• a.carkey
    1. Oké, lehet, hogy nem te írtad, de írták, ezért bocs.

2. Hála Istennek Palik tényleg nem volt még sehol. Ha jól emlékszem piros ladájával járt amőba edzésekre az MTV1es vagy melyik csatornájához. De a Schumacher mítosz tőle ered ... Mellesleg első élőben látott F1es futamom 1982 Zolder. Talán mond valamit a dátum. Akkor egy bizonyos John Watson nyert. Aki a legjobb TVs kommentátorrá nőtte ki magát a BBCn. Máshol is jó volt ... (Ott halt meg Villeneuve is.) 1981ben láttam először F1et. Még Dávid Sándor kommentálásával. Szóval én sem ma kezdtem, van mire "szakértenem", már bocs. A full szezont - hacsak nem külföldön éltél - meg kár emlegetni, mert kb. annyi F1et adott a magyar tv, mint mostanában magyar NB1es focit ... :)
    Szóval kár felvágni a teljes szezonokkal!

3. Ezt szívesen olvasnám, de sehol sincs...
    Azt tuti nem mondta, hogy "majom", mert akkor magát ítéli el ezzel.

4. Az 1993as McLaren Ford meg igenis ótvar volt. Az csak Sennának és a technikusoknak volt köszönhető, hogy nyerni tudott vele. Annál rosszabb McLaren, talán az 1980as (és talán az 1981es) modell volt utoljára ...
    És elvárnám-e, hogy megverjen? Miért ne?! Villeneuvenek pl. sikerült és korábban is voltak jópáran akiknek szintén. (Bár JV valóban kissé más kategóriájú autóban ült, de pl. neki sikerült. Sőt, majdnem világbajnok lett 1996-ban.)
    Piquet-t meg leírni, mert Modena második lett? :) Enyhén röhejes, mert Modena autójban ugyanazon motor volt, mint a későbbi világbajnok Senna autójában, szóval ez is rossz példa volt. (Azonkívül, ha jól emlékszem Modena mögött Riccardo amigo mio autókázott, ugyanazzal a technikával, mint Mansell ...)
    Az meg, hogy MS edzésen lenyomta Piquet, aki sohasem tartozott a szupergyors pilótákhoz, ezt szerintem kár felhozni. Versenyen (ha Piquet befejezte) azonban Monza kivételével Piquet mindig jobb volt nála. Ott is azért volt előrébb MS, mert, ha jól emlékszem Piquet odaadta neki az 5. helyet ...

5. Alesit - ha figyelmesen elolvasod -, nem MS-hez hasonlítottam! Most én is mondhatnám, hogy "szakértsél" értelmesebben! Azt írtam, hogy KB. olyan karriert futott volna be, ha Senna életben marad. Nyert volna versenyt, de megmarad tehetségnek. Mert nem jött volna ki belőle 6 VB, az tuti. Senna vsz 97ig a Williamsben maradt volna, mert ugye 4 évre írt alá. Aztán, ha nem fejezi be, akkor Ferrari vagy McLaren szerepelt nála. McLarenben akart visszavonulni, de szeretett volna versenyezni a Ferrariban is. Hill, Villeneuve, MS addig tuti nem lett volna bajnok.
    (Mellesleg idén kesz tíz éve, hogy meghalt ... +)

6. Arrows? Az, hogy Pedro mit tudott valójában, sajnos sohasem derült ki. Ennek ellenére Hill azért a Ringen majdnem behozta első helyre az Arrowst. Diniz a dobogó közelébe sem ért soha ... Hill meg ugye nyert VBt, győzött 22x és ha jól emlékszem 20 körül futott pole-t is ...
    Hakkinent meg Irvine képességéhez hasonlítottam. Mármint a letargiában lévő Mika - a sajtó hihetetlen nyomásával kísérve, vert helyzetből - nyert Irvine ellen, aki ahogy kiesett MS, lazán tudott alkalmazkodni a Ferrarihoz és vsz csuklóból megnyeri a VB-t (nem azért mert szupertehetség, hanem mert NAGYON JÓ VOLT 1999-BEN A FERRARI, amit korábban fikáztak páran, mondván szar volt és csak 2000-től volt jó), ha nem kezdi el MS törni magát, nehogy már Eddie arassa le a sikert (eleinte nem bírta, de aztán mégis bele tudott ülni> mint amikor 1998-ban Ronaldonak játszania kellett a VB döntőn> ott a brazilok szopták be ezt, 1999-ben + a Ferrari).

Sztár akkor lesz valaki, ha a média elhiteti, hogy annak sztárnak kell lennie és az is! Pl. egy Hill, Senna, Mansell vagy egy Prost, sőt Piquet sem volt média sztár. Nem sztárolták őket feleslegesen. Nem volt Senna és a többiek, nem volt Prost és a többiek, stb. stb. ... Ennek ellenére mégis jók voltak az adott korszakukban.
    Viszont MS-t már korábban elkezdték sztárolni. A németek őt úgy harangozták be, mint a Messiást. Pedig csak nyert a sportmercivel egy VBt (nem egyedül vezette ugye) és 7. !!! lett a F1-es spai időmérőn, majd a versenyen rögtön ki is esett ... Ezután jött a Benetton. Rögtön. Hm. Azért Alain, Ayrton, Hakkinen nem pif-puf kerültek rögtön nagycsapatba, pedig megkockáztatom, ugyanúgy megérdemelték volna. A britek Buttont sztárolták, a franciák Villeneuveöt, a spanyolok Alonsot. Az első kettő kipukkadt. Alonso? Meg ne ártson neki. Kimivel is ue ment. Bár ő azért egy TELJES szezont legalább lenyomott a Saubernél. Ott pl. Heidfeldet nem sztárolták, pedig megkockáztatom, sokkal jobb, mint Kimi. Miért? Mert az ügyeletes német "világmegváltót" akkor - és most is - MS-nek hívják. Ha MS nem úgy robban be (pontosabban le, mert ugye spaban kiesett :) - főleg Willy Weber nyomán -, mint ahogy, ma a németeknek lenne 3 szuper F1es pilótája: MS, HHF és Heidfeld. Emlékszem még A Zakspeedes Bernd Schneider semmijére és mégis nagy sztár lett, mert a németeknek sztár kellett és a tök átlag pilótákból is képesek voltak "sztárt" faragni. (De írhattam volna pl. más mémetet is: Jochen Mass, Christian Danner, Michael Bartels nevét. Ők is német "sztárok". Kb. annyit tettek le az asztalra, mint pl. nálunk a Bánfi János vagy Urbányi istván féle "futballzsenik".) Én a sztárolás alatt ezt értem ...