182273
  • G_ArchAngel #58310
    voltam Regent streeten a Pole Positionban, ott sincs ilyen cipő, kezdem azt hinni, hogy ez vagy csak a magyarok kiváltsága vagy kínai beszállító terméke:)
  • minimize
    Nekem tökmind1, büntetik-e, vagy sem, mit tesznek, bármely mekis pilóta VB-címét úgy kezelem, ahogy megérdemli.Kimi győzzön a futamon, és megtett mindent, ami tőle függ Interlagos-ban.
  • [Jakuza]
    Tevedes ez a szabaly mar jo par eves, nem most vezettek be.
  • [Jakuza]
    Csak es kizarolag a tenyekre szoritkozva, nem csak szimpla talalgatasok. :D
    Amugy legnagyobb reszben maga a FIA a hibas, mert "nem veletlenul" szamos kiskaput nyitva hagy.
    Teszem azt peldaul a szabalyrendszer. Szabalyokban van foglalva mit szabad es mit nem, (persze nehany esetben tobbfelekeppen ertelmezhetoen), valamint nincs egyertelmuen lefektetve, hogy milyen buntetest von maga utan az eset. Jo pelda erre a mostani eset, ha egyertelmusitve lenne hogy mi a buntetes, akkor meg lenne az akadalyozva, hogy az "urak", csak ugy hasra utve erdekeiknek megfeleloen hozzak meg a buntetes merteket, attol fuggoen ki a vetkes, es ki a "kedvenc" ill. kevesbe az.
    Itt a nagy hiba.Igy tudjak manipulalni a versenyt ahogy akarjak.
    Lattunk iden is jo peldakat erre, volt akit 10 helyes buntetessel sulytottak azonos vetsegert, volt akit ottel.
    Volt aki penzbirsagot kapot, vagy box utcas buntetest.
    Kizarast a boxutcaban piroslampanal kihajtasnal, es volt aki tovabb versenyzhetett. Es sorolhatnank az eseteket.
    Ralehet erre azt fogni persze, hogy csak kovetkezetlenek, de ennyire mas iteletek ennyiszer mar feltuno.
  • b-type
    Ezt a szabályt az eset után hozták, azaz hogy a daru nem emelheti meg a kocsit ha a versenyző benne ül.
    ..és igen, szinte rögtön módosították, mert ez egy szabályalkotási hézag volt.
    Kubica nem tudom mit nyilatkozott, ahoz látni kellene az eredeti változatot, Robert igen sáros volt abban az ütközésben, próbáltak kimenni a zavarosból, de az ő esetében ez nem sikerült.
    Az az ütközés az SC mögött, pedig Vettel hibája volt, frankón benne volt Hamilton, de Vettel azért ment neki Webber-nek mert túl közel volt hozzá és azonos íven.
    Vettel két hibát is elkövetett a rutintalansága miatt, mégsem ő lett a szenzáció.
    A Bernie és RD mondatok kiragadottak és az érveidet szolgálják, de valójában nekik még Alonso-val sem kellett volna versenyeztetni Hamilton-t....akkor is VB, ha ALonso mögött jön be, de még pontszerző helyen.
  • Zóanagyvarázsló
    "A tortenet mindossze ennyi, es a tobbseg egy nagy atveres show nezoje cimmel buszkelkedhet."

Miért, az 'összeesküvés-elmélet híve' cím talán rangosabb? :)
  • minimize
    "Kimi remek srác, soha nem panaszkodik csak teszi a dolgát. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Felipe kiváló munkát végez, és nagyon motivált. A felmerült problémákért a csapat a felelős. Tudjuk, hogy mindkét versenyzőnk elég gyors ahhoz, hogy nyerjen. A mi feladatunk, hogy versenyképes, megbízható autót bocsássunk a rendelkezésükre. Akkor a jó eredmények is jönnek."
    http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=15811
    Massa is belelendült közben.
    http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=15822
    a képen meg éppen elgondolkodik, hol tud még gyorsulni a későbbiekben...
  • [Jakuza]
    B type ? Szabalyos, manipulativ hsz ? Had idezzek neked Kubica nyilatkozatabol.

