyakorlat szerint a 30. napot követõen már neked adnak igazat! 😊 Ha nem hiszel nekem, keress fel egy fogyasztóvédelmi fórumot... 😊
www.smart-bus.hu
oké, de ha nem parázik be a bolt, akkor polgári per a következõ lépcsõ
good luck megnyerni 😊
good luck megnyerni 😊
Forza.
Így szól a jogszabály,
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelõ határidõn belül, a fogyasztónak okozott jelentõs kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
A 30. nap után erre lehet hivatkozni: "a fogyasztónak okozott jelentõs kényelmetlenség nélkül kell elvégezni."
Azért a 30. nap, mert ez már a duplája a jogszabályban foglalt 15 napnak, ami már jelentõs kényelmetlenség. Ezt felvázolod a boltnak, és, ha nem reagálnak rá, akkor közlöd velük, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulsz. Neked fognak igazat adni, ez fix... a boltnak erre meg nincs szüksége, és beadja a derekát...
Udvariasan, de keményen és határozottan kell fellépni...
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelõ határidõn belül, a fogyasztónak okozott jelentõs kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
A 30. nap után erre lehet hivatkozni: "a fogyasztónak okozott jelentõs kényelmetlenség nélkül kell elvégezni."
Azért a 30. nap, mert ez már a duplája a jogszabályban foglalt 15 napnak, ami már jelentõs kényelmetlenség. Ezt felvázolod a boltnak, és, ha nem reagálnak rá, akkor közlöd velük, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulsz. Neked fognak igazat adni, ez fix... a boltnak erre meg nincs szüksége, és beadja a derekát...
Udvariasan, de keményen és határozottan kell fellépni...
www.smart-bus.hu
nekem pedig egybõl nulla az arányom 😊
hogy a fogyasztóvédelem mellettem áll, az nem újdonság, ám törvény elõtt az édeskevés. egész egyszerûen a törvény nem szankcionálja a 15-30-akármyennyi napig elhúzódó garanciális ügyintézést, az egyetlen kitétel a "törekednie kell" passzus, az pedig nevetségesen egyszerûen bizonyítható, hogy megvolt
sajnos 😞
hogy a fogyasztóvédelem mellettem áll, az nem újdonság, ám törvény elõtt az édeskevés. egész egyszerûen a törvény nem szankcionálja a 15-30-akármyennyi napig elhúzódó garanciális ügyintézést, az egyetlen kitétel a "törekednie kell" passzus, az pedig nevetségesen egyszerûen bizonyítható, hogy megvolt
sajnos 😞
Forza.
Nem így van. A 30. nap után a fogyasztó védelem már neked ad igazat! Egyik boltnak sem érdeke, hogy idáig fajuljon a dolog. Nekem a 30. napon az erre való hivatkozás eddig 3 esetben hozta azt, hogy vita nélkül visszakaptam a pénzemet.
www.smart-bus.hu
10. hete van gariban az alaplapom és az említett gumi jogszabály semmiféle határidõt nem ró a kiskerre, hogy rendezze a garanciális problémát.
Ha polgári perre mész, õk simán igazolják, hogy "törekedtek" a javíttatásra. Ma - a jogszabályi háttérnek köszönhetõen - gyakorlatilag nemlétezik fogyasztóvédelem a témában.
Ha polgári perre mész, õk simán igazolják, hogy "törekedtek" a javíttatásra. Ma - a jogszabályi háttérnek köszönhetõen - gyakorlatilag nemlétezik fogyasztóvédelem a témában.
Forza.
Felém az volt az elsõ kérdésük, hogy érvényes-e még a kisker garanciám... ha igen, elõször oda kell vinnem! 😊 Na mindegy... végül is így még jobb... 😊
www.smart-bus.hu
Én amikor gariztattam szartam a boltra és egybõl logit hívtam, bescanneltem a számlát és már küldték is az újat 😊
Amíg a kisker garancia a bolthoz köti, addig a logitech is a bolthoz fogja irányítani.
www.smart-bus.hu
Hát, ez a te hibád, hogy eddig húzhatták...
Hivatalosan két hét áll a bolt rendelkezésére, hogy rendezze a garanciális ügyet. Pontosabban a két hét alatt, törekedniük kell rá, hogy rendezzék. Ez így elég gumi jogszabály, ezért van az, hogy a 30. nap után már lehet a fogyasztóvédelemmel fenyegetõzni, és a pénzt visszakérni. Vagy csere darab, vagy a pénz...
Ha visszakaptad a pénzt, akkor felhívod a logitech ügyfélszolgálatot, elmondod, hogy jártál, közlöd, hogy te ezek után inkább tõlük vennéd meg, de õk túl drágák, erre õk adnak neked kedvezményt, és 1 hét múlva nálad az új cucc...
Ahhoz, hogy a bolt és a nagyker egy pöcs, a logitech-nek semmi köze... szerintem a világ legjobb supportja...
Hivatalosan két hét áll a bolt rendelkezésére, hogy rendezze a garanciális ügyet. Pontosabban a két hét alatt, törekedniük kell rá, hogy rendezzék. Ez így elég gumi jogszabály, ezért van az, hogy a 30. nap után már lehet a fogyasztóvédelemmel fenyegetõzni, és a pénzt visszakérni. Vagy csere darab, vagy a pénz...
Ha visszakaptad a pénzt, akkor felhívod a logitech ügyfélszolgálatot, elmondod, hogy jártál, közlöd, hogy te ezek után inkább tõlük vennéd meg, de õk túl drágák, erre õk adnak neked kedvezményt, és 1 hét múlva nálad az új cucc...
Ahhoz, hogy a bolt és a nagyker egy pöcs, a logitech-nek semmi köze... szerintem a világ legjobb supportja...
www.smart-bus.hu