182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ehh... ahhoz a győzelemhez nagyon is kellettek a körülmények. Meg nézd meg, hogy Bourdais mit művelt azzal a kocsival. Tény, hogy nem a mezőny leggyengébb autója volt, de de év végén csak hatodikak lettek, amihez Vettel nagyban hozzájárult.
Ennyi erővel Kimi is jó csapatban kezdett, hiszen első versenyén már pontot is szerzett... -
Barrichello -
Se jogsim,se kocsim,csak szimulátorokból tudom mennyit számít.Magamnak nem igazán sikerül mindig beállítani,inkább nagyon ritkán sikerül,de nem is leszek soha F1-es versenyző.Lehet vicces dolgokat művelni,gázra 3 keréken forduló autó,és ezt meg lehet csinálni igaziban is. -
johnny1030 #78989 Hát könnyebb úgy dolgozni, ha a pilóta is tud segíteni. Nem tudom van e jogsid, vagy mennyire érdekelnek hobbi szinten az autók. Egy olcsób kategóriás autón is kipróbálhatod, hogyan viselkedik, ha elállítod a futóművet. Azért az sem árt ha egy kis rutinod már van vezetésből. -
Mondjuk ez inkább egy újkori jelenség, rengeteg a telemetriai adat amiből következtetni lehet az autó viselkedésére, erre régen nem volt lehetőség és inkább csak a pilótára támaszkodhattak. -
Azért én ezt ilyen kategóriáknál már eléggé nevetségesnek tartom:D -
johnny1030 #78986 Pedig sokan vannak így. Elmondja a mérnöknek, hogy viselkedik az autó, mit tapasztal. A mérnők a pilótától és a telemetriai adatok alapján megpróbálja beállítani a gépet, hogy jobb legyen. -
Mondjuk nem tudom hogyan lehet úgy versenyezni,hogy az autóhoz nem ért valaki...Azért az eléggé hasznos,ha el tudja mondani,hogy mit állítsanak a kocsin,és nem a mérnököknek kell kitalálniuk. -
johnny1030 #78984 Hát igen. Valakit csak a versenyzés érdekel, van akit az autó működése is. -
Senna nagyon jól tudott nyilatkozni az autóról, Manselt, Sumit viszont érdekelték a technológiai-műszaki megoldások,. -
johnny1030 #78982 Azért Senna és az ő idélyébe tartozó srácok nagyon mások voltak. Más szerződések, más autók, és ennyire látványosan nem a pénzről szólt a F1. Schumi már megkezdte megkeverni az állóvizet. Próbákozott csalásokkal és sok bejött neki. Volt amit látványosan szúrt el. Ettől függetlenül egy jó pilóta volt, de nálam Mansel, Senna, Prost stb. nagyságrendekkel többet ér, ért. -
Tudott vele nyerni és villanatani, sokkal erősebb és jobb autó volt mint anno egy Minardi vagy más privát csapat... -
azaz igazad van torro rosso a legjobb tavalyi csapat, gratulálok ismét bizonyítottad hogy neked a legóvaló leginkább
-
badoer #78979 Senna is elég jo fejlesztő volt:) -
badoer #78978 azé a toro roso nem épp él istallo meg a bmw se volt az igazan miko Kubica kezte ugye Villeneuve helyere ult be de tehetseges mindket pilota:)Hamiltonal az a bajom hogy szakért főleg az apja:) -
na azért vettel alatt tavaly az az str közel nem tartozott a legjobb autók közé...
kubica meg a bmw már más tészta -
ez az amit megkellene érteni mindenkinek!!! de sajna itt van aki csak nézi az f1-et de szart sem ért hozzá! aztán jártatja a száját... -
Sziasztok!
Sajnos egy hétig nem volt gépem, így nem tudtam naprakészen követni az eseményeket, de azt látom hogy a köpkölődés továbbra is része a hozzászólásoknak. Azt nem értem, hogy mit vártok ezektől a srácoktól, bölcs nyilatkozatokat (Hamilton, Alonso), korrekt mélyreható technológiai magyarázatokat, vagy mit? Gondoljatok bele hogy ti 20-25 évesen mit csináltok (-tatok), ők nem döntéshozók, a szerződéseket sem ők kötik hanem a menedzsereik, nem csinálnak mást mint q..a jól vezetnek. Nagyon kevés az igazi fejlesztő pilóta, Sumi és talán Mansel volt ilyen. A többiek csak bólogatnak arra amit a csapat mond. Az esetek 99%-ban csapat utasítás van, és nem egyéni pilóta akciók. -
Kubica és Vettel sem tette. Olyan autó került a seggük alá amivel tudtak nyerni és villanatani, ilyet anni egy Jordannal, Minardival, Sauberrel nemigen tudtak csinálni. Ahhoz hogy bejussanak az F1be rengeteget tettek, sok sorozatban versenyeztek, van aki jobban van aki rosszabul, de megmászták a szamárlétrát. -
johnny1030 #78973 Nekkem semmi bajom Hamiltonnal, de nem a kedvencem, pont az ilyen "csalások", próbálkozások miatt. Nagyon jó, és gyors versenyzőnek tartom, de a kezdeti szimpatikus srác már a múlté. Ha rajtam múlna a mostani húzása miatt minimum 3 versenyre 10 helyes büntetést adnák neki, hamár Vettel egy versenybalesetért kapott 10 helyet. Jó, izgalmas és fer küzdelmeket lenne jó látni. -
badoer #78972 Kovalainen biztos hogy egy egysegel gyengébb pilota mint Hamilton de szerintem a mclaren néha gátolta hogy jo legyen.Na Hamiltont sokan pont ezért utáljak Firerock irt hogy nem járta be a szamárlétrát mint a tőbbiek -
johnny1030 #78971 Ez igaz. A "lényegesent" ő nyilatkozta pár hónapja. Nem tudom, hogy mire célzott pontosan. -
Lényegesen? 1-2 körrel... kvalikon nem is ment rosszul, de versenyeken nem tudta ezt kamtoztatni. A taktikát Hamiltonra építették nemhiába, Kovát ha tolták volna hátulról akkor sem lett volna esélye a vbre. -
Tegyük hozzá, hogy azzal az autóval sok mindent lehetett csak bizonyítani nem, a csapattársát az esetek többségében elverte.
