Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
HUmanHunter #83565 Fernando Alonso azt mondta, nem gondolkozik a vasárnapi győzelmen, annak ellenére sem, hogy a Magyar Nagydíj szombati napján megszerezte a pole pozíciót.
A Renault pilótája elismerte, Sebastian Vettel és Mark Webber a futam igazi esélyesei.
„A Hungaroring különleges pálya számomra, hiszen életem első győzelmét itt szereztem meg 2003-ban. Mindig rendkívül boldog vagyok, mikor Budapesten vezethetek. Érdekes lesz a holnapi nap. Nagy előrelépést tettünk, az autó sokat fejlődött az utóbbi két futam során. Nagyon versenyképesek vagyunk, de talán mégsem annyira, mint a Red Bullos fiúk. Reméljük, holnap sok pontot szerezhetünk."
„Természetesen a győzelemre fogunk törekedni, de ha őszinte és realista vagyok, akkor valójában az a cél, hogy értékes pontokat szerezzünk. Az utóbbi 4 versenyből csak a Nürburgringen szereztük pontot, pedig erre most nagy szükség lenne a konstruktőrök bajnokságában."
„Agresszívak vagyunk, megtettük, amit akartunk a pole-ért. Nagyon fogunk hajtani a versenyen."
A kétszeres világbajnok elmondta, optimista, és a szezon második felében jó eredményt vár a Renault-tól.
„Úgy tűnik, hogy az új elemek működnek az autón. Bízom abban, hogy megtaláltuk az autó fejlesztésének helyes irányát. Ez az eddigi első jó eredményünk idén."
„Remélhetőleg a szezon második felében is így haladunk majd. Bízom abban, hogy harcolhatunk a Q3-ban, és kicsit többször bekerülhetünk a top 5-be."- mondta Alonso.
ezek szerint hihetetlenül könnyű az autó :(