Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
RedRiot #13323 Fanatec tanmese következik.
Tavaly úgy döntöttem hogy lecserélem az elhasználódott DFP-met egy hárompedálos szettre. Használt cuccot nem akartam, és a Fanatec Carrera Wheel jó választásnak tűnt: pozitív kritikák és felhasználói vélemények, 900fok, H-váltó, kuplung - ráadásul még szállítással is olcsóbb mint egy G27. OK, fogaskerekes a mechanikája de ez igazán a DFP-nél sem zavart.
Rendelés után pár nappal meg is jött a pakk Németországból, igényes csomagolás és a tartalma is minőséginek tűnt. Jól is működött minden eleinte, az rFactor HistorX és DRM modjai valamint az iRacing is sokkal élvezetesebbek voltak az új kormánnyal. (Tehát nem a tízéves Pistike rugdosta szanaszét vmi arcade szeméttel szórakozva.)
Aztán egyszercsak a pedálokat nem lehetett rendesen bekalibrálni: a fék és a kuplung is csak a maximális kitérés kb. 80%-át produkálta. Rákerestem a problémára a neten és rá is akadtam a megfejtésre: a potméterek a pedálon belül nincsenek megfelelően rögzítve, ezért elmásznak a helyükről. OK, pedál szétszed, potik visszarak, pedál összerak, minden fasza. Kb. kéthavonta meg kellett ismételni ezt a rituálét, aztán a múlt héten a gagyi kínai csavarok közül kettő feladta a harcot és beletört a menetbe.
Ezután írtam (képeket is mellékeltem) a Fanatecnek hogy tudnak-e valami megoldást javasolni. Nyilván a pedál megbontása érvényteleníti a garanciát, de mégiscsak egy konstrukciós hiba okán vált az alig féléves áru használhatatlanná. A válasz az volt amit sejteni lehetett: gari érvénytelen, sorry.
OK, akkor segítsünk magunkon potik foglalata erős pillanatragasztóval a helyükre, pedál összerak, go! Kuplung és gáz tökéletes, fék maximális jele 25% és 100% között ugrál aztán beáll max. 25-re. Óriási. Pedál felnyit: minden a helyén. Nincs több ötletem.
Fanatec: Advanced German Gameware -> Primitive Chinese Garbageware
Senkinek eszébe ne jusson a Fanatec szarjaiért egy fillért is kiadni, okkuljatok a történetemből és vegyetek inkább Logitechet ,akár használtat is! Csoda hogy a Porsche egy ilyen vacakhoz adja az emblémáját és a nevét -> ez max. egy Dacia logót érdemel.