Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
fenét :)
A török nagydíjon persze hogy láttam, mit gondolsz miért hoztam fel azt az előzési pontot?
Ez az egész szárnyas dolog egy nagy humbug...most Monza-ban is láttam szélárnyékos előzést, a Superligue-ben detto. Szélárnyék van, zavaró légörvények is léteznek, de ez tök természetes.
Nem hinném hogy egy pályán a sebességet a végtelenségig lehetne növelni és akkor is megmaradnának az előzési helyek.
Egész egyszerűen gyorsan jönnek a kanyarok, és ott valóban zavarnak a 'zavaró légáramlatok', melegszélben kanyarokban eltolja az orrát az autó, mert nincs leszorítóerő.
Ez egyszerű logikával lekövethető, az autók jók...mitől lennének rosszak?? kevesebb a vezetési segédeszköz, mocorognak az autók ahogy kell, van erő is (lehetne több is). Sztem geccem jók ezek az autók (csak az a hátsó szárny..), egész egyszerűen gyorsak, túl gyorsak bizonyos pályákhoz...rövid az egyenes hogy igazán rászippantódjon a másikra, kanyarokban meg a hátsó leesik az tény...erről nem a diffúzor tehet.