mennyit érdemes rákölteni szerinted?
 • ajem kisa
  #575
  Hello!
  Erősítőnél ha 2 csatornás akkor sztereo 2 x xy watt(jobb/bal) jelet erősít, ha 4csatornás akkor már 4 x xy watt teljesítményű, azaz az első+hátsó hangszóróidat is kierősítheted (ehhez kell olyan fejegység is, aminek hátul van 2x2pár RCA csatlakozó is! 1 pár RCA kell a jobb/baloldali jelhez (általában FRONT), a másik pár RCA értelemszerüen a hátsó jobb/bal jelhez (REAR)!
  Vanmég 6 csatornás is, és MONO erősítő is az utóbbi az kimondottan mélyládákhoz való, sokak szerint szebb hangja van, de a mélyet kötheted úgy is, hogy veszel egy 4 csatornás erősítőt, rákötsz 1 pár hangszórót és a másik jelre rákötöd a mélyet!
  Ilyenkor megúszod 1 erősítővel, de ezt nemszivesen használják sehol!
  Ez az elsődleges megoldás, 2 erősítővel illik megoldani (bár ez költségesebb, és ráadásul tuti kell kondenzátor is...stb.!)!
  Erősítő+mély kombónál a ládának kell erősebbnek lennie, itt viszont az RMS WATT jelzést kell figyelembe venni, azok a tényleges adatok amik számítanak! A többi csak parasztvakítás!:)
  A fejegységnél a 2zóna szerintem a lemezek olvasására vonatkozik, ha amerikából van mondjuk dvd-d, akkor az nem 100%, hogy olvasni tudja majd egy otthoni dvd lejátszó!
  A gyári lemeztokon megtalálsz olyan jelet, hogy egy kis földgömb, és benne 1 szám (2-3-4...)neten olvashatsz erről, most iskolába kell mennem, esetleg délután megnézem neked a denveredet a neten!;)