Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Egyébként meg ebben nem akarok vitatkozni veled, mert a FIA sokszor hülye és az is marad. Következetlenek, elfogultak.
Én nem vagyok McLaren rajongó, Schumit imádtam és most kissé légüres térben vagyok. Leginkább Kiminel drukkolnék, de annyit bénázik idén, hogy nem igazán érdemli meg a VB-címet.
Alonsot tisztelem, a nyomást a pályán remekül kezeli, de hakiszáll az autóból, már nem tudja tartani a száját. Szvsz kevesebbet integet, mint régebben.
A Mercedest, mint gyártót nagyon szeretem és amikor hallottam, hogy beszáll az F1-be, annak nagyon örültem.
Szóval nem vagyok az a habzó szájú, aki a McLaren halálát kívánja. De a kémbotrány tönkretette az idei évi Forma 1-et, amire egész télen vártam. És ebben két fő felelős van: Stepney és a McLaren. Utóbbi nem ember, hanem jogi személy. Nem lehet börtönbe csukni. Szerintem a döntés igazságos.
Ha például az USA-ban kábítószert találnak nálad, már a birtoklásért is lecsuknának. A McLaren hatalmasat hibázott, mert nem fordult azonnal a FIA-hoz és a Ferrarihoz, amikor a dokumentáció hozzá került. A hibájának a következményeit szenvedi most el.
És hozzá kell tenni, ez még egy jóindulatú vélemény a részemről, mert azt írtam, hogy a Meki HIBÁZOTT, és nem azt, hogy tudatosan megtervezett ipari kémkedésről volt szó, aminek az eredményeit esetleg hónapokig lehetett használni. Mert az durva lenne.
(Egy példa: a Ferrari dokumentációjából látom, hogy az autó hogyan viselkedik a pályán. Esetleg a szimulátoromban le is modellezem a viselkedését. Aztán a verseny előtt megmondom a pilótáknak, hogy a Ferka mennyit fogyaszt, hogyan használja a gumit és melyik pályarész a gyenge pontja. Beépítettem valamit a saját kocsimba a doksiból? Nem. És mégis előnyhöz jutottam. Ismerem az ellenfél gépét. Ez óriási előny.
A Meki főmérnök májusban még alkalmazásban volt. Tényleg nem élt a lehetőséggel, hogy tisztességtelen előnyökhöz jusson? Ha nem élt vele, akkor tévedés volt minden, amit az elmúlt harminc évben az emberi fajról tanultam...