lézeres-szem-műtét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

értem köszönöm a papiron is az van hogy "erõs napfénynek" ne tegyem ki a szemem de érdekelt egy tapasztaltabb ember véleménye igy nyugottabb vagyok😄
[NST]Cifu
Nekem 2009 decemberében volt a mûtétem. A mûtét után ugye az elsõ 6 hónapig kell nagyon a napszemüveg, de a valóban borult, esõs idõben azért nyugodtan mellõzhetõ. Ám mindig legyen nálad, mert ha kisüt a nap, akkor mindenképpen szükséged lesz rá.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

egy tapasztaltabb embert kérdeznék akinek régebben volt PRK kezelése hogy esõs borult idõben mennyire fontos a napszemüveg viselése?
Nem. PRK mûtét volt
Hegi90
ja, és köszönöm a GYIK-eket!

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
lassan -4es a rosszabbik szemem.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

[NST]Cifu
GYIK @ Optimum
GyÍK @ Budai Személszeti Klinika

Röviden:
-18 életév.
-A minõség sokmindentõl függ, de az esély meg van rá, hogy nem lesz 100%-os az eredmény, azonban 10-bõl 9-szer nincs se komplikáció, és az eredmény is bõven megfelelõ.
-Másfél dioptria alatt nem hajtják végre, tehát jó lenne tudni, mégis milyen szemüveged van.

Hegi90
akkor gondolom IntraLasik-ot csináltattál.

Optik-med nél voltam nézz utána😄 elég színvonalas klinika
Én pesten voltam idén január 3 án és 21 éves vagyok. Ott 20 éves kortól javasolták nekem. Eddig nekem minden rendben van😄
Hegi90
Hány éves kortól lehet szemmûtétem? Itthon milyen minõségûek érhetõk el?

21 éves vagyok, de még most is romlik néha egy kicsit a szemem, pedig már megálltam a növésben 😞

[NST]Cifu
Én mellõzném, de nem hiszem, hogy problémát okozna. Csak mértékkel, és ügyelj a szemedre.

Szaisztok. Január 3 án volt PRK szemmütétem. utána hány nap mulva ihatok alkoholt?
kaposi1
Nem is mondtam hogy én hiszek benne.
Valóban ez csak attól függ milyen a monitorod beállítása.
Nekem meg nagyon jól van kalibrálva.<#taps>
Persze annak örülök hogy a szememmel sincs semmi gond a mûtét óta.<#wink>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

[NST]Cifu
Már elnézést, de ez egy akkora humbug, mint ide Lacháza. Ugyanis ez kisebb mértékben a szemed, nagyobb mértékben a monitorod / kijelzõd fényerejétõl és kontrasztjától függõen látod/nem látod. Még attól is függ, hogy felkapcsolt háttérfény / szobalámpa mûködik, vagy sötétben van a monitor.

kaposi1
Pedig az 5% az utolsón nagyon jól(tökéletesen) kivehetõ az én monitoromon.<#wow1><#fejvakaras>

rbajanlat
én csak a 20 15 10-et látom rajta.

Ez valami teszt hogy sötétben hogyan lát az ember.
Az ilyet a szemmûtét javítja vagy nem tud ezen változtatni.

kaposi1
20,15,10,20???,5

rbajanlat

Ti milyen számokat láttok rajta??

PhantomAss
nekem 10 éve volt a mûtét (-7.5), emléxem h bal szemmel kb 6 hónapig rosszabbul láttam, homályosabban, duplán
szal no para...

GOOBY, pls

kaposi1
Ritka nagy barom vagy öreg.<#shakehead>

Vakuljatok meg újgazdagok!
Rendben, köszi a választ. Remélem a következõ hetekben elmúlik ez a dolog. 😊
[NST]Cifu
Még nincs egy hónapos se a mûtött szemed, úgyhogy ne kezdj rémeket látni. ^^

Ekkortájt az én szemem is "elfáradt" estére, homályosabban láttam, és zavart egy kicsit az, hogy a fényforrások körül vezetéskor nagy fényudvarok jelentek meg. Kettõs látásom az nem volt.

De mindenképpen említsd meg a dokinak a következõ vizitkor.

Sziasztok!

Szeptember 20-án volt PRK mûtétem, a bal szemem -2.0-ás, a jobb szemem -2.25-ös volt. A bal szememet már teljesen tökéletesnek érzem, de a jobbal még problémák vannak. Ez abban nyilvánul meg, hogy reggel ugyan olyan mint a bal, de estére már egész homályos illetve megjelenik a kettõs látás. Volt már valakinek hasonló? Idõvel elmúlik ez? Kicsit aggódom emiatt.

Elõre is köszönöm a válaszokat. 😊
[NST]Cifu
Ha van egy kis idõd, akkor olvasd végig a topicot, annyira azért nem hosszú. 😉

Röviden: PRK
Én a tapasztalatimat elég bõven kifejtettem:

Vizsgálatról
A mûtét és az azt követõ napok.

Köszönöm. Más is az Optik-Medet ajánlotta. Neked milyen kezelésed volt? Ott ugyebár két fajta van.
[NST]Cifu
Majdnem mindegy szerintem. Én az Optik-Mednél voltam, de ha visszaolvasol más helyekrõl is általában pozitívak a visszajelzések.

