Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Zóanagyvarázsló #60741 "Azaz az kiinduló kifogás szellemének vetnél gáncsot ezzel, az egyenrangúság elvén kérnéd hogy igenis egy nagycsapatot is soroljanak hátra ha ott a helye, de valójában ezzel csak a nagycsapatot éri büntetés, a kiscsapat csak egy hátrábblévő garzonba költözik."
Ellenben egy kiscsapatot már ez a pénzbüntetés is kishíján kinyírt volna, ezt saját magad is írod később. Tehát megint szó nincsen korrekt, arányos ítéletről. (Persze nem feltételeztem azt, hogy egy Force India költségvetéséhez igazítanák a büntetés mértékét, és lenen képük mindössze 500 Ft-os bírságot kiróni rájuk, legalábbis ezt a logikát követve, egy ilyen esetben pontosan ilyen bagatell büntetésnek kellene következtetnie.) Egy kisebb csapat viszont így elveszti a lehetőséget arra, hogy több standja legyen, hiába végeztek - tisztességből mindenképp - a McLaren előtt. Alapvető szabályok borulnak tehát a körülméynek figyelembevétele miatt.
De lényegtelen, mert én nem csak egyenlőségről beszélek, és arról sem ebben az értelmeben. Egyszerűen világosabb szabályok kellenek, következetes betartatással, büntetésekkel. (Mellesleg tényleg jó lenne kialakultabb gyakorlat, és ellenőrzési normák az üzemanyag hőmérséklete ügyében is.) Ehelyett újabb precedens született a bűn elkenésére, melyre én már rég legyintenék, ha nem árnyalnák még jobban a mai napig.
Mellesleg magam is régóta követelem Ron Dennis távozását, és szinte minden más büntetést elengednék egy személyi tisztogatásért cserébe. De úgy látszik ez a bizonyos folt a becsületen mégis alig számít valamit egy nagycsapatnál - vagy egy angol ex-úriember számára. A csapattal semmi bajom, a tetteseket vetem meg.