5978
  • VRSDM
    untatás? érdekes volt !!!

5éve kb hogy hallgatok dnb-t (is) és másfél éve, kattantam rá, bulibajárás, mégtöbb hallgatás stb. szinten, szóval énis újregnek számítok ám dnb-be, de már az én szememet is bántja hogy mostanság mi megy ... nem részletezem mindenki tudja miről van szó, (therapy!15éves!kislányok! gyáá :CC)

majd remélem mire énis keménynek számítok az ŐSDÉENBÉS körökben, elkopik ez a réteg. ;)
  • Kaszi46
    Nacóval,

Az év 1969. Egy The Winstons nevű, soul zenekarnak megjelent a Color Me Father című albuma, aminek a b oldalán hallható az Amen Brother című szám. Ez volt az a track amit linkeltem a kis játékhoz.
    Namost ez a szám, együttes, igazából egy átlagos zenekar volt, úgy tűnt nem alkottak igazán maradandót. Ha meghallgattátok a számot, akkor elvileg fel kellett volna hogy tűnjön a dob ritmusa, legfőképpen az a 6 másodperces dobszóló, ami a track közepén hallható. Mert gyakorlatilag ez a 6 másodperc indított el egy világméretű jelenséget.

A nyolcvanas években a samplerek megjelenésekor, vagy inkább elterjedésekor sok hip hop zenészt megihletett és különböző formákban belekerült zenéjükbe.
    Ez nekünk még annyira nem is fontos.
    Majd a 90es években elkezdék használni az elektronikus zenében is ezt a 6 másodperces samplet, aminek ekkor már neve is volt, az eredeti track-hez hűen, AMEN BREAK. Ez lett az alapja a jungle-nek, drum and bass-nek és napjainkra már megszámlálhatatlan vadhajtásának.

Szóval nyugodtan kijelenthetjük a zenetörténelem legfontosabb 6 másodperce volt az a kis dobszóló.

így néz ki ez a 6 sec:

Ez az AMEN BREAK Original Sample, és ez van napjaink zenéiebn felgyorsítva, módosítva.

Ennyi lett volna! :)

'98 '99 óta hallgatok dárenbézt, az akkori számok illetve az előtte megjelent muzsikákban még azért nem volt ennyire torzítva gyorsítva ez a sample, szóval sokkal jobban nyomonkövethető benne ez a kis 6 másodperces csoda.

És akkor most rámtört a nosztalgia, hüpp hüpp, de jó is volt az első buli veszprémben egy pincében. Páran lézengtünk csak a helyen, én kénytelen voltam egyedül menni, mert egy barátommal sem tudtam megértetni hogy ez mennyire jóóóó. Ez a buli sem ebben az évezredben volt amúgy.:)
    És a legfontosabb, akkor még nem számított ki milyen ruhában van, hogy x-el e vagy nem x-el, a zene volt a lényeg.
    Sajna napjainkbam már nem ez van, és ez nagyon jól megfigyelhető itt pár hsz.-ben is(sajnálom ha ezzel meg fogok sérteni 1-2 embert).
    Most amúgy ugyanezt az underground érzést tapasztalom a breakcore esetében, talán emiatt is távolodtam kicsit el a dnb-től. Újra megkapom azt, amit régebben adott nekem a drámenbéz. És csak remélem hogy nem fog arra a felhigult, elpopulárisodott( de egy hülye szó:P vagy csak én nem tudom rendesen leírni\kimondani?) sorsa jutni.

Ezt a kis nosztalgiás kirohanásomat amúgy már sokszor be akartam ide pögyögni de valahogy sose vitt ráa lélek, most ez is megtörtént.

Remélem nem untattam senkit, és elnézitek nekem ezt a kis személyes kirohanást is.

Mivel si zárhatnám A'MEN(break

A tévedések jogát fenntartom:P
  • Kaszi46
    senki többet harmadszor?:P
  • VRSDM
    hmmm. [center]dylan.robyn_chaos.audio-exposed(tech_freak) .. wihááj kemény jó ;)
  • Kaszi46
    Najóvan, amíg megírom a kis regényt, halga ezt meg, ebből már egyértelmú lesz a lényeg.

számítógépes segítség:P
  • xy21
    Híradó? O_o XD
  • Kaszi46
    #2125 Minden nap hallod\halljátok csak nem ebben a formában! Koncentráljatok egy bizonyos hangszerre.:) Este mekkmondom mi is a mekkfejtés.

