Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Szeretem amikor a statisztika szóbakerül és csak annyi hangzik el h mindenbe jobb X.Y. :D
Akkor ebben a progiban ennyi van: (még nem is hallottam róla, leszedtem, megnéztem)
Kimi /kategória/ Massa
122 /versenyek/ 88
83(68%) /befejezett/ 69(78%)
15(12%) /győzelem/ 5(6%)
48(39%) /dobogó/ 17(19%)
73(60%) /pontszerzés/ 39(44%)
14(11%) /pole/ 9(10%)
25(20%) /leggyorsabb kör/ 8(9%)
456 /pontok/ 201
1 /VB cím/ 0
3 /csapatok/ 2
Ebből kiderül h állításoddal ellentétben eleve nem mindenben jobb a program szerint sem. És a számok mellett a statisztika egy komoly tényt nem vesz figyelembe, mégpedig a technikát amivel mentek, márpedig ez komolyan befolyásolja a statisztika eredményét.
2001-ben kezdett Kimi az F1-ben, Sauberben amikor 21 pontot szerzett a csapat az idényben, szóval szar autóval ment. (9 pontott Szerzett Kimi, szóval Heidfeld verte abban az évben)
2002-ben már Mekibe ült 65 pontott szerzett a csapat (ebből Kimi 24-et szóval Coulthard megverte)
Massa ebben az évben kezdett, Sauberben ami még szarabb lett, 11pontot szerzett a csapat.
2003-ban Massa nem versenyzett, Kimi Mekibe volt, 142pontot szerzett a csapat, ebből Kimi 91-et.
2004-ben Massa megint Sauberben, 34 pontot szerzett a csapat, Kimi, Mekiben, 69 pontot szerzett a csapat.
2005-ben csapatfelállás változatlan, Sauber 20pontot szerzett, Meki 182-őt.
2006-ban Massa Ferrariban nyomta, és 86 pontja lett, Kimi Mekinél volt és 65 pontja lett.
2007-ben ferrari-ferrari, Kimi 110pont, Massa 94. (részletesebben ezt az évet lejebb olvashatod.)
Ezt csak azért írtam be mert a tényekkel alátámasztott giteles infók többet érnek annál mint hogy beírom ide h "mindenben jobb" X ember, Yembernél.
Ebből annyi látszik h Massa sokkal többet ment "szar" autóval, ami igencsak befolyásolja a statisztikát, mivel nem a pilóták tudását tükrözi.
Asszem ezzel ki lett elemezve a Kimi-Massa 'ki a jobb' kérdés. Mindenki gondoljon amit akar, és szurkoljon annak akinek szeretne.
Én sosem mondtam h valaki szar lenne, de utálom ha valakit valós érvek nélkül leszólnak. Ennyi.
Részemről nem írok több hozzászólást ezzel a témával kapcsolatban.