Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Itt a telemetria:
De azért gondolkodjatok el azon, hogy:
A. már egy éve tudott a FIA a dologról, de nem volt bizonyítéka - állítják egyesek.
B. a telemetria és a rádióbeszélgetések egy éve is a rendelkezésükre álltak
Akkor miért is lett fontos most ez a telemetria? Mert ha kisPiquet vallomása és az apja össze-vissza szövegelése alapján lett bizonyíték, azt a legegyszerűbb ügyvédbojtár is szétszedi, hogy ez nem más, mint egy elbocsájtott alkalmazott bosszúja volt munkaadója ellen.
Az Alonsos eset - nagyPiquet "finomítás" (LOL) korábbi "vallomásán" ("Tudott ő mindenről. Aki a tizenötödik helyről indul, az nem fog keveset tankolni az autójába, mert azzal legfeljebb három-négy autót tud megelőzni a rajtnál, aztán visszaesik oda, ahol előtte volt. Az ilyen stratégiának semmi értelme.") - meg kb. úgy játszódhatott le, hogy mivel Alonso és Piquet jóban voltak, amikor kezdett eldurvulni a dolog, akkor Fernando rácsörgött Nelsinhora, hogy:
-Te Nelson! Mifaszt dumál az apád rólam? Miről tudtam én? Mibe keversz engem bele? Kirúgtak, ügyet csinálsz, jó! De mit szövegel az apád arról, hogy én is benne voltam? Eszednél vagy? Te is tudod, hogy nem így volt! Leszarom, hogy miként járatod le magad, de apád picsáját keverj bele engem is.
-Jó, jó, Fernandó! Ne haragudj. Apám túl heves volt, majd beszélek vele.
-Apaaa! Most hívott Fernando. Haragszik, hogy ártatlanul őt is belekevertük.
-Oké, kisfiam. Beszélek a sajtóval ...
"Mindössze annyit mondtam, hogy egy olyan intelligens versenyző, mint Alonso, miért nem vonta kétségbe a stratégia helyességét, amikor azt mondták neki, hogy a tizenötödik rajthelyről indulva a tizenkettedik körben kell kiállnia tankolni. Versenyzőként én biztos gyanakodtam volna, ezért nehezen tudom elhinni, hogy Fernando semmiről sem tudott."
Mindegy. Piquetnek még van 4 másik fia, szóval valamelyik egyszer még akár F1-es versenyző is lehet. Hátha László Piquet lesz az ... .D