Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #93761 srácok nektek nem tudom elég hamis a memóriátok a 98-as szezonnal kapcsolatban...először is a Ferrarinak köztudott hogy a szezon során nem sok motorhibája volt az Ausztrál futamon Schumachernek biztosan volt arra emlékszem is kettős Mclaren győzelemmel indult minden...a következő futamokon még mindig Mclaren fölény volt ám néha bizony hol Hakkinen hol Coulthard alatt néha megadta magát a technika hol a mezőnyben hol pedig a boxban szútrák el egy pilóta futamát erre példák:
Argentína: emlékeim szerint Coulthard 3x ütközött többek között Schumival is kerék a keréken DC., aszondja Monacoban Coulthard kiállt motorhiba miatt,Schumi pedig Wurz ellen akadékoskodott végül 11. helyen ért célba mert a boxban majd 1 percet szerelték az autóját az ütközés után ő szúrta el... Montrealban Hakkinen korán kiesett, ha jól emlékszem váltó miatt, Coulthardnak a motorja mondta fel a szolgálatot a Safety Car közben...Franciaországban Hakkinen megperdült, Coulthard kerékcseréjét elszúrták 5. lett pl., ott van Spa amiről vitáztok már órák óta nos Spa az a futam amit apámmal meghökkenve néztünk először is: Hakkinen eljött tisztán az első rajtnál vele minden oké volt rajta kívűl Villeneuve, Schumacher, Fisichella és Hill jöttek el épségben...zéró memória nálatok...restart Hill rajtolt a legjobban, Hakkinen pedig megperdült Schumi mellett (hozzá sem ért a német a kocsijához) Hakkinen pedig nem lefulladt hanem az egyik Sauber Johnny Herbert oldalról telibe kapta az első szárnyát...Coulthard kicsúszott Wurzzal együtt ám vissza jött utolsó helyre, Schumi pedig a lekörözésénél beleszállt...(azóta tudjuk ugyebár h DC vétkes volt vaskosan) emlékezetes momentum h Schumi majdnem összeverekedett a boxban a skóttal...ennyit a Belga nagydíjról ahol ráadásul a Jordan 1. győzelme volt története során (kettős diadal volt)
1998 GBR futam az egyik legvitatottabb eset, Schumi a boxban nyerte meg a futamot, kiintették korábban, de a büntetés már nem volt érvényben mivel letelt a futam addigra...Coulthard itt kiesett pl. (esős futam volt)
Monzában ismét kettős Mclaren győzelem lehetett volna ám Coulthard ismét megállt motorhiba miatt Schumi pedig a szezon előzését mutatta be Hakkinenen...ha jól emlékszem kettős Ferrari győzelem lett a vége. nos ott van még Brazília, Ausztria, Japán, Ausztrália itt kettős Mclaren győzelmek születtek nagyjából ezeknek köszönhetően lett Hakkinenből bajnok...ha kihagytam valamilyen futamot ahol technika v vezetői hibák történtek szóljatok...