Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Alonso úgy érzi, a BMW-ket is megelőzhette volna
Fernando Alonso úgy véli, akár a kettős győzelmet szerző BMW-k elé kerülhetett volna a Kanadai Nagydíjon, ha nem választanak rossz taktikát a biztonsági autó beküldésekor. "Szörnyű hibát vétettünk a taktikával, amikor kiálltunk a Safety Car bejövetelekor" - kesergett a spanyol, aki később a falnak csapta autóját. - "Hat vagy hét körünk volt még, ami ugyanannyi, mint amennyit (Nick) Heidfeld ment, mielőtt megjelent előttünk. Igaz, hogy harmadik voltam a kipördülésemkor, de ez félrevezető, mert mögöttem olyanok haladtak, akiknek már nem kellett volna kiállniuk. Azt mondták (a csapattól), hogy 8. vagy 9. lettem volna a második kiállásom után, ami azt jelenti, hogy nem szereztem volna pontot, és ez nem jó. Ha viszont a pályán maradok, Heidfeld és (Robert) Kubica előtt lettem volna, a dobogóra kerülés biztos esélyével." Pat Symonds mérnöki igazgató szintén elismerte a tévedést. "Fernandóval ugyanazt a stratégiát vettük fel a boxkiállásnál, mint Kubica, de sajnos beragadt Heidfeld mögé, ami megbonyolította a versenyünket, és végül célba sem értünk" - mondta. Symonds Nelsinho Piquet kiesését a fékek számlájára írta, amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve Montrealban. "Nelson fékhiba miatt esett ki, ami abnormális kopást okozott, de még nem tudjuk, miért, jelenleg is vizsgáljuk, pontosan mi történt" - nyilatkozta Symonds
a5.hu