Robert Kubica: "Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy segítsenek Hamiltonnak. A Nürburgringen a daru visszahelyezte a pályára. Többször vált ívet, mint azt a szabályok lehetővé teszik. Ezt csak neki szabad."

Es akkor a szabalyok.
    Ha az auto elhelyezkedes balesetveszelyes, akkor a palyabirok visszatolhatjak a palyara, addig amig a motor jar es a versenyzo bent ul az jarmube.
    Viszont a darura az a szabaly vonatkozik, hogy csak abban az esetben emelheti meg a jarmuvet, ha a sofor elhagyta.
    Szoval akkor mirol beszelunk ? Eleg egyertelmu szerintem az eset, nem kell ezt magyarazni.
    Azt sem kell magyarazni, hogy miert esett ki Kinaban Hamilton egyrtelmu a nyilatkozatok utan az eset: Dennis : "A mi hibank volt mert Alonsoval versenyeztettuk"
    Arra emlekszik valaki, hogy mar 3 penzbuntetest kapott iden Hamilton es 2szer felmentettek, (ami mindket esetben, bizony nagyon erdekes itelet volt) valamint a 10 helyes rajtbuntetes nala csak 5 helyes volt ?
    Raadasul nagyon egybecsengenek Bernie nyilatkozatai, a manipulativ a VB pontverseny vegeredmenyenek eldontesere tett erofesziteseikkel.
    Valamint ne feledkezzunk meg ugye arrol a bizonyos botranyrol sem, hiszen Hamiltont gyakorlatilag meg sem hallgattak az ugyben, a media meglegyintette, hogy artatlan, aztan behivtak meghallgatasra, megkerdeztek tole, tudott az ugyrol ? Felelet, nem, es hazakuldtek, meg a szamitogepet sem vizsgaltak meg, mert a FIA es Bernie erdekei igy diktaltak.
    Krealtak egy mumust akit Alonsonak hivnak, ugy mondom ezt, hogy nagyon nem szeretem Alonsot.
    A jatszma mindossze arra megy ki, hogy potoljak azt a nezettsegi hianybol kialakult urt, amit Sumak elvesztesevel szereztek, hiszen a szurkoloi gyozni szerettek volna latni, mig az ot ellenzok vesziteni, s mivel abbahagyta ezaltal a nezetseg jelentosen csokkent, tehat a legjobb megoldas szamukra, ha a mediaval karoltve egy uj idolt krealnak.
    A tortenet mindossze ennyi, es a tobbseg egy nagy atveres show nezoje cimmel buszkelkedhet.
    Nyoma sincs a tiszta versenynek, intrikak es hatulrol torteno babmozgatasok jellemzik az egesz korrupt F1 jelenet.
  • Zóanagyvarázsló
    Én július 26-án (négy nappal a verseny után) töltöttem le a vonatkozó passzusokat, és már az alapján is szabálytalannak tűnt. Előtte vagy utána módosítottak? (Lehet, hogy máshol, más értelmeben variáltak.)
  • minimize
    Hajrá Kimi, Gyerünk Vörösök!!
  • b-type
    Ezt megint nem tudjuk/tudom, így nehéz érvelni.
    Nem tudni hogy át tudta volna emelni vagy nem, hiszen maga a darusverda is átszaggatott a kavicságyon, egyáltalán nem biztos hogy rövidebb lett volna kivinni a szervízútra, mint visszatenni a pályára.
    Ha pedig nem tudja átemelni a gumifal felett (az autót a középpontjánál emeli), akkor az megint nem megoldás, ...sem rajta a gumifalon, sem félig lelógva arról.
    Hamilton autója sértetlen volt, sztem sem volt frankó..elég hülye látvány volt, az is ahogy emelik, meg az is ahogy ült benne és körülötte meg szánkáztak a kicsúszott autók.
    De szabályosnak szabályos volt.
  • Kit--Kat
    nefelejtsükNa jó de azt el, hogy a szabály úgy szólt, ha gyorsabban megtisztítható az adott pálya rész akkor inkább a pályára tolják vissza járó motorral az autót, Schumi féleig a pályán volt, megakadva a kerékvetőm. Hamilotn a gumifalnál messze az azsfalttól, amely esetben, egyszerűbb és biztonságosabb lett volna átrakni a fal másik oldalára.
  • babus
    Hamilton azt csinál amit akar,már vagy negyedszer ússza meg ez nevetséges sőt.......
  • b-type
    Teljesen szabályos volt, két szabály összekapcsolásából adódott ez a helyzet, biztos vagyok benne hogy miközben ült az autóban, elmagyarázták neki a csapattól.
    Már nem az, mert már nem lehet autót úgy megemelni, hogy a versenyző benne ül.
    De akkor még az volt, gyakorlatilag akkor sem történt más, mint MS esetében, a versenyző nem adta fel, ...csak itt darú szerepelt a történetben nem pedig pályamunkás.
  • Zóanagyvarázsló
    "Hamilton visszadaruzása, már-már MS visszatolásának 'magasságába' emelkedik, és bizonyos fokig páhuzam is vonható..ugyan is mindkét eset szabályos volt."

