182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
No igen, ez érdekes felállás lenne. Tk. támogatom.
Aztán, hogy Kimi esetlen nem a Brawnba tart, az még egy nagy kérdés. -
Oké kérlek fejtsd ki miért nem idevaló, és szerinted miért csak a pénz érdekli.
Engem komolyan érdekel a véleményed, szóval kérlek fejtsd ki! -
egyszerűen csak nembírom,már rég nemidevaló,menynen rallizni azt legalább élvezi és nem cska azért van ott mert jön a pénz -
Fejtsd ki kérlek.
Mert akkor elmenne a papír VB nagyképű bunkó-suttyó ütlegelő piás, vagy miért is? -
ez dejó lenne:D -
G_ArchAngel #89187 Raikkonen - ennyi volt?
Szoval Buttonert kifizetnenek 10 millat a McLaren-nel, Kimiert nem. ellenben Brawn 6-ot sem adna Button-nak. Kicsit zavaros nekem ez az egesz. Vagy Kimi-t akarja a McLaren egy kenyszerdontesbe hajszolni egy szinjatekkal, vagy Button a Brawn-t. Vagy egyszeruen Brawn tudja mar ennyi ido utan, hogy Jenson nem er tobbet. A McLaren-nek pedig nem felel meg Raikkonen szabadabb eletvitel iranti elvarasa. -
Jó dolog élőben nézni a versenyeket.:) -
A Campos a héten hivatalosan is bemutatta a médiának első igazolt versenyzőjét, Bruno Sennát -
neoG #89184 De az -
Év elején tényleg elég jól tudtak egymás seggében menni. -
WNW #89182 Heidfeld es a dupla diffuzor.. Illetve a KERS hatasai a kocsira.. Megjegyzem szerintem ezert szenvedett Badoer, es Fisico is.. Azaz a fektavokon mashogy viselkedik a KERS-es kocsi.. -
:))
De még a Veyron W12-s erőforrása is Volkswagen találmány. -
Nem hiszem most jott kis egy gallardo motoros Audi A8-as:)) -
Az FIAT -
A lambo az VW! nem? -
akikről szó volt a meetingen:
FIAT (alfa,lambot mondták a ferko szóba sem került)
VW (audit mondták de lehet porsche lesz belőle)
cosworth
honda
-
WNW #89176 Trabant, Zaporozsec, Moszkvics, Yugo....
-
és kik lesznek a gyártók, azt már lehet tudni? -
Az Amcsik valahogy így gondolkodnak :). 2012-től az IndyCar szériában nem lesz egyen autó. 4 különböző motor, és különböző kasztni gyártók lesznek...
CIKK HOZZÁ
Ezzel, ha addigra nem lép az FIA, le fogják söpörni az F1et.
4 különböző motor, hát átmegy a Toyota, ugye ott marad a Honda, mint már régóta, ... és ki tudja még, az is lehet hogy vissza megy a Merci, mint régen. -
nekem is hiányzik, de régen ez természetes volt, hogy előznek, nem voltak hülye csoportok meg megbeszélések az előzések miatt, szóval inkább néznének vissza kicsit, hogy mikor is tették tönkre az egészet és onnan kezdenék újra -
Nem, nem azt akarják, hogy 30 előzés legyen körönként, bár nem lenne rossz! Tegyük hozzá, hogy az autósportnak ez a lényege, a versenyzés, és ennek alap köve a pályán történő előzés...
Én azt szeretném látni hogy van akció, van előzés körönként 1-2-3...az milyen izgalmakat hozna...lefosnám a bokám. És őszintén nagyon hiányzik. -
"előzési szeminárium" :D ez szánalmas, hívták volna sima megbeszélésnek, meg amúgy most mit akarnak, hogy 30 előzés legyen körönként?! Minden évben jobban elcseszik az egészet már 1998-tól kezdve. -
Jaja, szimulátorban ki is próbáltam. Nem szar, mondjuk így :). És az tényleg utcai pálya, nem ilyen utcainak nevezett épített semmi lószar pálya. -
Phoenix. Szerintem qurva jó F1es pálya volt. -
Ha meglenne a régi Hockenheim, azért kiváncsi lennék, hogy mennyire nem lehetne előzni azon a pályán ...
