• b-type
    Mire akarsz kibukkanni?
    Eltekintve az arany virágszáltól (), inkább visszaidézném amire reagáltam:
    "Aki nem hasznal KERS-t, azok kenytelenek balasztot hasznalni, amit persze szabadon helyezhetnek el az auton, ezzel is javitva az egyensulyt - s mivel a KERS es akkumlatorok beepitesenek helye sincs meghatarozva, az is jobb egyensulyt jelenthet, amennyiben jo helyre helyezik..."

Erre írtam hogy a KERS nem egyenlő a ballasztsúllyal, a ballaszt jó dolog..azt sem rakhatják akárhova, de mindenképpen több helyre tehetik mint egy KERS rendszert, lévén nem kompakt csomag, és nem kell a 'müködéséhez' más feltétel mint hogy ott legyen.
    Amennyiben valaki használni akarja a KERS-t, akkor ha kell neki ballaszt..mert mondjuk a tesztek alkalmával rájöttek hogy előrébb kellene a súly,..akkor vagy túllépik a súlyhatárt azzal hogy használnak ballasztot is, ..vagy megpróbálják a KERS-t eltolni a nekik kedvező irányba. Egy, már megépített és kitalált/legyártott autóban. Nem könnyű azt megvalósítani, hogy mondjuk:
    Eddig az üzanyagcella alatt tároltuk a KERS-t,..van helye és kitaláltuk rá a tömegközéppontot nagyjából, most meg hogy futott az autó most átrakjuk a pedálok elé. Mert minden borul, egy jól megtervezett autónál ha 40kg-t egyszer iderakok utána meg akár csak 10centivel előrébb már tervezhetem át az egészet..pláne ha az abszolut időt akarom támadni. Amennyiben elég a sereghajtó pozíció akkor persze nem muszáj.
    Az megjósolható, hogy az első futamokon a KERS képes átrendezni az erőviszonyokat,..aki használja vélhetően kűzdeni fog vele, aki nem használja az pedig vélhetően később fog kűzdeni. Mert már pár futam alatt is azok akik bevállalják a KERS-t nagyot fognak fejleszteni...és láthatóvá fog vállni a KERS előnye.
    Tehát oké, a kiscsapatok lefutják a gyári csapatok KERS-s autóját...de attól még az F1 nem fog megváltozni, vagy a 'nagyok' is kihajítják a KERS-t, vagy előnyt fognak kovácsolni.
    Megalázásról semmiképpen sem beszélnék, hiszen pusztán arról van szó, hogy a kiscsapatok előnyben vannak mert nem fejlesztenek. :)..kicsit ellentmondásos, de ez a helyzet pillanatnyilag.
    A Bgp001 autó nem kell hogy szabályos legyen...teszteken az FIA nem rendelkezhet..futhatnak szabálytalan autóval is, de (!) nem mondom hogy ezt teszik.