182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #88752 utolso rajt jovo tavaszig..., remelem lesz zuzas:) -
jaja, szép kis masina volt -
Ezaz! Palik nem fog ma kommentálni :D -
vagy lelövi a légvédelem :D -
Azt hittem, hogy lefog szállni a pályára
-
Online RTLKlub
Szép volt ez az ETHIAD-os repülő.. -
:D:D:D -
-
G_ArchAngel #88744 Jay Kay most mondta, hogy szeretne egy Ferrarit latni a podiumon - a BBC-sek kirohogtek
-
Hülye vagy? Az úgy nem buli! SLICK GUMI! -
Vagy nem fordítanak rá elég pénzt az üzemeltetők hogy koreszerűsítsék, ez az egyik fő baja ezeknek a pályáknak. Hunring sem azért van még mindig a naptábra mert olyan óriási pálya lenne ( én imádom a vonalvezetését, nehéz teknikás ), hanem mert mindig vannak fejlesztések, amit Börni elvár. Silverstone alatt is azért rezeg a léc mert a fejlesztésekkel hadilábon állnak. Amúgy sima üzleti húzás, ő befenyít hogy kivonulnak onnan és így hamarabb jutnak dűlőre, azt nem hiszem hogy SPA vagy Silverstone ne kapna helyet, amikor két angol VB is van a mezőnybe. -
és legyen rajtuk hólánc. -
ja és gleccsereken is átmegy természetesen. -
Legyen a Pakisztán - Kínai határon lévő 6000 méteres magasságban egy pálya ami át megy két szurdokon meg egy völgyön és az helyettesítse SPAt. -
Nem baj majd építenek helyette Tadzsikisztánban egyet és akkor minden fasza lesz. -
spiczi91 #88737 Az F1-ben ugye az az egyik probléma hogy zavaró a szélányék,..ez egyenes pályán nem lehet probléma..a szélárnyék szippant
egy darabig, aztán a diffúzor úgy megkavarja a légáramlatokat, hogy csak nagyon ritkán tudnak előzési pozícióba is kerülni. -
Mert Börni bácsi szereti szopatni a népet...a városba akarja vinni a futamokat. Aztán a Ringen meg nem engedik a népek a 24 órás futamokat mert kurva nagy a zaj, ezért szokott lenni 12 órás...
Monacon kívül nincs még mai napig utcai pálya...ha már utcait akarnak miért nem mennek vissza Adelaidbe??? Vagy menjenek vissza Amcsiba legyen Phoenixben, vagy Detroitban. Azok utcai pályák. Ezek épített pályák. És kész. -
Jaja. Érdekes, hogy a Utcai pályáknál nincsen ilyen baj
-
Aláírtam.
Nem értem, hogy amugy miért van ez a szarakodás spa-val évek óta. Az egyik legjobb versenypálya, "örökre" érvényes szerződés járna neki, mint pl. monacó esetében. -
Mentsük meg Spa-t petíció. -
Remélem fog, jól megy, és nyomás alatt sem hibázott, pedig a világbajon ment mögötte multkor, mondjuk ezt Piké így nem bírta volna hiba nélkül az fix, ennyi tapasztalattal. -
Egyetértek teljes mértékben. Motorosoknál én is szoktam figyelni a a kategórák közti különbségeket 1-1 pályán, volt hogy meglepő, milyen közel vannak. -
Kobayashi vajon ma is alkot -e?
-
muszáj lenne a teljesítményt növelni, mert nagyrészt jóvátenne sok előzési problémát.
pl. a motorosoknál még a kétütemű érában többször előfordult hogy közel volt a 250cc pole az akkori 500cc-s pole-hoz, jellemzően technikás pályákon.
teszem azt így hirtelen:
Jerez(1999)
HRC 500cc pole:1:43.6
Yamaha 250cc pole:1:44.7
de:
Honda 125cc pole:1:48.9
Ugye feleződnek a cc-k, és mégis az 500 vs.250=1mp, a 250cc vs 125cc=4mp
Ez nagyrészt(!) abból tevődik össze hogy a királykategóriában motorerőből motoroznak, a kisebb kategóriában inkább lendületből. A 250cc-nél látszik hogy egy technikás pályán, nem feltétlen előny a sok erő,...de a 125cc már tényleg gyenge.
Az F1-ben ugye az az egyik probléma hogy zavaró a szélányék,..ez egyenes pályán nem lehet probléma..a szélárnyék szippant (kibújva belőle már lehet baj, lásd a Merga LE Mans 4 szaltó), viszont kanyargós részen az elől haladó zavaró légörvényei megbontják a hátsó leszorítóerejét..és ezért az esik-kell az íven.
Márpedig az F1-ben már régóta vannak hátsó szárnyak, és ez a probléma mégsem volt ilyen mértékű.
Vissza kell adni a királykategóriának azt a teljesítményt, azt a teljesítményt amit 'zabolázni' kell. A jelenlegi egész egyszerűen inkább 'lendületből' autózás, persze ezen a szinten.
A nagy teljesítmény egyáltalán nem jelenti azt hogy akkor most majd hű leesnek a pályáról annyira gyorsak lesznek az autók, azt a teljesítményt uralni kell tudni, és nem feltétlen lehet kiautózni minden kanyarban...lásd Suzuka 130R kanyar, az régen valóban egy trükkös kanyar volt.
