Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Szalay Balázs
- 38 éves mérnök, aki szereti a kihívásokat, a sivatag és a Dakar-rally
szerelmese. Ha ma Magyarországon valaki a Dakar-rallyról beszél, akkor az ő
neve biztosan szóba kerül. A magyar versenyző az évek folyamán rengeteg
tapasztalatot szerzett, és ezzel hatalmas előnyhöz jutott. 1995-ben
elvégezte a Road Atlanta Formula versenyzőiskolát, majd az olaszországi
Imolában egy BMW-versenyzőiskolát. 1996-ban állt rajthoz először a Dakaron,
és most már a hatodik sivatagi show-jára készül. Ő volt az első magyar
pilóta, akinek Jakab Tamás navigálásával sikerült teljesítenie a Dakar-rally
távját. A 2002-es Dakar után saját versenyműhelyt alakított, jelenleg is
itt készül a versenyautó, amellyel még ugyanebben az évben sikerült
megnyernie a Fáraó-rallyt. 2003-ban teljesítette a Tunisz-Rally világkupa futamát, ahol 120 induló közül ötödik lett a hatodik szakaszon. A 2003-as magyar tereprally bajnokságon jól szerepel, és megnyert két bajnoki futamot. A 2003-as Orient Rally (Törökország) világkupa futamon az abszolút tizedik helyezést érte el
ill.:
lentigo (21) válasz erre | adatok | e-mail
2003-01-16 10:45:12
Szerintem meg cseréld le a Chevy-t. A te tapasztalatoddal megbízhatóbb autóráj neked. Igaz-e a hír, hogy a Palik a nem beláthatódűnék előtt kiszál az autóból és megnézi, hogy vehető-e az akadály?
Szalay Balázs (18) válasz erre | adatok | e-mail
2003-01-16 12:02:26
Küldj pénzt, és lecserélem :)
A hír igaz, Palik kiszáll a dűnék előtt, és megnézi. Ez egy bölcs döntés, mert emiatt sokkal kevesebbet ás, mint mások.
Szalay Balázs (9) válasz erre | adatok | e-mail
2003-01-16 11:37:37
Vegyük például, mint japán kocsi, a Palik Toyotáját. Van akinek az az élmény, hogy végígérjen a versenyen, akármilyen lassan is. Az internetről megnézed a Palik idejét, rájössz, hogy az elsőkhöz képest három-négyszer annyi ideig autózik. Ez azt jelenti, hogy a sebessége is 3-4-szer lassabb, mint az élmezőnyé. Én nem látok abban kihívást, hogy lassan, de végíg... Engem sokkal jobban izgat, hogy gyorsan, és minnél előrébb. A Chevy rengeteg fejlesztésen van túl ami alapján egy egész jó autó. Ennél vannak sokkal jobb japán autók, de azok amik az élen vannak, nekem egyelőre megfizethetetlenek. Ezek az autók 100 millió Ft-os nagyságend fölött kezdődnek. És ehhez még hozzájön a rengeteg alkatrész amit a gyár előír, hogy mit-milyen gyakran kell cserélni