Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
donpedro #6902 1. Sehol, soha nem írtam, hogy a Ferrari szar volt 96-ban. Azt meg végképp nem, hogy szar volt 97-ben. Előbb olvasd is el, hogy mit írok, utána szakérts. Gy.k.: A Williams sokkal jobb volt.
2. Palik sehol nem volt még, amikor én elkezdtem Forma-1-et nézni, de Schumacher sem, ugyanis az első full szezonom a 82-es volt. De emellett elolvastam némi szakirodalmat is a sportról, lehet, hogy nem vagyok hülyébb hozzá, mint te.
3. Ami a Mansell-féle nyilatkozatot illeti, nézz nyugodtan utána, ne találgass, Mansell mondta (100%!!!!!), miután Prost mindent megnyert 93-ban.
4. A Mclaren-Ford annyira azért nem volt gyenge, bár nem is volt nagy szám, az biztos. Senna kihozta belőle a legtöbbet, ez is ok. De ember, gondolkozzál már, te elvárnád, hogy egy totál kezdő, zöldfülű versenyző megverjen egy (Piquet-vel együtt két) rutinos, háromszoros világbajnok legendát??? Mellesleg megtette, hisz Piquet-t már az első Benettonos edzésen és versenyen lenyomta Monzában.
Ezt írtad: "Aztán Piquet meg állandóan megverte "sztárukat".)"
Talán nem kéne hazudozni: az 5 darab 91-es Benettonos edzésen Schumacher-Piquet 4-1. Egy kezdő a háromszoros világbajnok ellen. Ennyit arról, hogy ki kit nyomott le. Ja és Piquet 91-es győzelméhez talán tedd hozzá, hogy azon a versenyen egy Tyrellel Stephano Modena lett a második, és a két Jordan 4-5. helyen jött be, ugyanis az összes favorit (autója) betlizett... Ha történetesen Piquet is elszáll, akkor a Tyrell-re mondanád, hogy kiváló autó, csak mert nyert egy futamot??
5. 94-ben Senna abban a Williamsben ült, amivel korábban mindenki agyonnyerte magát. És az edzéseken korántsem volt köztük akkora különbség, ráadásul emlékeim szerint Senna csak Imolában esett ki az első helyről, akkor is a verseny elején. Másrészt ha Senna nem hal meg, akkor sem gátolta volna Schumacher karrierjét sokáig, mivel volt köztük "némi" korkülönbség. Másrészt pedig Schumachert Alesihez hasonlítani a legnagyobb marhaság. Alesi-t Barrichellohoz lehetne hasonlítani, az közelebb állna a valósághoz.
6. A Hill és Irvine összehasonlításod kicsit röhejes. Hill-t az Arrowsban még Pedro Diniz is megszorongatta néha, ne mondd már, hogy szerinted a fizetős Diniz is körönként 1 másodperccel jobb pilóta, mint Irvine... Häkkinent meg ne keverjük ide, letargia ide vagy oda, klasszisokkal jobb pilóta ennél a kettősnél. (A nagy Sennával is felvette a versenyt 93-ban.)
Mindegy, ez a vita meddő, mert te azt mondod, hogy - talán - a mai mezőnyben nincs nála jobb képességű pilóta, de ettől még nem lesz sztár.
Szerintem meg épp attól, lesz valaki sztár, hogy az adott korban ő a legjobb képességű pilóta.
DE!!!!!
Amiben igazad van:
1. A Ferrarira és Schumacherre az utóbbi időben külön szabálykönyv érvényes, hihetetlen dolgokat megengednek nekik.
2. Barrichello-n (és Piquet-n) kívül valóban sosem volt méltó vetélytársa csapaton belül, ám Barrichello-t sosem engedték kibontakozni. (Megjegyzem, szerintem ha szigorúan az adottságot vesszük, akkor Rubinho kb. a Räikonnen, Montoya szintet hozza. Kicsit gyengébb, mint M.S., de nem nagy a különbség.)