Én annak idején - Schumacher-fanként - szabálytalannak véltem MS visszatolását, d eutánaolvasva szembesültem azza, hogy nem az. Hamilton visszaemelése viszont egyértelműen szabálytalan, ugyanis a szabályzat szerint a daruval csak akkor lehet kiemelni a kocsit, ha a versenyző egyértelműen jelezte, hogy feladta versenyt.
  • Kit--Kat
    Már kiköltöztél?
  • b-type
    Ez kegyetlen manipulatív hsz :))
    Tele van ferdítésekkel, és pusztán feltételezésre épülő elmélettel.

Hamilton visszadaruzása, már-már MS visszatolásának 'magasságába' emelkedik, és bizonyos fokig páhuzam is vonható..ugyan is mindkét eset szabályos volt.
    Bernie örülne Hamilton győzelmének, na de ha helyt adnánk az ilyen szintű elméleteknek, akkor ugye ott van hogy sok elmélet szerint FIA=Ferrari.
    Szal FIA=Ferrari vs. Berni akarata...bizonytalansági tényezőnek ott van Alonso unevezett mázlifaktora.
    Az autó beállításainál többször le lett nyilatkozva, hogy az autó alapbeállítását a pályára kiérkező versenyző kezdi el, majd azt finomítják a csapat minden versenyzőjére szabva.
    Hamilton Alonso telemetriai adatait nézhette át, ami segítség..és nem is kicsi egy hozzáértőnek, de teljesen más irányban mint sokan gondolják.
    Attól még nem lesz hirtelen egyforma a két autó teljesítése,..és még ha úgy is lenne, azt az autó nem hozza ki magától, azt ki kell tudni autózni.
    ..és már ez a betekintés Alonso telemetriai adataiba lehetőség sincsen, már igen régóta.
    Hamilton elment Senna sírjához, ...ha nem ment volna el, akkor abból csinálnak hírt.
    Több perces bratyizás a szerelőkkel,...ami nem volt több perces, viszont valóban megbratyizta őket,...lehet egyébként megteszi minden futam után, csak akkor ott nincs kamera, viszont itt kiesett és így volt ott kamera.