Ja, és Imola is ott porosodik valahol a szekrényben. Az is baszott unalmas pálya volt világéletében. -
[URL=http://www.formula.hu/f1/a-formula-1-ismet-amerikaban-vendegeskedik-c29708.html]"Amerikának nincsen pénze arra, hogy új pályát építsen Taj Mahallal, azért sokkal valószínűbb, hogy egy nagyobb városrészben alakítunk ki aszfaltcsíkot. Két vagy három olyan város is van, ami számításba jöhet."[/URL]
Ennyi, nagyon jó nyilatkozat. -
Az Előzési Munkacsoport (OWG) javaslatai alapján kidolgozott 2009-es szabályok azt a célt szolgálták, hogy új aerodinamikai elemek segítségével gyakoribbak legyenek az előzések a Formula-1-es versenyeken, az újítások azonban nem hozták meg a várt hatást. A Williams technikai igazgatója, Sam Michael úgy véli, hogy ezért részben a kerékburkolati elemek a felelősek.
"Az aerodinamikai szakembereink megállapították, hogy a kerékburkolati elemek jelentősen megzavarják a légáramlatokat a követők számára. Az elemek 2010-es betiltása előrelépést hozhat ezen a téren, de önmagában ez nem elegendő. Több ilyen apró dologra lenne szükség ahhoz, hogy érezhető legyen a különbség. Jó irányba haladunk, de ennél több kell." - jelentette ki a szakember.
Az FIA tagjai szerdán egy előzési szemináriumot tartottak, amelyen a szövetség szakértői mellett pályatervezők, technikai vezetők, és Formula-1-es, NASCAR, valamint IRL versenyzők vettek részt. Az ülés célja az volt, hogy javaslatokat tegyenek arra, hogy hogyan lehetnek gyakoribbak az előzések az autósportban.
Az elhangzottakról egy jelentést készítettek, amelyet átadnak egy szakértői csoportnak további feldolgozás céljából. A grandprix.com úgy tudja, hogy a megbeszélésen Michael Schumacher, Gil de Ferran, Hermann Tilke, Sam Michael és Clive Bowen is jelen volt.
Na talán ebből még valami jó is kisülhet! Ezért mondtam hogy minden szemszögből meg kell nézni, hogy másol hogy csinálják...ezt a begyöpösödött divat F1eseknek mondom. -
Ebben az a vicces:) hogy lehet hogy a Toyota ki sem vonul ha meg tudja szerezni Kubicat:D erre ala ir a ronyohoz az meg kilep 2 honap mulva
-
G_ArchAngel #89164 Renault: GAME OVER? -
Így is tele vannak lovettával. Kiminek, Alonak élete végig és a gyermekeiknek is megvan alapozva a jólét... az aktív pilóták mindent ingyen kapnak, szinte semmire sem kell a saját pénzükből költeni. -
Csak sejtem hogy állnak a dolgok, de Kimi helyében egy kanyi vasat nem kérnék, vagy azt az 5 millát rögtön a bejelentés napján átutalnám egy megfelelő segélyező szervezetnek.
5 milla önálló fizetésnek neki nem elég..egy Hamilton-nal egyenlő fizetés lenne 'rendben' sztem. Minden más, alacsonyabb összeg...pláne 5 milla, kevés.
...és ezt azzal tudja látványosan kifejezésre jutatni, hogy vagy nem tart rá igényt, vagy rögtön látványosan 'megszabadul' tőle.
