mennyit érdemes rákölteni szerinted?
  • ajem kisa
    #675
    Helo
    350W elég szokott lenni, csak az igények egyre nőnek!:)
    Erősítőből pedig ha kicsit veszel hozzá, akkor nagyobb teljesítménynél (ha az erősítő van fullon) torzított jelet ad(hat) le és ott nemtiszta a hang. Ez mondjuk a hangszóróknál jellemző, gondolom a mélyre is igaz!
    Ha meg nagyon erős, akkor vigyázni kell, mert kilehet lőni igen hamar a mélyet, egy kisebb ferde bulibamenet is elszállhat villámgyorsan!:P
    Szóval ha jó a fejegységed, abban betudod lőni a jeleket, de jól belőni nem percek kérdése!
    Na szóval a válasz a 350W-hoz szerintem vegyél ~350W-ost, azon meg vedd le a kimenő jel erősségét 1/4-edre előszőr, aztán próbálgatsd, hogy mennyit bír a mély, apránként told fel, és amikor már szerinted nem természetes, akkor onnan semiképp netekerd feljebb!
    Bár ez is függ a hangszóróktól mert hiába veri ki az üveget a mély, ha a többit nemhallani ki!:)
    Másik dolog a kalaptartós dologgal!
    Az a baj, hogy ha a csomagban lesz a mélyláda, a kalaptartó pedig a térválasztó, akkor ha abba rakod a hangszórókat, akkor egy levegőt fognak használni, ami nemjó, ez egy hiba, mert a hangzás kula lesz! Bár elsőre hallgatva odaleszel érte, de hidd el, hogy akusztikailag az egy olyan hiba, mint kispolszkiba porse motort rakni! A kettő külön sokkal többet ér!:)
    Persze máshova beépíteni néha igazi kihívás, de mit ér az erő, ha nem uralod!? (micsoda szavak):D
    Kondi akkor kell majd, amikor odatekered a hangot és basszusra villogsz a műszerfalon mint egy karácsonyfa! Csipogót fejmagasságba érdemes beépíteni átlós irányban (vezető oldali csipogó az anyósra néz és fordítva)!
    Hangszórókból én nemvagyok oda a többutasokért, de a tojásalakút jobban dícsérik! Minél nagyobb "tányéros", annál tisztábbak, korrektebbek a hangok (kivétel a fullos szettek, amik kis helyen is nagyot szólnak:prototípusok, stb.) ha szerencséd van, találsz olyat ami leesett a kamionról!:)
    Fejegységről is tudnék mesélni, de elöbb ezt olvasd végig, ezek persze saját vélemények, nevedd kézpénznek, mindenkinek megvan a saját elve, tapasztalata, stílusa! Ha valamit akarsz venni és jól, akkor járj utána több helyen és kérdezgess, olvass utána! Ha valami belépőszintűt akarsz, hogy legyen valami a kocsiban a vasárnapi misére menet, akkor nemkell sokat gondolkodni rajta!;)