• Kaszi46
    Nacóval,

Az év 1969. Egy The Winstons nevű, soul zenekarnak megjelent a Color Me Father című albuma, aminek a b oldalán hallható az Amen Brother című szám. Ez volt az a track amit linkeltem a kis játékhoz.
    Namost ez a szám, együttes, igazából egy átlagos zenekar volt, úgy tűnt nem alkottak igazán maradandót. Ha meghallgattátok a számot, akkor elvileg fel kellett volna hogy tűnjön a dob ritmusa, legfőképpen az a 6 másodperces dobszóló, ami a track közepén hallható. Mert gyakorlatilag ez a 6 másodperc indított el egy világméretű jelenséget.

A nyolcvanas években a samplerek megjelenésekor, vagy inkább elterjedésekor sok hip hop zenészt megihletett és különböző formákban belekerült zenéjükbe.
    Ez nekünk még annyira nem is fontos.
    Majd a 90es években elkezdék használni az elektronikus zenében is ezt a 6 másodperces samplet, aminek ekkor már neve is volt, az eredeti track-hez hűen, AMEN BREAK. Ez lett az alapja a jungle-nek, drum and bass-nek és napjainkra már megszámlálhatatlan vadhajtásának.

Szóval nyugodtan kijelenthetjük a zenetörténelem legfontosabb 6 másodperce volt az a kis dobszóló.

így néz ki ez a 6 sec:

Ez az AMEN BREAK Original Sample, és ez van napjaink zenéiebn felgyorsítva, módosítva.

Ennyi lett volna! :)

'98 '99 óta hallgatok dárenbézt, az akkori számok illetve az előtte megjelent muzsikákban még azért nem volt ennyire torzítva gyorsítva ez a sample, szóval sokkal jobban nyomonkövethető benne ez a kis 6 másodperces csoda.

És akkor most rámtört a nosztalgia, hüpp hüpp, de jó is volt az első buli veszprémben egy pincében. Páran lézengtünk csak a helyen, én kénytelen voltam egyedül menni, mert egy barátommal sem tudtam megértetni hogy ez mennyire jóóóó. Ez a buli sem ebben az évezredben volt amúgy.:)
    És a legfontosabb, akkor még nem számított ki milyen ruhában van, hogy x-el e vagy nem x-el, a zene volt a lényeg.
    Sajna napjainkbam már nem ez van, és ez nagyon jól megfigyelhető itt pár hsz.-ben is(sajnálom ha ezzel meg fogok sérteni 1-2 embert).
    Most amúgy ugyanezt az underground érzést tapasztalom a breakcore esetében, talán emiatt is távolodtam kicsit el a dnb-től. Újra megkapom azt, amit régebben adott nekem a drámenbéz. És csak remélem hogy nem fog arra a felhigult, elpopulárisodott( de egy hülye szó:P vagy csak én nem tudom rendesen leírni\kimondani?) sorsa jutni.

Ezt a kis nosztalgiás kirohanásomat amúgy már sokszor be akartam ide pögyögni de valahogy sose vitt ráa lélek, most ez is megtörtént.

Remélem nem untattam senkit, és elnézitek nekem ezt a kis személyes kirohanást is.

Mivel si zárhatnám A'MEN(break

A tévedések jogát fenntartom:P