Lézeres szemmûtétet szeretnék. Melyik klinikát ajánljátok? Hova érdemes menni?
LoSA
Haze?! Az meg mi?!?! <#buck>

Hát nincs túl sok jóság! 😞((
A haze nem akar felszívódni a szememrõl, hiába nyomatom már 6-ik hónapja a Tobradexet, nem javul érdemben. Újramûtést se javasolják. Ha ez így marad, akkor nagy pofáraesés.
a sportolás duma bullshit, a napszemüveg meg intralasikkal is kell, vagy beletörõdsz vagy nem birizgáltatod a szemed 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

A napszemüvegre egyfelõl megoldás az is ha õsszel mûtteted a szemed, aztán reménykedsz hogy napmentes (és szikrázó hó mentes) tél lesz.
Nekem IL mûtétem volt, túl vagyok a 6. hónapon, már nem kellene a napcsiszemcsi, de olyan rohadt erõs a nap hogy mindenképp hordom. Megjegyzés: egészséges szemûeknek sem árt az UV miatt...

Ha valakit érdekel röviden az IL elõnyei: hamarabbi gyógyulás, csak pár nap kiesés (de azért arra nem lehet mérget venni hogy rögtön 1-2 nap után már pl. fullosan tudsz számítógépezni), elvileg kisebb fájdalom (de ez erõsen személyfüggõ, van akinek a PRK sem okoz több kellemetlenséget, van aki meg egy hétig kaparja a falat, nekem IL után kereken amig hazaértem 1-1,5 órát fájt az egész, aztán lealudtam a kötelezõen elõírt 2-3 órámat és mintha elvágták volna, semmi). Hátránya viszont hogy kicsivel több kellemetlenség maga a beavatkozás. Hangsúlyozom, egyáltalán nem fáj, csak több macera és kicsit hosszabb, és hogy a képzett lebeny életed végéig megmarad. Akik támadják az eljárást azok leginkább ez utóbbi miatt, mert ha nagyobb erõhatás éri a szemet (pl. légzsákot szokták minidg példának felhozni), akkor elmozdulhat vagy le is szakadhat ez a lebeny. Errõl persze hivatalos eset nincs, csak rémisztgetések vannak de az elég sok.
mandm
Akkor hordd tovább a jelenlegi szemüvegedet, vagy rakosgasd a kontaktlencsét reggelenként a szemedre! Micsoda szenvedés, hogy napszemüveget kell hordani fél évig, amit amúgy is ajánlanak az egészséges szemûeknek is.

Azért azt ugye felfogod, hogy ez a beavatkozás egy mûtét, nem pedig egy kozmetikai kezelés, hogy kinyomnak három pattanást az álladon.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

LoSA
"6 hétig semmit sem sportolhat és utána is csak fokozatosan terhelje magát!"
"6 hónapig napszemüveg viselése kötelezõ! (UV védelem miatt)" - nem hordok napszemüveget soha, utálom.

Én szeretek konditerembe járni... Gondolom így jó pár hónapot ki kéne hagynom, utána is csak nagyon lightosan.

miért ne csinálhatnál semmit se? sportolni kb azonnal sportolhatsz ha már van rá ingerenciád (igen, az elsõ héten nem lesz, ez tény 😊 ), azon kívül meg mit értesz "semmi" alatt? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

LoSA
A honlap, amit belinkeltem, valami olyasmit mond, hogy a szem duplájára melegszik, amikor is sérülhet a szem. Hát az Interlasik nem olcsó, arra nincsen nagyon zsém. A PRKnál meg egyszerûen nincsen türelmem, hogy 1 évig nem csinálhatok semmit se. Én a napszemüveget se szeretem! 😊

Én az Intralasikról azt tudom, hogy az egyik legújjabb technika, nincs kés ez pozitív, de kis robbantásokkal dolgozik. Ez egy külön lézer. A többit talán érdemes egy orvostól.
Sziasztok!
Ha kérdésetek van a Budaiszemeszet honlapján valaszolnak az orvosok. Nem gyorsak de ha kivárod akkor szerintem tök jó. Bár csak most indították, lehet, hogy ezért voltak igen lassúak. Na mindegy remélem segítettem.
LoSA
Engem egyedül az tart vissza, hogy utána nagyon sokáig tart, míg a szemem úgymond meggyógyul... 😞
LINK
Most amiket itt leírtak a PRK eljáráshoz, hát én azt nem bírnám ki! 😊

Az Interlasik eljárás meg piszok drága, valahol nagyon dicsérik, de azon az oldalon, amit meg belinkeltem, ott meg "szidják"! 😊 Hát most mi itt az igazság?! 😊

LoSA
Most mi a helyzet slickboy? Mennyi ideig tartott a homályos látás?

