Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Zóanagyvarázsló #60778 Értem én a szélcsatornát és a 34-et, csak azt nem, hogyan jött magához a motorkérdéshez - tudom, hogy ennél is van korlátozás.
"Nincs 1éves motor vs. legfrissebb motor, nincs 2éves motor vs. legfrissebb motor...az F1 történetében futottam más csapatok 5éves vásárolt motorblokkal is."
Mindez csak egy érv a befagyasztás mellett, annak hátrányai (erőviszonyok konzerválása ezen a téren, fejlesztések krolátozása) maradnak. Az érv és ellenérv nem oldja fel egymást, mivel - számomra még mindig - nem garantálja, hogy a kicsik relatíve versenyképesek legyenek.
Egyébként nincs rá mód, hogy kiscsapatok érezhetően gyengébb motort kapjanak? (A pontos szabályt tényleg nem tudom, ez komoly felvetés.) Őszintén szólva az már számomra követhetetlen, hogy a Toro Rosso milyen Ferrari erőforrást használ (bár most teszteken egész jól muzsikálnak :), amúgy a többi esetben nagyjából kurrens motorral lehet szó. Midnenesetre nincsenek illúzióim, szerintem nem lesz ettől kiegyensúlyozottabb az F1, nekem a Honda alternatív javaslatai szimpatikusabbak, a költségvetés csökkentése pedig szintén közelebb hozhatná elvben a csapatokat - egyedüliként a Ferrari nem értett egyet a legutóbbi javaslatukkal.
Úgy vélem az idővel okosabbak lehetünk. Egyelőre az a tény, hogy már csökkentettés is 5 évre a korlátozást, majd jöhetnek a zöld motorok. Részemről ígyis-úgyis nézni fogom a szériát - amíg Palik úr kommentál, addig ez nem is lehet kérdés :)
Nem hozhatnak punktum döntéseket, mert le tudják pusztítani vele a sorozatot.
Az én szememben viszont pont az eddigi gyakorlattal ássák alá lassan a sorozat hitelét. Én sem a McLaren - vagy bármely más csapat - motorhome-jának felgyújtását követeltem, vagy egyéb végletes következményeket, nem is feltétlenül drákói szigort, hanem némivel több következetességet, egyértelműséget.
"A garázskérdésnél meg nem jó a példa, ha valakit elzárásra ítélnek, akkor azalatt valszeg nem számol heti focimeccsekre otthon a srácokkal."
Ahogyan az utolsó csapat sem a nagyobb garázzsal. A Honda ugyebár nagycsapatként fog nyomorogni, pedig nyilván ők is ki tudnák használni a komolyabb lehetőségeket, csak sajnos így most visszafogják őket mesterségesen... (Legalábbis nem hallottam róla, hogy megtarthatnák a tavalyi helyüket, de ha tévedek, akkor örömmel fogadom a helyreigazítást.)
"Ez nem jó vita, nincs benne semmi új, csak te is forgatod az új megvilágítás felé a dolgokat, és term. én is."
Persze, mivel alapvetően értjük egymást, de nem értünk egyet. Más elv alapján viszonyolunk a sportághoz, akármennyit rágjuk is.