182274
  • WNW
    Forever DTM, es F1....
  • Totti5
    Mondjuk ez nem meglepő, WRCből szinte azonnal távozott a Suzuki és a Subaru.
  • Totti5
    Vagyis Japán kiszállt a Forma 1ből.
  • Ulvar
    REMÉLEM TI NEM VAGYTOK ENNYIRE BUTÁK!

egy illető formula.hu hszek közt:Honda,BMW,TOYOTA,... Reanult,..... helyettük jönnek
    egyenmotorokkal szerelt mondva csinált ratyi csapatok :DDD

Teljesen jó ennyi erővel lehet a neve formula 4 is...

Válaszom: 2002 óta van Ferrarin kívül teljesen gyári csapatok...fiam
    hány éves voltál ekkor? :) És az előtt is Forma 1 nek hívták és
    privát csapatok versenyeztek a bajnokságban

Lásd 1991 Honda Marlboro Mclaren vs. Canon Williams Team.

Mióta bejöttek a gyári csapatok azóta csökken az F1 színvonala.
    :) Magyarul most voltunk Formula 4 (mert Abu Dhabiban a GP2
    ezerszer jobb versenyt produkált mint az F1) és ezek után
    remélhetőleg megyünk az F1 irányába :). Abban viszont igazad van
    hogy több motor szállító kéne mint régen a Judd, Yamaha
    stb...tehát ilyen polcról szedhető motorok :). Sokkal
    változatosabb és izgibb lenne minden.

VÁLASZ RÁ EZ A LÉNYEG:
    Mondandóm lényege az volt amit talán kezdtél kapisgálni utolsó
    előtti mondatoddal.

Legyenek nagy gyártók és azok versengjenek.
    Toyota,BMW,Honda,Renault ezek kellenek az F1-be,vagy talán neked
    jobban bejön az amikor egy csapat minden évben tulajdonost vált
    és változik a neve???
    lásd: jordan,midland,spyker,arrows,bar, ez miért jó neked?

Az meg,hogy én hol voltam 2002 előtt az rám tartozik.

Ki gondolkodik még így? :)))) Aki így gondolkodik tudja meg hangosan kacagok az ilyen felfogású embereken :).

ja és a válaszom rá :)

Úgy látszik nem érted a dolgok lényegét. Neked az fontos mi
    egy csapat neve? Mind1 buta vagy nem számít. Neked az lett volna
    a legjobb ha kettészakad a sport lesz 5 gyártó 15 kocsival és
    uccu neki.

Szóval akkor nem kell McLaren, nem kell Williams, Nem kell Red
    Bull, Nem kell Brawn GP, se Force India....Őőőőőő BUTA VAGY!!!!
    :)))) NAGYON NAGYON!
  • Dietrich
    egyébként a F1 javulása csak akkor lesz ha a gyártók kivonulnak belőle..
    eddig a Honda,BMW,Toyota megtette..most már csak a merci meg a renaulton a sor..ferrari a kezdetek óta van ők maradhatnak amig sumák a versenyzők tanácsadója..azóta nem nyernek ;)
  • Dietrich
    A Bridgestone kivonul az F1-ből, de megerősítette elkötelezettségét az IndyCar mellett

A Toyota kiszállt a Forma-1-ből
  • Ulvar
    1, Hát ha elmegy akkor az F1 sem lenne már F1. Ezek a gyári csapatok 2002 óta jöttek be (újra). 2002 Toyota, Renault, 2006 Honda, BMW. Ennyi.