Na meg Alonso sem tudott sokat nyújtani azzal a Minardival. -
te tudod mióta van Hamilton a Mclarennél vagy csak hülyeségeket beszélsz??? -
johnny1030 #78967 Zsoltikánkra azért nem fogadnák. Nem mutatott semmi érdemlegeset, a F1-ben eltöltött idelye alatt. Kisebb kategóriákben ment neki jól. -
johnny1030 #78966 Azért az is tény, hogy ő volt az aki valójában is legyőzte Schumahert. Schumaher pedig el is mondta, hogy mivel van olyan pilóta aki le is tudta győzni, idelye abba hagynia. -
Alonsonak nagy a pofája?és a kis védenceddel mi van?aki újonc az húzza össze magát és ne jelentgesse fel a nála sokkal nagyon,tapasztaltabb,többet bizonyított pilótát aki ráadásul la csapattársa.azt ez a kis majom mit nyilatkozott:"Nekem új élmény volt hogy ne ma pódiumra kellet mennem"
akkor nem lett volna nagy a pofája hogyha neki is végig kellett volna járni a ranglétrát mint mindenkinek a formula1-ben
Apuci perkált/kinyalta Ron seggét és a fiacska máris a legjobb csapatba került,hát persze hogy rögtön az első futamon pontot szerzett,lehet hogy Zsoltikánk is ugyanez lett volna... -
johnny1030 #78964 Kovalainen saját bevallása szerint az elmúlt évben mindig lényegesen nehezbb autóval ment mint Hamilton. Attól függetlenül szerintem még tudna gyorsabban menni, de mivel érkezése előtt megvolt a pilóták közti vita, valószínűleg nem is engedik úgy menni. Idén kiderül talán mit is tud valójában. -
fuu Alonso magán kivül senkit nem tisztel! hasonlitgatja magát schumihoz azzal a szaros 2 vb cimével (schumiéhoz képest szaros)!
nem a képességeivel van a gond hanem az arcával, mellesleg Kimi simán jobb lenne nála, és Alonso már csak bizonyításból is mindig kib*szna vele -
badoer #78962 Mclarenre mindig jellemző volt hogy 2 jo pilotajuk vsn és nem tudja a csapat ezt kezelni pl prost es senna.ami Hamilton Alonso párost illeti ugye Alonso 2-szeres vilagbajnoként erkezet de senki nem számolt arra hogy Hamilton a kezdő évbe ilyen jo lesz Ronn Dennis meg inkább Hamiltont támogata.Szerintem Kovalainen is igy járna ha jobb lenne én merem állitani nem kizárt hogy megbabrálják Kovalainen autoját.Lehet nem igy van de én igy látom:) -
hallod öreg ez f1 topic húzz át a buzik topicjába és ott nyalj seggeket te kis f..sz-g..i .. azért mert te utálod kulturáltan is lehetne beszélni !!!!
Holnap futam mi a szarért nem lehet inkább arról beszélni ??
Mert az ilyen kis uszító szarok mint te ugatnak állandóan .. szeretnék mást is olvasni nem az állandó ugatást .. :(
Ilyen világ ilyen ember! ilyen topic .. sajnos .. bocsi a többiektől ! :S -
a te köpködésed is elég szánalmas... -
barichelo? -
Nah az lenne az első eset amikor csapatnak szurkolnék 
Kimi ma az időmérőn is nagyon szimpatikus volt
mindent megtett,hogy előrébb hozza azt a taligát
remélem holnap dobogós lesz -
Ők ketten tisztelik egymást valójában is. Ők ketten voltak a pillérei a Schumi korszakból a Post Schumi korszakba való átvezető hídnak és ezt tudják is.
Ha valakit elismer és tisztel Alonso akkor az Kimi, mindig elismerő nyilatkozataik vannak egymásról és ha van két ember aki elmondja mit érez és gondol akkor az Kimi és Alonso.
Szerintem ha egy csapatban lennének felfogná Alonso is, hogy nem lehet kivételezni és jó csatákat láthatnánk kijönnének a nűanszok amivel egyik jobb a másiknál, szerintem pályától függően változna kinek megy jobban.
-
Alonso aztán nagyon tisztelné.. Arról híres :) -
Azt én is, ők nagyon tisztelik egymást, tudják mindketten, hogy bajnokok és bajnoktól nem szégyen kikapni:) -
Valaki ehhez az RTL-es béta streamhez tudna linket adni priviben?
előre is htx -
Azért egy Alonso-Kimi párost, bárhol, bármilyen csapatban, azért megnéznék. Jó móka lenne.