#2127\#2124 mi az hogy márióóóós?:DDD

tudjátok mi a máriós,.....:D? most csak bemásolom amit kalóz üzenetére akartam válaszolni, de aztán közben meggondoltam magamat, mert nem akartam más stílusokkal terhelni a topikot, meg titeket.

szoval akkor:

mário lol:P

ha már szóbakerült mário, akkor ajánlom figyelmetekbe a 8-bit\chiptune\nintendocore stílust, és azon belül is sabrepulse bácsit. jó kis muzsikákat csinál ő is. ennek a stílusnak is köze van amúgy a találós kérdéshez, nomeg a régi számítógépes játékok zenéjéhez, de talán legjobban a ninteno\gameboy\amiga500-hoz.

a szavak helyett inkább egy videnyó, az úgyis többet ér jelen esetben a szavaknál:

zenésvidinyóó

ha már belemásztam ebbe a témába akkor nem hagyhatom ki a stílus magyar képviselőjét sem, aki hogy saját szavaival éljek, egy " szar alak":D
    I is Failotron
  • VRSDM
    nekem is üres. de a TEETA mix vége fele is bennevan az a "marios" :)
  • xy21
    üres...Nincs benne a zene vagy csak én vok láma...?
  • xy21
    Nah mijez? még sosem halottam :D
  • RIZLA
    passzolok......van egy kis marios téma benne :D halvány tippem sincs,
    de kellemes :)
  • Kaszi46
    javítva cserélve, játék folytatódhat!:)
  • Kaszi46
    ok akkor aki leszedte, az törölje, és ha lehet ne nézze meg az id3 tag-ot mert azt láma módon benne felejtettem, és ugy már könnyű lenne a dolog. mindjárt kicserélem a file-t
  • offkorz
    én meghallgattam,foggalmam sincs. :-c
  • Kaszi46
    a helyes link(remélem:P)
  • Geeryy
    es akkor jovok,hogy ez meg mindig nem warez forum.
  • offkorz
    kissé elkúrtad a linkt,nade nézem mindjárt,namiaz
  • Kaszi46
    akkor egy találós kérdés:

Ki tudja mi ez a szám, ki az előadó, és legfőképpen miért oly fontos ez a mi számunkra? :)

órát várok a helyes válasz megadásával ha esetleg addig nem találná ki senki.

• offkorz
    de a te motoros zenéd nem kell senkinek sem. :)
  • ColdFire
    mit szóltok ahhoz, hogy mindenki töltsön fel egy zenét? ^^
    és akkor senki se unatkozik :)
  • offkorz
    én nagyon örülnék panacea-nak meg audio-nak. sajnos azt elég keveset tudtam beszerezni.current value,limewax,tech itch,ilyenek szinte mind megvan,és sok más,therapy-k is.de amazok nemtudok :-c
    [szomorú]
  • ColdFire
    námjó
  • VRSDM
    itt az egyik no. holnap még ha kell...
    nem maga a gyorsaság-ritmus-tempó a beteg hanem a kezdés, a hangulat ... :]
    áve
  • VRSDM
    limewax + panacea - screamwar szintén haláál.
    ejj úgy feltenném nektek mindet, de csak 20al töltök fel (adsl :S)
  • ColdFire
    már rázni se tudom végén rá a fejem, olyan gyors :D
  • Kaszi46
    society suckers-t ismeritek? van egy két bézesebb, emészthetőbb számuk is(najó lehet csak 2 track az ami tényleg iylen könnyebben emészthető cuccos az abdullah_k_and_society_suckers-split_(amx2)-ep-2003-tr albumról.)
    egyik kedvencem tőlük:society suckers - trick-e

lastfm-es info róluk
    ezekkel a tag-ekkel jellemzik őket: breakcore\digital hardcore\electronic\experimental\mash-up\mashcore\raggacore

itt egy igazi s.s. nóta(na jó ez is a kedvencem tőlük, sőt...:P):society suckers - schizofrenic

nemtom miért kampányolok amugy állandóan mindenfelé ennek a stílusnak, nézzétek ezt el nékem.
  • VRSDM
    megy föl mindkettő. ejj mire kibogarásztam a mittomhányszáz panacea-ból :D
    (szereti)

legbetegebb zenéim akkor is a dylan therapy mixről vannak. meghalás az ... :C de épp azért a legjobb :)
  • offkorz
    ezt feldobhatnád valahová :-c
  • Kaszi46
    tessék

végre sikerült....
  • Kaszi46
    nemééér, most töltöm fel ötödszörre, mert mindíg hibát generált az uccsó százalékban. de most jóóó lesz.:D (63%)

aki bírja a beteg zenét az meg hallgasson brékkórt:)
  • VRSDM
    vegyél fel msn-re privátba ment a címem...

amúgy aki bírja a beteg zenét ;)
    audio + panacea - perished
    limewax + panacea - empire
    nomeg kb. az összes életművész panacea szám :P
  • xy21
    vkinek ez megvan? : Panacea Feat AC Slater-Rave Music Resurrected
  • VRSDM
    jáóféle. reggeli lájtos. buborékdrámendbéss ;)
  • ColdFire
    áh, hihetetlen egy csapat...
  • ColdFire
    jóféle, ték -.-
    :)
  • magus
    ja a klip is jó, csak ez az őspriimtív sg motor nem engedi, hogy szerkesszem a hozzászólásom
  • magus
    belemászik a fejedbe és nem megy onnan sehova
  • VRSDM
    milenne. FEBR.23! K2|BSE

és budapest nincs benne a 2008as tavaszi terápiba :'('((((
  • bazs1

linkelek akkor már zenét
  • xy21
    Na mivan?
    Mindenki kidőlt?Csak én szedek itt béres cseppet?XD