2, Monaco egy tradicionális pálya, ezek az "utcai" pályák amúgy épített pályák...DE HA Adelaide lenne az Ausztrál nagydíj, meg visszamennénk Amcsiba Detorit vagy Phoenix utcáira akkor azt mondanám azok utcai pályák. Ennyi :).
  • nearo
    Szóval nem kellenek a gyári csapatok, de a Ferrari azért maradjon? Meg "le az utcai pályákkal", de azért monaco maradhatna... érdekes :)
    Mondjuk én is így gondolom... :O
  • nearo
    Komolyan mondom olyanok vagytok, mint két óvodás, akik azon vitatkoznak, hogy kinek az apukája erősebb...
  • Ulvar
    Világos, csak nem túl gyors a felfogásom :)). (meg a szemem is rossz már, tudod hogy van ez :) )
  • Ulvar
    Ferrari nem fog kiszállni...1950 óta folyamatosan itt van szerinted kiszállna? :). amikor 20 éven keresztül kalap kaki volt a verda sem szálltak ki. Szerintem akkor motor szállítóként sem maradnának meg... Ráadásul valljuk be (és nem csak azért mert Ferraris vagyok), ha Ferrari kilépne vinné magával a szurkolók 1/3-át...A McLaren is régóta bent van, és őket a botrányuk után ezért nem zárták el a sporttól egy évre mert tudták hogy a másik 1/3ad szurkoló veszne el akkor...
  • Jacek
    cossi motorszallito! meki persze hogy nem gyari! azert volt vigyor utanna:D
  • G_ArchAngel #89020
    En miattam a Renault-val egyutt Ferrari (nehogy mar kivetelezzunk) is elmehet es akkor mar nem lesz tobb gyari csapat, persze motorszallitokent maradhatnak... pl. Red Bull - Ferrari...
  • Ulvar
    Akkor ilyen alapon a Cosworth is az, mármint fél gyártó lesz 3-4 csapatnál :), de ez hülyeség, a Mercinek 40%os a tulajdon joga, tehát még nem is fél! :). De ilyen nincs hogy fél gyári. Vagy gyári vagy privát. McLaren születése óta nem gyári :).

Mikor lesznek polcról leszedhető motorok újra!? :). (Yamaha, Judd, Lambo)

• Ulvar
    Ferrari után kedvenc csapatom volt a Toyota...Van is egy óriás poszter Trulliról (2006os). Sajnálom hogy Kobayashi nem ITT folytatja pályafutását, minden estere van rá lehetőség hogy más új vagy régi csapatnál bevegyék. Nem származása nem pénze, hanem tudása miatt.

Viszont marhára örülök hogy 3 gyári csapat elment 1 év alatt!!! Már csak az FIA háza táján mindenki fejében rendet rakni meg kirúgni a fél brigádod meg még a Renault lehúzza a rolót és kész! Újra lesz F1 :).
  • Jacek
    2.5 gyarto maradt(Meci az fel:) mehet meg a renault is a retekbe!! vissza meg csak motorszallitokent engednem oket!!
  • Jacek
    En nem sajnalom a Toyotat, sajat idiotasaguk miatt jutottak ide!! nem voltak hajlandoak ugy mukodni mint egy F1-es csapat, a sajat kitalalt modszeruk (ami mukodott rallyban) miatt jutottak ide!!

Nem a vegen kell folebredni(hogy kene Kimi) hanem amikor 500m-at szortak el akkor sem szerzodtettek top pilotat es eg top tervezot! ha megteszik minima 1vb tuti lenne mar:)
  • Mersant
    sosem voltam toyota rajongo de sajnalom hogy kileptek, foleg Kobayashi miatt...:( remelem valamelyik uj istalo leszerzodteti
  • G_ArchAngel #89014
    Show must go on...

Ezt komolyan nem hiszem el, lassan jogi F1-et kell rendezni:)
  • Kit--Kat
    1.
    2.
    Sajnos nem találtam meg a Japán Gp-ről a felvételt ahol Kimi a 3. helyért aztózta körbe Coulthardot, de talán még emlékszel rá.

Neked lehet ugyanannyit ér a középmezőnyben előzgetni mint az élmezőnyben, vagy kiahszbálni azt, hogy az előttem lévők nem figyelnek, de nekem más erről a véleményem.

