• Zóanagyvarázsló
    "Az hogy befagyasztják a motorokat, az nem versenyellenes,..fejlesztésellenes ellenben igen, hisz pont azért nem versenyellenes."

Az én értlemezésemben mindennemű korlátozása a fejlesztésnek versenyellenes is, hiszen a verseny nem csak a pályákon, a boxban és a teszteken folyik, de többek között a gyárakban is, ettől Formula-1 a Formula-1, ez nem egy márkakupa, itt a motorgyártól megkerülhetetlenek. Egy gyengébb idény eleji erőforrás pedig komoly hátrányt jelenthet, ha menetközben nem fejleszthetik, ezáltal konzerválhatja az erőviszonyokat.

Nem tudom, mennyire érdekes kérdés az, hogy a Force India 3 vagy 4 másodpercre lesz körönként a Ferraritól, bár tény, hogy mostanában már gyakrana verseny túl korai szakaszában történnek lekörözések. Összességében egy kis csdapat nem lesz ettől versenyképesebb, akivel számolni kell, annak úgyis versenyképes motorja lesz. Ettől nem lesznek "igazságosabbak" a csapatok helyezései.

"Az utolsó mondatodat komolyan gondoltad?! ..egy szmájli nem ártana a végére. :)"

Szarkazmusnak szánva erősen továbbgondoltam a helyzetet. A szmájli pedig gyengítette volna az élét.

"A garázskérdés sztem már nagyon le lett rágva, nem a büntetés része hgoy egy nagycsapat kisebb helyet kapjon.

Jobb is ha hagyjuk. Ettől függetlenül a büntetés részét képezheti, hiszen logikai és szabályok (szokás) szerinti velejáróról van szó, így tágabb értelemben a büntetés része lehetne.

"Ezt követelni lehet,..de nem az igazságosságot lobogtatva, mert ezt másnak hívják."

Nem követelek semmit, csak az FIA poltikáját érzem a szokásosnak.

És nem igazságosságról beszéltem (csak az érdekek befolyásoló hatásánál használtam ezt a szót, de ugye az érdekek valóban nem is erről szólnak), hanem korrektségről, következetességről. Nem az a lényeg, hogy vélhetően hányadik lett volna a McLaren, mivel nem egy párhuzamos univerzumban élünk, így nem tudhatjuk. Ha valakit kizárnak, akkor nincsne ilyen, az ki van zárva, ergo nem szerzett pontot. Ez nem feltétlenül igazságos, de követhető és elrettentő erejű (következményekkel járó) módszer. Ahol már következetesség helyett véleményeken, érdekeken alapuló igazságok röpködnek, ott nem lehet korrekt döntésről beszélni. Minél több szereplő érdekeinek és igazságérzetének kielégítése szintén nem igazságosság, hanem politika. Amúgy szerintem a bűnös megbüntetése nem jelent igazságtalanságot.