Ezzel nem történik semmi,...a McLaren (sztem) érthetően nem feltétlen akarnak nagy pénzeket kifizetni, és Kimi részéről sem éri a McLaren-t halálos riposzt..valmint ő maga mégis győztesen jön ki ebből a helyzetből. -
G_ArchAngel #89161 Valahol ezert lenne ertheto, ha a koltsegvetesi sapka ala beraknak a versenyzoket is.
Olyankor aztan a kedves Lonzikanak, Kimikenek, Lajoskanak, Fulopkenek meg kellene dolgozni a szponzori penzekert, ami a jo szereplessel egyenes aranyban novekedne, a csapat pedig az 50M-s keretbol adna 1-2-t a pilotaknak.
(az 1-2M-ert is lehet jo pilotat talalni, ha ezeknek a sztarocskaknak nem tetszene az uj rendszer, mas szeriak ugyanilyen latvanyosak - ha nem latvanyosabbak - a pilotak megis csak dollar szazezreket keresnek, gondolom ezert van kedvuk meg elozni
)
-
G_ArchAngel #89160 Hat ez a baj, szoval ha nem akar versenyezni, hanem a penzt valasztja, akkor ennyi volt...
Ellenben az a 10+5 nem biztos, hogy kevesebb, mint a 17, mivel aktiv versenyzokent szponzoroktol is kaphat penzt.
Bar nem tudom, hogy a Ferrari kikotese csak az F1-re vonatkozik-e. Ugyanis a rallys fiztessel es szponzorokkal szinten jol jonna ki. -
Nem hiszem hogy itt nagy meglepetések lennének már. Button minden bizonnyal marad ott ahol van, egyátalán hova mehetne?? meg hát mégiscsak a világbaknokról van szó. Kimi meg már biztos megállapodott a Mekivel, mert más lehetősége nincs, hacsak nem egy újonc csapat veszi meg kilóra, de ez szinte kizárható. -
Gabor_(HSF) #89158 Nem kérek teát,sört iszom..
Tehát akkor úgy gondolod,5 milláért ő beleülne!Ennél többet kap ha nem fog versenyezni -
G_ArchAngel #89157 A McLaren 5 millat ajanlott Kiminek, szabadsag nelkul, Brawn 5 millat tud fizetni szabadsaggal...
Tehat?
A Ferraritol 17M-t kap, ha nem szerzodik sehova, 10-et talan, ha igen. Ez melle jon az 5M - ezert jelentek meg a cikkek, arrol, hogy tobbet keres, ha otthon marad. -
Gabor_(HSF) #89156 Bölcs gondolat 
Na a gyengébbek kedvéért levezetem..
Szóval ha Buttonnak nem tudnak 8 ropit fizetni,akkor miből számoltad ki,hogy Kiminek meg tudják adni minimum a dupláját..
Vagy ugy tervezted,hogy Kimi ibkább fizetne,csak szabadságon lehessen? -
G_ArchAngel #89155 A Brawn továbbra sem tudott megegyezni Buttonnal
Igaz nem fizet sokat, de szabadidot biztosithat, szoval Kimi helyeben lehet idejonnek. A Mercedes motor jelenleg a legjobb es ha Haug csapata megjon, akkor meg jobba is valhatnak a korulmenyek. Brawn zsenialis, a csapat tud nyerni, Rosberg szinten jo pilota - szoval en lehet inkabb ide irnek ala, mint a McLarenhez. -
Régen voltak dupla hátsó szárnyak vagy a Tyrell híres 6 kerekűje :). (és versenyt is nyertek vele) :). SŐT volt aki Tripla hátsó szárnnyal próbálkozott, SŐT régen az első kerekek kisebbek voltak a hátsónál. (1979 pl). -
Kedves F1 Fanok, a következő képsorok bemutatják az előzési technikákat. Jó szórakozást. (ilyet akarok látni) És nem tudom mennyit tudott végsebességre: Kb 340-360 közé teszem a régi Hockenheimen. (kevés benzinnel).