McLeo, nagyon szépen köszönöm a leírásodat! Én most ismerkedek a témával. Nekem (bal: -2.25, jobb -2.75)-ös szemem van, ám mostanában a kontaktlencsét egyre nehezebben viseli a szemem, hol látok-hol nem. A szemüveget nem szeretem, szóval erõteljesen gondolkozok egy szemmûtéten. Nem akarok még 60 évig a szememmel szenvedni! 😊

És ezzel a PRK eljárással, mennyi ideig nem lehet pl szolizni, sportolni, meg ilyenek?

Szépjónapot!

Picit elsüllyedt a topic, pedig volt idõ, amikor nagyon pörgött. Én csak a PRK eredményeirõl tudok beszámolni, de mindenkinek ajánlom. 1,5 éve volt a mûtétem, mindkét szememrõl -7,5öt szedtek le. Azóta más az életem, várom az elsõ igazi nyarat, amikor nem függök a szemüvegtõl és gond nélkül strandolhatok😊 Életem legjobb döntése volt!

Akit érdekel, annak itt egy beszámoló a mûtét napjairól.

Beszámoló
Sziasztok!

Február elején volt a PRK beavatkozásom Focus Medicalban, jobb szememrõl -3,75D-t szedtek le meg -2D cilindert, balról -4,75D-t -1,25 cilinderrel. Maga a mûtét egyáltalán nem fájt, utána is alig-alig (egyedül mentem haza metróval meg busszal), de 2 nap után amikor levették a védõlencsét, az eléggé fájdalmas volt (egyedül nem is tudtam hazamenni), mármint az utána következõ másfél nap. Homály, kettõslátás, stb, minden volt, szúrt, könnyezett, kapart, fájt, Cataflammal és altatóval aludtam. De klinikán azt mondták, hogy még így is olcsón megúsztam, más kétszer annyi ideig szenved. 😊
Most volt 1 hónapos kontroll, de szinte semmit sem javult a szemem, vagyis még elég messze van a szemüveges látásélességhez. 😞
Természetesen sokkal élesebb mint az operáció elõtti szemüveg nélküli látásom.
Szóval még állítólag van homály a jobb szememen, emiatt visszatértünk Tobradex szemcseppre.
Nálatok mikor múlt el a homály? Vagy normális, hogy még mindig van egy kevés nekem?
Ezenkívül furcsamód azt tapasztalom, hogy pislogás után homályosabban látok. Ha pislogás nélkül meredek valamire, egy idõ után kiélesedik, pislogok elromlik.
Még mindig többszörös kontúrokat látok, mintha ugyanúgy asztigmiás lenne a szemem, holott nyilvánvalóan azt is leköszörülték.
Kinek mi a tapasztalata? Ezek normális jelenségek ennyi idõvel az operálás után? Több helyrõl megnyugtattak, hogy legyek türelmes, teljesen meg fog javulni csak több idõ kell.
mandm
Elolvastam a táblázatodat. Annyi kiegészítés, hogy az Optik-mednél a részletfizetést csak akkor adják, ha az összes kontrollt náluk (Budapesten) csináltatod. Tudni kell, hogy nekik vannak vidéki szemorvosaik, akikkel szerzõdtek és akik vidéken is megcsinálják a kontrollt. Tehát itt mérlegelni kell, hogy a részletfizetés adta könnyebbség megéri-e a min 7 db budapesti utazással szemben.
Az Optik-mednél a kedvezményt tk. fixre lehet venni. Mint írtam pár hozzászólással lejjebb, csak az nem kap kedvezményt, aki nem akar.

Még valami. Az Interneten is elérhetõ "szaksajtóban" a LASIK szövõdményes kockázatát elég magasra becsülik, szemben a PRK-áéval.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Csináltam egy Ár összehaonlítást, gondoltam megosztom veletek. Egy kicsit kikupálódtam de ha valaki tud hozzáadni kérem tegyétek meg. Szóljatok ha valami nem kóser, legalább tanulok is.
http://lezeresszemmutetar.blogspot.com/

Remélem segít mindenkinek akit érdekel.
Köszönöm,
igen erre gondolam, tehát az ajánlónak történõ visszatérítésre.
Ezügyben nyilván lehet egyezkedni is, de az enyém most úgy tûnik már megoldódott, köszi!
Szia! én úgy tudom +4-ig simán megy, utána már betegfüggõ és beteg választ. Nézesd meg több helyen.
konkrétan erre a válasz: a mûtét UTÁN vagy rá jogosult (ld alábbi írásom).
szia.
...
ez elvileg úgy mûködik hogy akit már mûtöttek, az kap egy kis kártyát amit odaadhat olyannak aki még elõtte áll. ez esetben az kap 10.000,-t utólag vissza aki a kártyát átadta, tehát "ajánlotta" a mûtétet és a céget. (Elvileg ehhez még kártya-átadás sem nagyon kell, csak bemondod az ajánló nevét és kész.) Én szivesen ajánllak, azzal csak jól járok, 😄 de "sajnos" nem vagy erre rákényszerítve, hiszen ingyenes vizsgálatot enélkül is simán kaphatsz, csak pl. neten be kell rá jelentkezned és ennyi. Egyéb kedvezményrõl nem tudok...
Köszi, de azt hiszem másra gondoltunk, én a mûtét árából levonható kedvezmnényt keresem, amit te mondasz, az az ingyenes vizsgálat (?)