HunRing-n keményen beszélt RD-vel, de nem azt ami a neten elhíresült.
    Lehet oka is volt rá....ezt ők tudják.
    :)
  • Zóanagyvarázsló
    Még annyit, hogy az FIA-nél nem lehet biztosra menni a döntéseiket tekintve. Mindennemű következetesség hiányzik belőlük, benne lehet a pakliban az is, hogy végletesen kerülni akarják a bajnokság befolyásolását. A gumik miatt szerintem is a pénzbüntetés volt a helyes út, ha raktbüntetést kap, akkor most mindenki azért szidná őket, mert Alonso szekerét tolják.
  • Zóanagyvarázsló
    "Aki a csapattarsa beallitasait hasznalja, akit raadasul lathatoan a csapata eloterbehelyez, mikor a csapat nagyreszt ugy erzem Alonsonak koszonheti ahol tart. (Na meg az adatlopas)"

Kölcsönösen használják egymás beállításait, csak Alonso volt az, aki annak idején emiatt kiverte a balhét. Azon persze már lehet vitatkozni, hogy melyikük beállításai hoznak hasznot a másikuknak, de ezt egyértelműen nem tudhatjuk. Annyit tudunk, hogy egyenrangú ellenfele a csapattársának, aki a mezőny egyik legjobb pilótája, ráadásul tapasztaltabb is.

Engem is zavar az a hacacáré, ami körülötte folyik, éppen ezért próbálom lehántani róla, s nem ezért fújni rá. Rövid ideje van még az F1-ben, én a személyiségét még nem tudom megítélni. Egyébként Silverstone után pedig leszólta a brit sajtó, mert csak harmadik lett. Nem kell lépten-nyomon a - már elnézést a kifejezésért - bulvármocsokkal foglalkozni, elég, ha csak az információkat hántjuk ki belőle. Számomra egyébként az volt antipatikus megnyílvánulás Hamiltontól, amikor nyíilatkozta, hogy önéletrajzi könyvet ír, mert kevesli a fizetését.

Az a baj, bárki lesz a világbajnok, bele lehet magyarázni, hogy a háttérben döntötték el.
    - ha Kimi a vb - mert a McLarent nem akarták kizárni megegyeztek velük, hogy a pályán kell elveszíteniük
    - ha Hamilton a vb - részletezte helyettem már más is
    - ha Alonso a VB - kisírta/kizsarolta magának, szabotálta Hamiltont, a személyes érintettsége ellenére is megúszta a kémügyet

Ez a szezon már rég gallyra ment, ebből a szempontból mindegy ki nyer - persze azért Kiminek szurkolok. Mindettől függetlenül úgy érzem, minhárom versenyben lévő pilóta igencsak odatette magát a szezonban, nem akármilyen teljesítményt nyújtottak, mégha hibáztak is valamennyien az idény során. Várom a következő szezont, egy erősebb Ferrarival, egy szezon elejétől kezdve csúcsformájú Räikkönennel és egy tisztább bajnoksággal.
  • [Jakuza]
    Azert arrol ne feledkezzunk meg, hogy szep meg jo, amit leirsz csak a korulmenyeket kifelejted belole.
    Ha Hamiltonhoz hasonloan o is a legjobb autoba ul akkor, (Ferrari ami magasan vezette akkor a mezonyt) most mar tobbszoros vilagbajnok.
    Az elso idenyeben a versenyek tobb mint feleben kipukkant a BMW.
    2003-2004ben ugy lett 3. hogy a Ferrarik annyira uraltak a mezonyt, hogy a ket pilotajuknak tobb pontja volt mint az osszes versenyzonek egyutt.
  • baxxterboy
    Sajnos ez is már csak a pénzről szól... Annyi minden dolgot megúsztott már ez a némber újonc, hogy biztos sok pénz lehet a háta mögött még csak úgy plusszba...
  • [Jakuza]
    Ki verte el rajta a port ?
    Csak tukroztem a jelenlegi helyzetet, hogy milyen istent csinaltak mar a 3. futam ota a gyerekbol.
    Abbol a gyerekbol aki 4 buntetest uszott meg +1 a darus mutatvany.
    Meg a nyilvanvalo 10 helyes bunti is nala 5 helyesre redukalodott.
    Akit a FIA lathatoan eloterbe tol, miutan a nezettseg csokkent Sumak kivalasaval.
    Ezt jelzi Bernie nyilatkozata. "Legszivesebben Hamiltont latnam VB-nek"
    Vagy:
    "Az baj hogy nem zsido mert akkor ok is tobben neznek a f1-et, nem is inkabb mohamedan ok tobben vannak"