Ezt csak a poén kedvéért.
  • madmanic
    és még van 130 napotok gyalázni egymást...

R.I.P. toyota, talán Kobayashi talál magának egy kóbor ülést valahol..

Elég meggyőző volt
  • b-type
    Nem, neked van igazad :) ...tényleg sok már belőlem is.
  • G_ArchAngel #89010
    oke, vegulis igazad van, ha az egyik hulye, akkor Te meg mar miert is maradnal le...
  • b-type
    Milyen feszültség van? De most komolyan...vagy nem lehet Kimi-ről beszélgetni? ...vagy úgy gondolod hogy te le idiótázhatod a dumánkat.

Én miért nem idiótázok?
    ..vagy "Viszont popó nyaló Massa még f*szát is örömmel fogadta"

Gondolod a fenti idézet fényében hogy nincs miért vitába szállni?!
    ...

• b-type
    bizony-bizony...pont uannyit ér. :) Az előzés nehézségét nem a pozíció határozza meg, hanem a két autó teljesítménye, és az adott pályaszakasz.
    Kifékezés és kifékezés közt is különbség van, milyen sebességről történik, egyenes szakaszon vagy már kanyaríven történik a kifékezés, volt-e terhelésváltás..stb.
    Egyáltalán az előzés tervezett volt (teszem azt egy Monza-i célvégi kifékezés), vagy a versenyző hirtelen meglátta a lehetőséget és kihasználta.

ezekért mind nem jár pont, és mégis ezek határozzák meg hogy egy előzés mennyire trükkös.

• a.carkey
    Tök mindegy. Szájkarate. Kiminek tökösebbnek kellett volna lenni, hatalmas nyelvvel Schumacher és Domenicali seggében/futam/hétvégére jutó összes médiaidő, aztán lenyilatkozni olyan marhaságokat, hogy nekem kellett volna a VB címet nyerni, majd ugyanabban az interjúban ezt cáfolni is, aztán kórhába került társamat kb. 80 tévécsatorna jelenlétében meglátogatni, mert különben el sem hiszik. (Sőt, ha Schumachert nem büntetik meg, nem motorosrendőrökkel érkezik, meg rajta lohol a média, a kutya fasza se tudja, hogy Massánál járt a kórházban.)

Ha Kimi így tett volna, nem ő megy el, talán még azok után sem, hogy Massa megsérült.
  • G_ArchAngel #89006
    Mondjuk, ha a Toyota kiszallasaval vagy a jovo evi szabalyokkal foglalkoznal, akkor nem untatna, de az hogy az idiota dumatokat szajkozzatok egesz evben, az mar unalmas...

Kar, hogy Punker nem maradt hazigazda itt, legalabb eltakaritana a felesleges feszultsegkeltoket...
  • Kit--Kat
    Ja igen egy 6. helyes előzés tényleg ugyanannyit ér mint egy első helyért történő, gratulálok, a pontok is ugyanannyit érnek gondolom;)

A hideg gumi meg kit érdekel, mindenkinek az volt, sőt Kimi is hideg gumikon előzte meg Fisichellát amire Brundle külön fel is hívja a figyelmet, ha nem nézted volna meg a videót;)

Nem erről az oldalról linkelted be, hogy Kubicának van alegnagyobb szurkolótábora?:D
  • b-type
    Engem hagyj ki belőle, majd én eldöntöm miről beszélek és miről nem.
    Csak nem ütközik az alapelvekkel hogy untat a téma? :)
  • G_ArchAngel #89003
    Most mar szerintem kib*szottul k*rvara unalmasak vagytok, ha en letudtam szallni a temaral, akkor talan nektek (nem csak Neked, Kit-Kat, WNW, stb...) is megkellene probalni...
  • b-type
    :( Pedig asztem Kobayashi megmenti őket. :(
  • b-type
    Nem is értem miért csak holtversenyben 5., és kié lett a legszebb? :)
  • b-type
    :)
    Szal hideg gumikon elrajtolni 3.-nak, és aztán kivűlről kifékezni Hamilton-t az csak szépen elkapott rajt??! :DDDD
    Nem ide kell ám a tudomány, bezzeg egy egyenesben padlógázon kikerülni a másikat..