-
Diffúzor...kurva nagy leszorító erőt ad, már sokszor írtam hogy a difi rengeteg mindenben segít, a könnyű súly még inkább...V8as erő meg nem képes kilengetni. -
De látod, kivették a TCt és az elektronikát, de most is olyanok mit amik sínen mennek, mert minden más ultra hájtek fejlett ami kompenzálja ezeket a veszteségeket. Az FIA helyében mondjuk a guminál nem arra mennék rá hogy minél jobban tapadjon az adott pályán, hanem 1 féle gyengébb tapadású gumi és had bírkóznak vele a pilóták:) -
Domenicali és Montezemolo
igen és? -
S2000 motorokkal is lehet izgalmas egy futam, nem mondom hogy ne legyen V10 v. V12 meg 4-5 ezer cc mert de legyen, fülig érne a szám is, csak ez kevés.
Először is vissza tenném a kuplungot, elektronikus cuccok minimalizálása, no kers, az első és hátsó szárnyat ill. a diffuzort sokkal szigorúbb feltételek szerint építtetném.
Szóval sokkal egyszerűbb autókra lenne szükség, és had dolgozzon a pilóta. -
-
Ezzel teljes mértékben egyetértek, sok kanyart padlón vesznek, amiket előtte nem tudtak. -
Nem annak örültem :). Hanem Frentzen és Herbert csatájának :). -
brandd #88721 Megköszönte, hogy feltartotta:) Ennyi, azért ne örülj ennek mint a majom a tökének, szinte a az egész világon lehet találkozni ilyen eksönökkel.
Akciókkal találkozhattál az utóbbi 15 évben csak néhány szurkolónak esetleg nem tetszik-tetszett a megmozdulás, vagy a tény, hogy megmerték előzni a kis kedvencét. -
Pedig vissza kellene hozni a V10-t, ez még magában nem lenne megoldás..mellé újra meg kellene növelni a cc-t.
Sok kanyar jóval nagyobb kihívás lenne.
4.2-s V10-s motorokkal már kiegyeznék... -
Ez tény. De a V12es motorokat csak azért mondjuk mert azon nőttünk fel, és tudjunk hogy na az tényleg egy verseny motor :).
world speed record for the fastest lap of a closed course, with a lap at 241.426 mph (388.537 km/h). EZ DE KEMÉNY, MINT EGY REPÜLŐ OLYAN HANGJA! És milyen lehet ez szélárnyékban? WOW.
-
Vagy csak mára a gyárak és a pénz került előtérbe, azért lássunk túl az FIA fikázásán, mert erről nem pont ők tehetnek, nem hiába van ennyi szabályváltozás, ők is tehetetlenek... persze lehet okoskodni otthonról hogy V12 vissza meg stb, de ez ökörség. Szvsz itt nagyban hozátették a magukét a gyárak a végelen költségvetésekkel és fejlesztésekkel, túl nagy teret kaptak sok sok évig, amit most nehéz visszaszorítani. -
G_ArchAngel #88717 A versenyzői megbeszélésen Mark Webbert is kritika érte, aki keményen védte a pozícióját Kimi Räikkönennel szemben és összeütköztek. A Red Bull Racing pilótája elismerte, hogy hibázott. "Egy kicsit későn döntöttem el, hogy ívet váltok, ami nem volt helyes."
Legalabb elismerte, igaz Kimi-n ez mar nem segit... -
Nos, nem kicsit cseszték el a F1et cirka 15 év alatt ... -
Azért az Onyx csapat volt a legszarabb csapat 89ben összeszedtek egy 3. helyet Portugáliában. Szóval :). Meg a Minardi se egy kegyetlen kemény csapat, 91ben mégis volt pár pontjuk, valamint 95ben volt egy 3. hely Morbidelli révén.
itt a futam plusz még valami :).
OLTÁRI!!! NA ILYEN FUTAMOT HA LÁTUNK MA AKKOR AZT MONDOM OKÉ! ITT ÉRTE EL GIANNI MORBIDELLI ÉLETE LEGNAGYOBB EREDMÉNYÉT! A 3. HELYEN VÉGZETT......2 KÖR HÁTRÁNYBAN! xDDD.. A kommentátor is oltári :) Figyeljétek a végén :). -
Csak azt írtam, hogy nem tudott rajthoz állni. Neveztek, de elindulni se tudtak. A Life mellett ők voltak a próbálkozók. Sajnos, a 80as-90-es évek kiscsapatai (Osella, Life, Coloni, AGS, Dallara, stb.) közül csak a Jordan volt az, aki valamit le is tudott tenni az asztalra.
A Modenánál a V12es Lambo motor volt gyárilag megbízhatatlan. Iszonyat ereje volt (talán a legerősebb motor volt a mezőnyben), de semmire sem mentek vele. -
Hát Lambo volt a konstruktőr, és a motor is Lambo volt, ebben igazad van a Coloniban nincs igazad, a konstruktőri nevük Coloni - Ford volt.
Csak hát a Lambo teljesítményét nézve szerintem marhára nem kaptak gyári támogatást, konkrétan szartak szerintem az F1re. (de nem fix, saját vélemény).