Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...
Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
-
nemtudom, első Fanatec cuccom + szétszed nem fogom amíg garis :) (amit nem tudok meddig tart, hiszen SEMMI papírt nem küldött a csomagban a fanatec... érdekes)
kipróbáltam közben a kormányt:
- xboxon az ms wireless wheel után komoly előrelépés, de erre a platformra maradt a legkevesewbb időm egyelőre, alig 6 kört mentem forzában. nagyon egyszerű volt összehozni a boxal, ment minden elsőre). ami gáz, hogy a center kalibráciohoz kell az xbox guide gomb, igy xbox módban kb képtelenség egyszerűen újrakalibrálni - márpedig el-elmegy a közép :(((
- ps3-on hasonlóan egyszerű a csatlakoztatás, itt már kell az usb kábel is, hogy összekössük a géppel. gt5-el teszteltem, épp egy versenyem volt elmentve a 90. körben (boxutcában lehet menteni). betöltöm az állást, első kör ugye nem mérhető kör, második pedig közel -1 mp-es körrekord a g27es időmre :) ezt így nemigazán értettem, mert még meg se szoktam jóformán a kormányt és mégis ennyivel jobban tudtam vele menni... (vagy csak szerencse?). mentem 20 kört, a végére kezdtem megszokni, megkedvelni - a nagyobb, vastagabb kormánykerék eleinte kényelmetlen volt, ám valószínüleg pont ettől tudom könnyebben kordában tartani a kocsit, jobban kezelhető így a hardver(?)
- pécé. basszus, ezzel mennyit szívtam :( v115-ös driver után a win7 többé nem bootolt... szerencsére vasárnap csináltam mentést, abba visszaálltam, beta v116ost feltettem azzal oké volt - 1x! aztán beragadt a gáz félállásban, a kuplungot egyáltalán nem érzékeli, majd egyszer kicsavarodott jobbra a kormány és ugymaradt ... namondom, itt az idő fw-t frissíteni, (röhejesen bonyolított mód, nemértem miért nem lehet automatizálni...) v706 volt a legújabb amit találtam (miért kell blogbejegyzéseket áttúrnom érte???). a kormány így visszaállt jól középre, de a pedálok votábbra sem működnek és a kis ventillátor is maxon kezdett járni a kormányban :( ezt végül sok szívás után (a leírt módon nekem men ment, végül össze vissza nyomkodtam a gombokat és jó lett) sikerült visszakapcsolni hőföggü fordulatszámszabályzósra... ami gáz, hogy driverben bekalibrálom közére, eltekerem full jobbra, full balra és nem középen lesz a közép :(( ez nagyon gáz, szerintem ezt érzem xboxon is. ps3on mintha nem jelentkezett volna, bár lehet ott van a játékban némi deadzone középen(?)
2 kör lfs után nem vonnék le következtetéseket, de ereje van, az biztos. egyelőre várhatok uj druverre, firmwarre ... :(
eddig nagy csalódás, a g27et semmiképp nem képes kiváltani, ami az ára mellett elszomorító :(