Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen nagy gondot fordít arra, hogy minden rendben menjen a csapatnál, a kulisszák mögött is. A szakember alaposan ügyel minden részletre. A Bild am Sonntag-nak adott interjúban elmondta, hogy a precizitás és a hatékonyság a sikeres munka kulcsa.
Az irodája kicsit ridegnek tűnik. Elvonná a figyelmét a munkáról egy családi fénykép?
Mario Theissen: "Nem érzem szükségét. Attól nem lesz gyorsabb az autó ha kidekorálom az irodámat."
Miért ilyen üres az íróasztala?
Mario Theissen: "Szeretem az üres íróasztalt. Soha nincs rajta háromnál több mappa. Az egyik legfontosabb eszköz az iratmegsemmisítő. Azt használom a leggyakrabban. Nagyszerű érzés."
Minden perc be van osztva?
Mario Theissen: "Igen. Tárgyalásokra járok, a munkáiom dolgozom, ide-oda megyek a cégen belül. Csak a nap egyharmad részében ülök az íróasztalnál."
Mindig ilyen katonás volt?
Mario Theissen: "A szűkös idő miatt most hatékonyabban kell dolgoznom, mint húsz esztendővel ezelőtt. Több mindenre nem jut időm. Manapság ötször annyi információt kapok, mint amit fel tudok dolgozni."
Puskázott az iskolában?
Mario Theissen: "Úgy érti, hogy lestem-e a padtársamról? Ritkán. De néha megsejtettem, hogy hogyan lehetne hozzájutni a kérdésekhez. Akkor az szerint készültem. Előfordult, hogy a görög dolgozat kérdéseit előre megtudtuk."
Milyen volt az érettségi átlaga?
Mario Theissen: "Hú az már régen volt. Ha jól emlékszem 1,6."
Sokan nem bírják munka nélkül. Ön?
Mario Theissen: "Elképzelhető, hogy egy napon majd mást szeretnék csinálni. Szívesen tanítanék egyetemistákat. Vagy csak úgy utazgatni. Szeretnék olvasni. Jelenleg csak olyan dolgokat olvasok, amelyek a munkámmal kapcsolatosak."
A magánélete is ilyen szervezett?
Mario Theissen: "Igen. Bár szűkös az idő, nincsen határidőnaplónk. Van egy általános időbeosztás. Szombaton mindent elintézek, ami a vásárlással kapcsolatos. Minden mást vasárnap. A ruhavásárlás is egyszerű folyamat. Nyitásra odamegyek és már egy óra múlva be is fejeztem."