• Black Ghost
    Kimi gyárlátogatásra megy.

Gyárlátogatással kezdi az új évet Kimi Raikkönen, navigátorával Kaj Lindströmmel a Citroen Racing bázisán kirándul.

Hatalmas érdeklődés övezi az F1-es sztár bemutatkozását a rallysport legmagasabb szintjén, mindenki kíváncsi, hogy mire lesz képes Raikkönen néhány futam tapasztalatával egy WRC volánjánál.

Kimi és Kaj a jövő héten utazik Franciaországba, a Citroen boszorkánykonyhájára, egy ismerkedő tárgyalásra és üléspróbára. Raikkönen és Lindström éles körülmények közt először Rovaniemiben, a január végi Arctic Lapland Rallyn próbálhatja ki az autót, majd két hétre rá már Svédországban, a Világbajnokság nyitófutamán kell helyt állnia.

Bár elmondása szerint Raikkönent nem kötik szoros szálak az F1-hez, és nem is nagyon fog neki hiányozni a száguldó cirkusz világa, fordítva ez nem feltétlenül igaz, a szurkolók mellett a Red Bull istálló német pilótájának, Sebastien Vettel-nek is hiányozni fog. "Biztos vagyok benne, hogy Kiminek jó oka volt arra, hogy így döntött." -mondta Vettel az olasz La Gazzetta dello Sport-nak. "Nagyon szeretem a fickót és szégyen hogy idén nem lesz velünk. Kimi még mindig az egyik legjobb pilóta, nagyszerű lenne újra ellene versenyezni."

Vettel nem rejteti véka alá, hogy örömmel tenné magát próbára egy raliautóban is, különösen a tavalyi finn rali után, amikor a hatszoros világbajnok, Sebastien Loeb autóztatta meg a Forma 1 egyik legnagyobb tehetségét. "Másrészt az F1-es pilóták soha ekkora érdeklődést nem mutattak még a rali iránt. Most láthatjuk, hogy egy Forma 1-es pilóta a raliban is sikeres lehet."

"Azért még bízom benne, hogy távozása az F1-ből nem végleges."- sóhajtott fel Vettel.