Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"Amikor megszereztük azt a két pontot Melbourne-ben mindenki látta, hogy mindannyian könnyekben úszunk, de alapvetően a Ferrari félrevont engem és Markot a garázsukba, amikor jöttünk vissza a dobogóról és azt mondták: "Remek munka volt és gratulálunk." Én viccesen meghívtam Michaelt a partinkra éjszakára és ő azt mondta: "Igen, elmegyek és viszem a feleségemet is."
Megtartotta a szavát és eljött. Tulajdonképpen lett volna egy másik programja is, ahová el kellett volna mennide. De nem ment el oda, hanem eljött a mi parinkra. És így tett 660 másik ember is a boxutcából, minden csapatból - ilyen népszerű volt a dolog. És azon az éjszakán ott ültünk a pultnál beszélgettünk és Michael felesége, Corinna azt mondta nekem: "Szeretném érezni, hogy milyen az [F1-es] autóban ülni Michaellel." És én azt mondtam: "És miért nem próbálod ki? Az év végén megcsináljuk."
És ez volt a legjobban őrzött titok a Forma-1-ben, ha figyelembe veszed a média figyelmét, amely egész évben ránk irányul. Senki sem tudott róla addig a napig, amig le nem bonyolítottuk. Egy egész napos program volt. Michael megautóztatta a feleségét, Jean Todtot és sok más Ferrari-embert is és több, mint egy versenytávot megtett az autó. És azt hiszem csak a következőképpen összegezhetem: Michael a végén azt mondta: "Köszönöm." Adott nekem egy kis emléket és azt mondta: "Köszönöm" és azt írta az oldalára: "egy nagyon fantasztikus, igazán megbízható és gyors autóért".
És most elmondom, hogy Michael Schumacher a 107%-on belül kvalifikálta volna magát a kétülésessel - és azok, akik pontosan megértik, hogy ez mit jelent, tudni fogják, hogy miről beszélek: ezért nem fogja senki megverni.."
(Paul Stoddart, a Minardi csapatfőnöke arról, hogyan jött létre az a "titkos" teszt melynek során Michael kipróbálhatta a kétüléses Minardit 2002 végén) forrás: zuzmara