Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Harry Seldon #67718 Kimi Raikonnennek egyetlen ellenfele volt a mai nap folyamán: A saját csapata. Ilyen baklövést elkövetni mindenféle személyi következmény nélkül azt hittem, hogy csak ebben az országban lehetséges, de úgy tűnik, ez másutt is működik.
Pedig de ígéretesen indult: Kimi már megint jóval gyorsabb volt, mint a mazsola-törökzúzok Hamilton, így eséllyel pályázhatott volna a dobogó legfelső fokára. Most azonban nem a brit Önteltsége zúzta szilánkokra a kocsiját, inkább a saját csapata verte meg egy elképesztően dilettáns döntéssel - vagyis annak hiányával.
Minden esetre Raikonnen zseniális teljesítményt nyújtott, még árral szemben is: A 4. hely maga a csoda, amit ő követett el egyedül.
És ha már Ferrari csapat: Itt az ideje másodpilótának sorolni Massát, ma bebizonyította, hogy képességei időlegesek, villantani tud, de kiegyensúlyozottan, megbízhatóan jó teljesítményt nem szabad várni tőle. Ezzel pedig máris kialakult az erősorrend a csapaton belül. Massa mai alakítása mindent alulmúlt.
Hamilton pedig korán örül: Szezon közepe van, remélhetően fog még saját hibából nullázni - szokása ez lelkemnek.
Webbert nagyon sajnáltam, Báránynak azonban gratulálok, látszik, hogy a Zseni Ross elhagyta a Ferrarit, és ma látszott, hogy hol is van perpillanat.
Nick sikerének külön örülök, mint második számú kedvencemnek.
A futam egyébként tipikus katasztófa-futam volt, nyert a legszerencsésebb - aki nem feltétlenül volt mindig a leggyorsabb.