Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A mai futamról:
Hamilton:
Piszok nagy mázlija volt. Amilyen rosszul indult a futama - saját hibájból - annyira jól végződött. Köszönhető ez annak, hogy az elején jókor jött be az SC és akkor már 1 kiállásos stratégián volt. Hihehtetlen, de sztem. az első helyét a plusz kiállásának köszönheti. + az időjárásnak mert a gumijai olyan mértékben koptak ahogy száradt fel a pálya. Ergó azt lehet mondani, hogy a teljes futam alatt végig a pályának legjobban fekvő állapotban voltak a gumijai. Ezeken a szerencsés tényezőkön kívül szépen vezetett.
Kubica:
Nem sok mindent tudok róla mondani. Egyszerüen hiba mentesen vezetett. Ha nem egy 3 betűs autó lett volna alatta hanem egy meki vagy egy Ferrari akkor sztem nyerhetett is volna.
Massa:
Sajnálom mert ami Haminak összejött az neki nem. Az elején úgy elhúzott a többiektől, hogy csak na. A futam előtt néztem a '97-es összefoglalót és tiszta "deja vue" érzésem volt. Vizes pályán eszméletlenül jól ment. Viszont ahogy Haminak jól jött az SC, Massanak teljesen rossz időpontban mert kapásból elvesztett úgy 15 mp előnyt. Pont a futam azon stádiumában lett "megzavarva" amikor bebiztosíthatta volna a vezető pozicióját. Na és persze még hibázott is (:S) - amit egyébként a versenyzők 90%-áról el lehet mondani. Ekkor úszott el a 2. hely. Utána sajna neki az időjárás és a kerék cserék üteme sem kedvezett. :(( Mindezek ellenére ismét bebizonyította, hogy semmivel sem rosszabb a csapattárásánál és, hogy méltatlanul van lebecsülve.
Raikönen:
Nem is tudom mit merjek írni... Elég jól ki lett már vesézve. Azontúl, hogy a csapat hatalmasat hibázott... hát valami pocsék teljesítményt nyújtott. Úgy tűnik, hogy a vizes monaco nagyon, de nagyon nem fekszik neki. Viszont mentségére legyen mondva, hogy a Sutil féle baleset miatt kár lenne elmarasztalni. Tisztán látszott, hogy megcsúszott a Ferrari hátsó kereke és így nem igazán volt esélye lefékezni. Sutil meg pont rossz helyen volt. Ha nem lett volna ott, nem történik a baleset, akkor most arról szólna a fáma, hogy milyen szépen megfogta a megvadult pacit. Sajna nem így történt.
A riporteres dologba nem mennék bele. Hozták a szokásos, vagy a szokásos alatti formájukat. Egy momentum volt amikor olyan szinten pofán tudtam volna vágni Czolnert, hogy a következő útja a fogorvoshoz vezetett volna, ez pedig az volt amikor azt mondta, hogy Raikönen inkább Massaba szállt volna bele.
Sajnálom Sutilt mert tényleg nem semmi a Force India-val a 4 helyen lenni, de sajna verseny balesetek előfordulnak. Mikor kevésbé rosszkor történnek, de - mint most is - a lehető legszerencsétlenebb időban. Ez van.