Aki a csapattarsa beallitasait hasznalja, akit raadasul lathatoan a csapata eloterbehelyez, mikor a csapat nagyreszt ugy erzem Alonsonak koszonheti ahol tart. (Na meg az adatlopas)
    Mikozben ujonckent leanyazza a csapatfonoket a radioban a Magyar nagydijon (BBC-ben elnezest kert mar nyilvanos adasban).
    Es a media pedig a fedhetetlen sztarnak beallitja, szajaba ad mondatokat, hogy fogyaszhatobb legyen (Senna musor, vagy a tobb perces mutogatas a depoban mikor a szerelokkel bratyizik)
    Nekem ezt nem veszi be a gyomrom, nem akarok valosagshowkat nezni, ahol minden elore elrendezett es a hatterbol iranyitjak a dolgokat, csakhogy par millioval tobb penzt hozzon a konyhara a musor.
  • MrSpock
    Hamilton eredményei 28 évesen!
    Egy vb 3. hely:-)Oszt kész!
    Holnap este megcáfolhat:-)
  • WNW
    Hat azert en a Champcar gyozelmeket nem ertekelnem annyira tul.. Szep-szep, Montoya is agyonvert ott mindenkit, de aztan az F1-ben csak arrol hiresult el, hogy nem fer bele a kocsiba a pocakja miatt..
  • Zóanagyvarázsló
    Természetes, hogy a (brit) média felkapja a roppant sikeres újoncot. A túlzások persze zavaróak lehetnek, de erről nem feltétlenül Hamilton tehet. Nem lesz örökké újonc, biztosan lesznek gyengébb szezonjai is (ha másért nem, a technika miatt), máskor talán más körül lesz a felhajtás. A média természete miatt nem egy fiatal és tehetséges pilótán kell elverni a port.
  • tommyg
    ma este lesz
  • Big Jay
    Volt már időmérő, vagy még csak lesz?
  • zmeor
    Valaki télleg nagyon akarja hogy ő legyen a VB győztes..

Megúszta a Brazil GP első szabedzésén történt figyelmetlenséget Lewis Hamilton, Jenson Button és Takuma Szato: csak csapataikat büntették a hibás gumiválasztás miatt.
  • madmanic
    Egy pár példát írj már lécci. Csak mert nekem elég szerénynek tűnik a srác.
  • b-type
    Az lehet hogy idegesítő lehet, én ezzel nem foglalkozom, számomra Monaco-ban dőlt el hogy igen jó vezeti az autóját, és ezt még utána jópárszor bizonyította. A médiahabbal nem foglalkozom, mert az szvsz már akkor elérte a célját ha magadra veszed...akár cáfolni, akár mellette kardoskodni próbálsz.
    A srácnak nagyon jó eredményei vannak, sztem nagyon jól vezet,...és igen most is, és a pályafutásában többször is nagyon sanszos autóban ült.
    De ezt bármelyik versenyző örömmel felvállalná, mindegyiknek az a célja hogy abban az autóban üljön ami a lehető legjobb.
  • [Jakuza]
    Figyelj amikor gyoztes lett Bourdais a F3000ben 1 evvel volt oregebb mint Hamilton. Felreertes ne essek, en nem azt mondom, hogy rossz sofor, de tele van a tokom mar ezzel a csinaljunk a butaknak egy mitoszt a hossel.(Arra ott van nekik Gyozike :D)

• b-type
    Nem az a LOL Jaku' hanem az hogy 22évesen megpróbálod összehasolítani egy 28éves versenyző pályafutásával.
    Mégis Bourdais-nak milyen eredményei voltak 22évesen, amivel pariba lenne Hamilton-nal?