Meg amikor Massa beakad egy autó mögé, akkor béna,...ha Kimi vonatozik le versenyeket akkor MS és Domenicali megbütykölte az autóját :)
  • G_ArchAngel #88999
    szegeny Kobayashi

• WuFraZselic
    ejha
    Hivatalos: a Toyota is elhagyja a Forma-1-et

A Toyota magyar idő szerint szerdán délelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy az idei volt az utolsó éve a Forma-1-ben. Az igazgatótanács a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva hozta meg a döntést.

teljes cikk itt
  • Kit--Kat
    Egy szépen elkapott rajt volt, nem egyenlő valaki mögé odaérni, majd megelőzni.
    Mert ez valahogy még neki nem sikerült a 4. helynél feljebb.

Ezt amit kapnak az arcukba nehezen nevezném idális szélrányékban, de ha mindenkinek van, akkor Massanak miért nem sikerült még ezt kihasználnia ott fent az élmezőny tetején?!ű

És itt a lényeg az, hogy nem egy goyrsabb autóval előzte meg az előtte lévőket, hanem közel azonos teljesítményűvel, itt már kell a tudomány.

Emlékszem, amikor Massa meg-meg akadt a BMW-nél 2007-ben, mert azok már kevésbé voltak gyengébbek mint a középmezőny.
  • b-type
    Ja hogy nem nézted meg a videókat? ...érdemes, de akkor leírom:
    Massa 3. helyről rajtolva kifékezte Hamilton-t HunRing-n.

Továbbra sem tudok hasraesni egyik előzéstől sem. A Top versenyzőnek is van szélárnyéka.
  • Kit--Kat
    Lehet 8 évet volt élcsapatnál, de ebből az időből, csak 4x volt valójában él autó alatta.
    2002-2004-2006-2009-ben mondjad már, hogy él autó volt alatta:)

Igen ráesik az előtte haladóra, de nem a 22. Sutilra és 17. Kartikeyanra, hanem hanem mind 3x olyat előz aki vezeti a versenyt, nem boxban, hanem a pályán.
    Tudsz mondani versenyt, ahol Massa az elmúlt 4 év alatt pálynán rendezte le a TOP-ról döntő helyezéseit?!
    Nem, még nem volt.
    Ne hasonlíts már Kimihez aki átlagosan a 4. helyről nyeri a versenyeit olyat aki csak Pole-ból tud nyerni és életében nem előzött dobogós helyekért...

Most akkor sorolhatnánk milyen versenyeket és hogy nyert Kimi az elmúlt 3 évben és Massa milyeneket, kicsit érdekfeszítőbbek lennének Kimi futamai.
  • b-type
    :D
    'reggelt.
    Látom megy a kettős mérce. Igaz hogy Kimi 2× annyi ideig volt élcsapatnál..azaz 5év McLaren+ 3év Ferrari, szemben Massa 4 év Ferrari-val. :)

A kettejük időszakáról meg adtál 3 linket, és mindháromban azt látjuk hogy Kimi egy nagy egyenesben ráesik az előtte haladóra és megelőzi.

Ezt keresztbe-hosszába megeszi Massa ez a két megmozdulása, vagy akár csak az egyik.
    Nem előzésről volt szó, hanem emlékezetes dolgoról.
  • WNW
    Neked se... Olykor nezz ki a jegbarlangbol, erdekes a taj odakint, es sokretu.. Neha erdemes gondolkodni, a tenyeket megvizsgalni, es nem csak elferditeni, vagy tudomast se veni roluk.. Mert aztan egyszer szembe jonnek.. Ja es a rosszinduat csak addig jo buli, mig nem talalod magad szembe vele...