• a.carkey
    Szerintem, itt nem is a full tank a probléma, hanem maga a rendszer, meg főleg aki működteti: egyik kezével csinál valami pozitívat, majd a másikkal hoz egy barom szabályt, amivel tönkre teszi azt a pozitív döntést, amit korábban hozott. Nevetséges, hogy ha valaki picit is ráhajt, előzni akar, az azonnal szopóágra kerül a gumi miatt. Most vagy a gumigyártónak kéne rátaposni a kezére, hogy csináljon jobb/szarabb gumit, vagy hagyni mindent, nem tiltani, hanem MINDENT engedélyezni. Akkor talán a nagy gyárak is visszajönnének.
    Régen azért volt verseny, mert ha teszem azt az egyik kitalált valamit aerodinamikában, azt a hátrányt a másik motorteljesítményben behozta. A harmadik az üzemanyaggal trükközött, a negyediknek jobb gumija volt, az ötödiknek meg a legjobb pilótái.

Szerintem, mára túl sok lett a megkötés, és főleg, nagyon egyformák lettek az autók. Ha Vettellel nem történik az, ami történt, akkor semmi sem történt volna az egész futamon, legalábbis a szokásos, "mennyire rájött, mindjárt előz, de mégsem" dolgokon kívül.

Nem tudom mi kéne, hogy hol lehetne valamit kitalálni, de a tankolás megszüntetésével semmi bajom, nem ettől jó a dolog (többet nem tankoltak, mint tankoltak, nem ezen múlik). Az is lehet, hogy ismét az alapokhoz kéne visszamenni ...

Most túl jók a gumik, mert kibírnak egy olyan nagyobb távot is, amit már régóta nem tudtak (emlékszünk még az USA nagydíjra, amikor hat autó fejezte be ...), viszont azon kívül semmi mást nem bírnak ki - a jelek szerint - (pl. előzésre való felkészülés, és előzés). Tény, hogy régen is kibírt Boutsen egy full Hungaroringet kerékcsere nélkül! - és nyert (mögötte Senna, nem a Bruno) -, de ezekből egy adott évben volt még talán egy másik, minden más versenyen a pályán dölt el az eredmény, pedig a boxteljesítmények is kb. hasonlók voltak (hasonlóan gyorsak). Ha ez így folytatódik, nem ez volt az egyetlen futam, ahol egy gumicsere volt ...

Palikék - főleg Gyula - maradtak olyan hülyék és annyira unalmasak, mint voltak. (Első futam után Hungaroringozni, nos, az nem semmi!) Viszont a pontozás most végre jó. Le a kalappal, régóta ez kellett volna.

Az újakkal sincs nagyobb probléma, mint korábban volt. Bár rosszabbak, mint mondjuk a kezdő Toyota vagy BAR volt, de ezerszer rosszabb körülmények közül jöttek.

Azzal lehetne talán valamit csinálni, ha nem korlátoznák az évközi tesztelést. Lehet, hogy picivel drágább lenne a szezon, de több lehetősége lenne egy-egy csapatnak az évközbeni hátrányt MÉG IDŐBEN ledolgozni, mint most.