lézeres-szem-műtét
  • [NST]Cifu
    #940
    Ha van egy kis időd, akkor olvasd végig a topicot, annyira azért nem hosszú. ;)

    Én a tapasztalatimat elég bőven kifejtettem:

    Vizsgálatról
    A műtét és az azt követő napok.

    Nekem most már bő két éves a tapasztalatom, eddig elégedett vagyok. A jobb szemem gyengébb sajnos, és gyengül, de ez természetes, hála szemtengelyferdülésemnek, előre számoltam is vele.

    Visszaromlás: aki azt várja, hogy a látása a műtét után évtizedekig nem fog romlani, az illúziókat kerget. Az én papíromra is felkerült, ill. elmondták, hogy várhatóan 40 éves koromba már ismét szemüveg kellhet az olvasáshoz. A szem természetes öregedésével számolni kell, azt nem állítja meg a műtét.

    Ha ez elkövetkezik, akkor el lehet menni a szemészetre, és kikérni a véleményt, hogy mit lehet akkor vele tenni (pl. újra lehet-e műteni). De ez egy akkori vizsgálat után kerülhet szóba.

    Természetesnek kell tekinteni azt is, hogy nincs 100%-osan biztos megoldás, komplikációk léphetnek fel, illetve előfordulhat, hogy a látás nem lesz tökéletes a műtét után. Itt ismét azt kell mondjam, hogy ha valaki azt várja, hogy egy ilyen beavatkozás garantáltan 100%-osan veszélytelen, illetve nem fordulhat elő, hogy a látása nem lesz tökéletes, az megint illúziókba ringatja magát. A papíron rajta lesz, hogy mit garantálnak, az én papíromon is rajta volt, hogy ha egy dioptriánál nagyobb lesz a szemem, akkor ingyenesem újra műtik. Nekem szerencsém volt, tökéletesen sikerült a műtét. Nem mindenki jár így.

    Hogy megéri-e? Nekem megérte, de nem volt más választásom igazán (szemüveggel nem tudtak többet tenni értem). Hogy neked megéri-e? Először is menj el kivizsgálásra, a legtöbb helyen ingyenes. Elmondják mi várható, és utána dönthetsz, hogy megéri-e neked belevágni. Ezt neked kell eldöntened. :)