...és Hamilton-nak milyen eredményei lesznek majd 28évesen?
  • [Jakuza]
    Lol vegul is nem erdemes, mert kiderul az igazsag.
    Bourdeval sem, mert oreg :D
    Jah 28 eves es nagyon oreg emellett 4szeres Champs car gyoztes es csak Montoyaval es Junqueiraval versenyzett, igaz nem Mercedes gyari csapatnal. :D
  • b-type
    Igazából sztem 22évesen 5 bajnoki cím, vmint jelenleg vezeti az F1 tabella-t, szal ha a tanulóévet beleveszük minden bajnoki sorozatba, akkor ennyi idősen aligha lehet ennél többet bizonyítani.

Nem kell ide bőrszín, meg anglia, a kínaiak többen vannak, üzletileg nagyobb fogás lenne...próbálkoznak is, és mégse ugye.
  • b-type
    Én azért említettem külön, mert sztem sokat fejlődött a sorozat, és nem csak a megnevezésében.
  • b-type
    Sztem nem érdemes összehasonlítani.
    Liuzzi amikor 7 győzelmet szerzett, sztem egyedül Doornbos volt kaliber, Hamilton-nál Sutil és Vettel is a mezőnyben volt.

Glock-l hasonló a helyzet, tavaly még a kis Piquet meg kellett verni, idén Glock úgy tudott bajnok lenni, hogy kihullott egy csomó versenyen.

Bourdais pályafutását sem érdemes összehasonlítani Hamilton eddigi pályafutásával, Hamilton 22 éves és ezalatt már 5 bajnoki (nemzeti/europa/világ) címet szerzett.

• Zóanagyvarázsló
    "de Hamilton megnyerte még a GP2-t is."

Heidfeld pedig a sorozat elődjét, az F3000-et, még '99-ben. Mondjuk én sem értem, miért kell Hamiltont szapulni, ő már bizonyított az F1-ben is - akármilyen kocsi is volt alatta. Ettől függetlenül szerintme is vannak pilóták, akik nem kapták meg az őket megillető lehetőséget, de kevés az ülés ebben bizniszben.
  • [Jakuza]
    Ja es elfelejtettem hozzatenni a GP2-ben 21en futambol szerezte a kokemeny 5 gyozelmet, mig pl Liuzzi kilencbol a hetet.
    Heifeld is megnyerte a fele futamot.
  • [Jakuza]
    Bizony futam.
    Liuzzi: 7 gyozelem szerinted sztar lett ? Nem mert nem volt Angol.
    Szerinted beletettek a hatsojat egybol a leggyorsabb autoba? Nem.
    Sébastien Bourdais tobbszoros Champs Car gyoztes, hallod a dobpergest az erkesekor ? Nem hallod ? Talan mert elnyomja a 12 udvloves az agyukbol, amivel minden nap koszontik Hamiltont.
  • b-type
    Ezeket honnan veszed?
    Egyfelől egy szezon alatt egy GB győzelmet lehet szerezni...amennyiben bajnokira gondoltál, ha futamra, akkor abból ugye 5 alkalommal győzött.

Heidfeld-l összehasonlítva a pályafutást, Jóval eredményesebb volt gokart-ban, de nagyságrendekkel...európa bajnok, világbajnok, és világbajnok supergokartban, míg Nick egyikben sem.
    Utána jöttek mindkettőjük nemzeti bajnokságai (teszem hozzá sztem az angol jóval erősebb mint a német), ahol mindketten bajnokok lettek, majd az F3 bajnoki cím....de Hamilton megnyerte még a GP2-t is.

Glock-t kifejezetten kedvelem, de az ő eredményeit összehasonlítani sem érdemes.