• a.carkey
    Szerintem meg itt pont fordítva volt.

Piquet-t már rég kitették volna, de megzsarolta Szingapurral Brióst. Ezt bizonyítja az, hogy simán elküldték Piquet, nem pedig kitöltötte a szerződését az utolsó pillanatig. Ha Briós zsarolja, akkor Piquet végig marad és ki sem robban az ügy, legalábbis így nem.

Briós elkövette azt a hibát, hogy amikor kisPiquet talpára utilaput kötött, nem vette komolyan. Erre amikor kisPiquet szerződését felbontottak, a srác valahol elhinthette - talán a buzi barátnak talán egy havernak -, de szerintem, maga sem gondolta, hogy ebből ekkora balhé lesz - a fiatalok ált. ilyenek -, aztán a média átvette tőle a kezdeményezést, és kisPiquet már csak sodródhatott az árral.

De még mindig el tudok képzelni egy olyan verziót is, hogy volt valami terv, beszéltek róla, de elvetették, mégse lett belőle kérés. Aztán versenyen Piquet megcsinálta - gondolta bebiztosítja a jövőjét -, és kész tények elé állítva Brióst és a többieket, kb. így:
    -De hát erről beszéltünk, nem?
    -Persze Nelson, de nem gondoltuk komolyan.

Nos, szerintem ez lett most az elmúlt hónapokban a média által "felfújva", ezért is tiltakozott már az elején alapból Briós, és Symmonds is ezért volt ennyire kétértelmű a meghallgatása során: volt is róla szó, de nem úgy, ahogy Piquet tálalta. De akkor már - mivel nem tagadta csípőből - a sajtó kiforgatta a szavait, ezáltal hatva a FIA-ra, aminek a következménye lett a hétfői tárgyalás.