• desigo
    Prost: túl sok a politika a Formula-1-ben

A négyszeres világbajnok, Alain Prost továbbra is figyelemmel kíséri a Formula-1 eseményeit, és úgy véli, hogy a sport gyakran háttérbe szorul. "Túl sokat beszélnek a pénzről, a politikáról és a technológiáról. Sokkal jobb is lehetne." – idézi a Mail on Sunday a volt versenyzőt.

A 'Professzor' úgy véli, hogy a számos technikai újítás révén az új éra versenyzői könnyebb helyzetben vannak. "Most a versenyzők az első körtől az utolsóig olyan gyorsan mennek, amilyen gyorsan csak tudnak. Gyorsabbak, de ritkábban használják a fejüket, kevesebb a taktika és a stratégia és kevesebbet dolgoznak össze a mérnökökkel, és én nem ezt a Formula-1-et szeretem. Akkoriban, amikor én versenyeztem tudtuk, hogy kik a legjobb versenyzők, most nem olyan tiszta a kép."

Prost biztos abban, hogy azonos autóban az élmezőny valamennyi versenyzője képes lenne a győzelemre. "Emiatt fordulhat elő, hogy egy újonc versenyző, akinek csak kevés tapasztalata van, győzni tud. Olyan mint PlayStation. Nézzük meg Lewis Hamiltont. Tényleg szuper versenyző? Vagy átlagos? Nehéz megmondani, mert ezeket az autókat túl könnyű irányítani."