Ki mit hall róluk, milyet érdemes, milyet tilos venni, stb...

Kapcsolódó SG.HU TOPIC-ok: | SZIMULÁTOR | FREE TRACK | TRACK IR |

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz!!! +trükkök!!!
  • DummyBoy
    Üdv Urak!

Sajnálatos módon elkövettem azt a hibát, hogy öreg repülőgépszimulátor rajongóként elkalandozva kölcsönkértem egy jóbarátom Formula Force EX-ét ...

Öngól volt ...

Először kipróbáltam a "nagy neveket" (NFS...) aztán a komoly neveket (LFS és társai ...) és arra a következtetésre jutottam, hogy kár volt ... kell egy kormány nekem is ...

A repülőmánia alatt végigmentem a létrán, alap joy, utána Hotas, aztán épített pedálok, freetrack, aztán gyári cuccok, aztán FFB és TrackIR ...

Most az érdekelne, hogy ugyanezt érdemes-e végigjátszani kormányok esetén is? Elolvastam a kalauzt, egy rakás fórumot, review-kat ...

Szóval kellene egy kormány ... csak nem tudom eldönteni milyet ... a célom a szórakozás lenne , a "szimuláció" inkább mint a top1 köridő ... Annyi időm úgysincs ...

Gondoltam veszek egy DFGT-t ... de ha hozzádobok egy kicsit, azért lehet kapni használt G25-öt és azért ott mégis van H váltó és kuplung ... de még egy picit hozzádobok, akkor ott a Fanatec Carrera ... de Fanatecről meg itt elég érdekes dolgokat lehet olvasni ... ha meg toppot akarok akkor ott a G27 ... de a G27 árából meg veszek egy DFGT-t meg olyan pedál és váltószettet építek hogy jobb lesz mint a kocsimban ...

Ez ördögi kör ... akik végigmentek ezen azok segíthetnének egy kicsit ... Érdemes kezdőként komoly cuccot venni? Vagy felesleges, ha később komolyan gondolom majd lecserélem ...

Vagy H váltó és kuplung ... előbb utőbb úgyis mindenki eljut idáig. (Pedig ahogy olvasom, a pillangóváltóval könnyebb jobb köridőket menni ...) Érdemes már eleve ilyesmit venni?

Használt G25 vagy Fanatec Carrera? Vagy spóroljak G27-re? Vagy tökéletes lesz a DFGT ... Anyagilag nem igazán vagyok eleresztve, de aki szimulátorkkal foglalkozik, az tudja, hogy sokszor megéri inkább sokat spórolni, mint olyan kompromisszumot kötni amit később ötször megbán az ember ...

Előre is köszi!